Annonce
Horsens Posten

Klumme: Der vil altid være brug for den gode historie

Læserne skal være velkomne til at sende et forslag ind til ugens foto. Vi vil bringe et læserfoto om ugen. Her er et naturskønt foto fra Pinddal fra avisens fotograf. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Hvordan skal det nu gå, når folk ikke længere vil holde avis?" Sådan havde jeg en nu for længst pensioneret kollega, som sagde. Han lagde ansigtet i de meste alvorlige folder og vred hænderne meget intenst, når samtalen faldt på fremtiden for journalistikken og journalisterne.

Hans kontorfælle, en humørfyldt mand fra Sønderjylland med et aldrig svigtende lyst sind, beroligede ham altid med: "Så, så. Det er jo ikke alle bekymringer, der bliver til noget". Og hvis det ikke rakte: "Poul, der vil altid være brug for en god historie".

Det er rigtigt, at folks medievaner ændrer sig. Nogle produkter er der mere efterspørgsel på. Andre mindre. Men vi kan da heldigvis sige, at der aldrig har været flere brugere end nu af de historier og nyheder, som udgår fra dette bladhus i Søndergade på forskellige platforme.

Det essentielle - den gode historie - vil der nemlig, som den gode kollega sagde, altid være behov for.


En god historie kan være positiv eller negativ. Det vigtige er, at der er vitaminer i historien


Det er nemlig disse historier, som giver stof til samtale mennesker imellem.

En god historie kan positiv eller negativ. Det vigtige er, at der er vitaminer i historien.

Jeg oplever lige nu, at mediernes daglige beretninger om den foruroligende udvikling af corona-tallene bliver diskuteret på arbejdspladsen, togperronen og på mødet mellem folk på gaden. Også selv om vi efterhånden er mere trætte af corona, end vi ville være af en sommer uden sol. Men historierne har nytteværdi. De får os til igen at huske på afstand, afspritning og at være agtpågivende overfor, at sygdommen kan være fatal for vores sårbare og føre til langtidsgener hos mange andre.

Men de gode historier er også, at livet er så meget mere end corona. Det kan være historier om spændende mennesker, som kan inspirere alle vi andre. Historier om nye butikker, byudvikling og byens liv. Ideer til, hvad man kan lave i en tid, hvor vi må leve med begrænsninger.

Det sidste kan du fra i dag få inspiration til i Horsens Posten. Vi tager i dette nummer hul på en ny klumme-serie, som vi kalder "Ugens Anbefaling". 11 mennesker med rod i Horsens og med noget på hjerte kommer med deres anbefaling, som bliver krydret med personlige historier.

Spændende mennesker fra butikslivet kan du også møde hver uge i Horsens Posten. Vi stiller ti faste spørgsmål i formatet "Bag Disken". I denne uge til Britta Jensen fra Møblér Horsens.

Og så vil vi som altid fortælle om mennesker, der gør noget særligt. I dette nummer om manden bag en løbeklub.

Læserbilleder - har flere læsere efterlyst. Det lytter vi til, og vi vil bringe ét ugentligt læserfoto. Det kan være naturbilleder, et sjovt foto af katten eller noget helt tredje. Det skal forsynes med en tekst, hvor der står, hvem der har taget det indsendte foto, hvor det er taget og hvorfor. Send det ind på mailadressen: posten@hsfo.dk. Vi vælger blandt de indsendte bidrag.

Og du skal også altid være velkommen med et godt artikel-forslag, som vi gerne lytter til.

Som sagt i indledningen er der altid brug for en god historie. Det lyder måske lidt højtravende, men gode historier binder folk sammen - og er med til at få os til at føle os som en del af det lokale fællesskab. Det er det, som politikere og andet godtfolk taler så meget om: Sammenhængskraften.

Vi håber, I vil tage godt imod vores fornyede og større Horsens Posten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kulturdage i Gedved er tilbage

Horsens Posten

Testcentret i Horsens med klar opfordring mod kø-problemer: Bestil en tid - og mød op til tiden

Horsens Posten

Aftensang i Vor Frelsers Kirke

Annonce