Annonce
Horsens Posten

Horsens solgte igen flest huse - salget steg med 19 procent

Mange har brugt corona-tiden til at købe ny bolig. Over det allermeste af landet er antallet af solgte boliger steget betragteligt. I Horsens er der solgt 19 procent flere huse og rækkehuse end i 2019.. Foto: Michael Bager
Corona og nedlukning fik ikke hushandlerne til at gå i stå i postnummer 8700. Tværtimod havde ejendomsmæglerne rygende travlt i 2020. I starten af 2021 er største udfordring mangel på salgsklare boliger.
Annonce

Horsens: For femte år i træk tager postnummer 8700 førertrøjen, hvad angår antallet af solgte huse og rækkehuse. I 2020 skiftede 1193 huse ejere mod 1005 i 2019. Det er en stigning på 19 procent.

Men der kunne skrives endnu flere slutsedler, hvis der var flere huse til salg, lyder det samstemmende fra tre ejendomsmæglere, Horsens Posten har talt med. I starten af januar var der godt en fjerdedel færre villaer og rækkehuse udbudt i forhold til januar 2020, mens køberkartotekerne vokser.

Annonce

Hurtige til at slå til

- Køberne er blevet hurtige til at slå til. Er de kommet for sent tre gange, er de hurtige den fjerde gang, lyder det fra Alex Mandrup Paulsen, EDC i Horsens.

Han forklarer det stigende hussalg med, at Horsens ligger godt med nærhed til Aarhus og Trekantområdet. Priserne er stadig til at komme til, renten lav, og der er generelt mange penge i samfundet.

Ejendomsmægler Alex Mandrup Paulsen vil især huske 2020 for, at flere end sædvanligt tog beslutningen om at sætte hus til salg og flytte i lejlighed - og især at det var en beslutning, de ikke fortrød. Arkivfoto: Morten Pape

- Men coronaen har givet mere utryghed. Det får måske nogle til at vente med at sætte deres bolig til salg, lige som familier har haft rigeligt at se til med hjemmeskole og hjemmearbejdsplads og derfor ikke gjort mere ved planer om at sælge hus.

Han kan ikke pege på en bestemt type huse som særligt populære. Der bliver solgt alt fra stort til småt, dyrt og billigt - og i alle lokalområder. Og så har der været ekstremt gang i sommerhus-salget.

Alex Mandrup Paulsen vil især som ejendomsmægler huske 2020 for, at en del par fandt ud af, at de trives med at bo i lejlighed efter, at de har solgt  hus med tilhørende have.

- Det kan være en overvindelse at flytte til noget mindre, sige farvel til have og møbler, men vi kan se, at folk virkelig bliver glade for det, når beslutningen er truffet.

Han er overbevist om, at der kommer flere huse på markedet, når folk, der går i salgstanker, finder ud af, at huspriserne er gode.

Annonce

Omrøring i gryden

Henning Reinholt, Realmæglerne Horsens, giver et fremsynet bystyre noget af æren for det fortsat stigende boligsalg i Horsens.

Ejendomsmægler Henning Reinholdt, Realmæglerne, giver et fremsynet byråd noget af æren for, det er blevet populært at flytte til Horsens.  Arkivfoto: Søren E. Alwan

- Der er omrøring i gryden. Der bliver udstykket nye grunde, fyldt op med nye lejligheder i byen, og det efterlader huse til salg. Det er vildt, hvad der er sket de seneste 25 år, siger ejendomsmægleren, der i dag med stolthed siger, at han kommer fra Horsens.


Det er vildt, hvad der er sket de seneste 25 år.

Henning Reinholdt, Realmæglerne


Blandt andet roser han Horsens for at give nye indbyggere en god velkomst med blandt andet en bustur rundt i kommunen. Og så er der satset på det, som gør hverdagen lettere for børnefamilier og pendlere: God infrastruktur, lukket stisystem og gode muligheder for børnepasning.

- Vi bor jo ikke nede i et hul. Det gør det nemmere at udstykke en ny mark, så boligområdet får sammenhæng med byen, siger han, der får misundelige blikke fra kollegerne på Vestkysten, når han fortæller om 1144 lejligheder klar til indflytning i Horsens.

Beliggenheden tæt på Aarhus er også en vigtig faktor. Blandt andet kan aarhusianere i sygehuskvarteret få den type villaer, som ikke er til at komme i nærheden af i Aarhus.

2020 vil han tænke tilbage på som året med de hurtige handler. Ti procent nåede aldrig boligsiden, men blev solgt via køberkartoteket. Han tror, at når coronaen kommer under kontrol, og usikkerheden mindskes, vil udbuddet stige igen.

Annonce

Dynamikken i Horsens

Michael Haargaard, Danbolig Horsens, peger som sine kolleger på dynamikken i Horsens, tilflytningen fra Aarhus-kanten, og at nogle vælger at flytte fra den store bolig til noget mindre som årsagen til årets mange bolighandler. Også at beskæftigelsen stadig er god i Horsens.

Michael Haargaard vil tænke på 2020 som året, hvor det ved en hel del hushandler endte med en budrunde. Arkivfoto

- Vi har oplevet en generel vækst, som vi ikke havde turdet tro på, da regeringen i marts meldte ud om nedlukning, siger ejendomsmægleren, som i lighed med sine kolleger har oplevet sommerhusene blive revet væk på Juelsminde-halvøen.

Michael Haargaard vil især huske året for, at flere boliger kom ud i en budrunde.

- Men det var på en helt andet måde end i årene op til finanskrisen. Denne gang er det solidt funderet, og jeg ser overhovedet ikke en boligboble for mig.

Han ser det som et tegn på et øget udbud, at lidt flere bestiller ejendomsmæglerfirmaet til at komme ud og give en vurdering.

- Jeg tror på et rigtigt godt 2021 med priser, der stille og roligt stiger. Lige nu er vi ude at søge efter alle typer huse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Annonce