Annonce
Horsens Posten

Kamilla skriver på butiksruder: Horsens skal være humørets by

Kamilla Stilling er Danmarks eneste humør-coach, siger hun, der også har prøvet at befinde sig i sindets mørke. Hun har så meget kærlighed at dele, siger hun, der i disse tider er flittig med sine gode ord. Foto: Marianne Husted
Kamilla Stilling spreder glæde og glade budskaber i en tid, hvor coronaen har lukket det meste af samfundet ned. Det har de fået øje på i landsdækkende radio og tv.

Horsens: Det begynde med en æske pastelfarvede kridt og en lyst til at sprede glade budskaber på Sønderbrogade.

Det har ført til en stribe indslag i blandt andet P4 Trekanten, P3 og TV2.

Rygsækken med sølvglimmer er da også pakket med farver og tuschpenne, da avisen en kold forårsmorgen på Søndergade møder en overvældet Kamilla Stilling i kjole med varme lysegule blomster. Hun forstår stadig ikke helt, at hendes kærlige budskaber, skrevet på butiksruder og gadebelægning, i den grad har grebet folk.

Men det glæder hende. Som Aarhus er Smilets By, skal Horsens være Humørets By. Det vil hun som Danmarks eneste humør-coach gerne arbejde for.

Man bliver lidt trist, når man på hver eneste dør bliver mødt af sedler om corona-virus. Det skal naturligvis siges, men der må også gerne være glade budskaber i en grå tid.

Kamilla Stilling

Annonce

Har så meget glæde at dele ud af

27-årige Kamilla Stilling samler på citater, som hun opbevarer på sin telefon. Når hun skriver sine sentenser på et vindue, er hun inspireret af citaterne, men ordene er hendes egne.

- Jeg har så meget glæde at give af. Derfor vil jeg gerne sprede de gode ord.

De falder på et tørt sted midt i en Covid-19-tid. Selv om de fleste tror, at hendes budskaber har med krisen at gøre, begyndte hun faktisk få dage inden, corona blev et ord, alle har lært at kende.

Annonce

To lærere blev afgørende

Hun forklarer, at hun har meget kærlighed at give tilbage til Horsens. Det var her, hun blev til helt menneske igen efter, at hun 12 år gammel med sin mor flyttede fra et voldeligt hjem i Aabenraa og til et nyt liv i Horsens, som for hende altid vil stå for frihed.

I Horsens blev hun mødt af smil og imødekommenhed. Hun fik to lærere, som så hende og gav hende de nødvendige skub, da hun tog 10. klasse på Sct. Ibs.

Men ungdommen bød også på stress, angst og svær depression. Da hun befandt sig helt nede i mørket, sagde hun til sig selv, at hun kunne vælge mellem at blive i det eller arbejde for at finde lyset igen.

- Jeg har heldigvis altid været god til at se lyspunkter, siger Kamilla Stilling, der begyndte at observere sig selv og arbejde med sig selv.

Rygsækken er altid fyldt med farvekridt og tusch, så Kamilla Stilling kan skrive de positive ord, som falder hende ind. Inspirationen kommer blandt andet fra citater, som hun samler på sin telefon. Foto: Marianne Husted
Annonce

Ryddede op i sit liv

Efter at måtte afbryde 1. g på grund af sygdom gav hun sig i kast med hf-studiet. Målet var at få så gode karakterer, at hun kunne læse til psykolog.

- Jeg fik gode karakterer, men de rakte lige præcis ikke til, at jeg kunne komme ind på studiet, siger hun.

I stedet har Kamilla Stilling fundet sine egne veje. Hun har arbejdet inden for ældreplejen og mødt gamle, som hun har lært meget af. I dag er hun handicaphjælper syv døgn om måneden. Et job, som giver hendes liv stor værdi.

Og så har hun taget sig tid til at tage en toårig coach-uddannelse hos Sofia Manning i København.

- Det fik mig til at rydde op i mit liv. Det betød farvel til hus, hund og en kæreste gennem fem et halvt år, siger hun, der nu bor i en lille lejlighed på Sønderbrogade og har anskaffet sig en lille bil.

Med sin uundværlige glimmerrygsæt går Kamilla Stilling mange ture rundt i byen, som altid vil være hendes. Det var i Horsens, hun oplevede frihed, da hun og hendes mor forlod et voldeligt hjem i Aabenrå. Foto: Marianne Husted
Annonce

Inviterer fremmede på middag

Ideerne bobler hos Kamilla Stilling. I oktober stiftede hun madklubben "comeeat". Konceptet går ud på, at man mødes og spiser sammen med mennesker, som man ikke kender. Facebookgruppen har nu 400 medlemmer.

- Vi spiser ti sammen ad gangen i min lejlighed på 39 kvadratmeter. Jeg kan slå min seng op ad væggen, og så kan vi alle være der.

Hun er også i fuld gang med at få tilknyttet ambassadører til sin humør-sag. 84 humørambassadører har allerede meldt sig.

- Når jeg taler om humør, så er det et humør, som skal kunne rumme alle følelser, siger hun og uddyber, at man for at mærke glæden også skal kende til knap så lyse følelser.

Indimellem giver hun sit hoved og sine tanker fri. Det gør hun for eksempel, når hun dyrker discodans hos VM Dans.

"Du er ikke alene", er et af de mange kærlige budskaber, som Kamilla Stilling har delt i denne svære corona-tid. Flere butikker har bedt hende om at skrive sine positive sætninger på deres vinduer. Foto: Marianne Husted
Annonce

Taget godt imod af butikkerne

Det var Kamilla Stilling, som henvendte sig til City Horsens for at høre, om det kunne være en idé at spørge butikker, om de havde lyst til at få hende til at skrive sine positive sætninger på deres butiksruder. Det er der siden en hel del, der har reageret på. Senest Bog & idé og Intersport.

- Man bliver lidt trist, når man på hver eneste dør bliver mødt af sedler om corona-virus. Det skal naturligvis siges, men der må også gerne være glade budskaber i en grå tid, siger hun, der har fået masser af positiv respons.

Det luner, når folk fortæller hende, at hendes budskaber har gjort en forskel for dem. F.eks, da hun blev opsøgt af en ung med en diagnose. Den unge fortalte Kamilla Stilling, at de positive ord, skrevet i glade farver, har betydet så meget for en række unge. Det er ikke mindst en svær tid for dem, der har brug for fast struktur, men må finde sig til rette i en tid, hvor alle aktiviteter er lukket ned.

Hendes eget slogan er: "Er verden trist og grå, så kom glimmer på".

Det har hun som humørspreder delt ud med så rund hånd, at det har nået rundt til hele den danske presse.

Et af de mange budskaber, som man kan få med sig, når man kigger på butiksvinduer. Foto: Marianne Husted
Klar til at pakke ud. Kamilla Stilling har altid glimmer med - både i sin bil, og når hun bevæger sig rundt i bybilledet. Foto: Marianne Husted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nej tak til bearnaisesovs og brune kartofler - Winnie Rahbek kan ikke se sig selv andre steder end som ansat i Bog & idé

Annonce