Annonce
Horsens Posten

Julie fra Grus fortæller: Jeg er ret vild med Barnaby på tv, gåture med kæresten og landets dronning

Indehaver af Grus ApS - caféen i Kongensgade 10, hvis domænenavn på nettet er Grus City, har indvilliget i at deltage i Horsens Postens artikelserie "Bag disken". Foto: Line Kyed
Horsens Posten har stillet Julie Due Rasmussen fra Grus i Kongensgade 10 anderledes spørgsmål. til avisens serie "Bag Disken".

Bag disken: Julie Due Steffensen, 29, har været selvstændig med café Grus siden 1. november 2019. Hun er uddannet i visuel kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i København, har arbejdet som modefotograf for blandt andet tøjmærket Stina Goya og Inwear.

I 2015 lavede hun en  fotoudstilling, som blandt kunne opleves på Rådhuspladsen i København og på Roskilde Festival. Senest studerede hun på kaospilot-uddannelsen i Aarhus, inden hun valgte at droppe ud derfra og åbne dørene til sin kultur- og netværkscafé  i Kongensgade 10. 

1. Hvorfor blev du selvstændig med Grus Café?

- Der blev simpelthen tændt en gnist i mig, hver gang folk sagde, der ikke skete noget i Horsens,  og at de hellere ville bo i Aarhus eller København. Jeg besluttede mig derfor for at undersøge mulighederne for at skabe en kulturcafé, hvor man kan arbejde og samtidig bruge som en almindelig café.

- Navnet Grus opstod. Det er jo et materiale, der er dynamisk, modellerer sig og udfylder hullerne - derfor synes jeg, navnet passer godt til tanken bag stedet.

2. Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

- At Grus' gæster bliver ved med at komme og tror på idéen med Grus.

3. Hvad ville du gerne lave, hvis du en dag skulle skifte job?

- Der er mange muligheder. Så var det nok fotojournalist rundt i verden. Men frygten for at blive alt for rodløs har holdt mig tilbage.

4. Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

- At jeg er blevet meget bedre til at passe på mig selv.

5. Hvordan slapper du bedst af?

- Det gør jeg med en gåtur ved min forældres sommerhus, og at jeg bagefter kan lægge mig på sofaen med chips og dip, ild i brændeovnen og Barnaby i tv.

6. Hvem vil du helst være fanget på en øde ø med, hvis du ikke må tage din nærmeste familie med?

- Dronning Margrethe. Tror, hun er en person, jeg kunne læne mig lidt op ad, stille spørgsmål og få en klog samtale med. Og så er hun ikke så kedelig. Hende ville jeg gerne drikke en kokosnød-drink med.

7. Hvem hører til blandt dine idoler?

- Jeg har mange idoler - almindelige mennesker. Jeg har rejst rigtig meget tidligere og fandt ud af, at man kan lære af alle, hvis man lytter.

8. Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene bruges til?

- På mine forældre. Jeg ved, min mor drømmer om at køre gennem Afrika i en jeep. Hun og min far har altid været gode til at tage orlov, da jeg og mine to mindre brødre Jakob og Jonas var små. Så pakkede vi bilen og tog blandt andet til Istanbul på telttur. 

9. Hvordan ser en god dag ud for dig?

- Jeg giver min dejlige kæreste et kys, når jeg vågner. Så tager jeg hjemmesko på og laver udstrækninger og yoga. Hvis en af mine gode ansatte kan åbne caféen, er det skønt. Så kan jeg gå på hjemmekontoret med tid til fordybelse, inden jeg møder ind i Kongensgade. Her bliver jeg mødt af mine søde gæster. Dagen må gerne slutte med dejlig aftensmad og en gåtur med min kæreste, hvor vi kigger på det nye havnebyggeri.

10. En ting, som vi ikke vidste om dig?

- Selvom jeg har et arbejde, hvor jeg er på og udadvendt, kan jeg rigtig godt lide alenetid - altså tid til at fordybelse, reflektion og ro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce