Annonce
Horsens Posten

Kristín fra Island har åbnet egen frisørsalon

Foto: Morten Pape
37-årige Kristín Diego fra Island har åbnet Vox Hairstudio i Smedegade 93. Beliggenhed tæt ved Nørretorv og privatbolig i gåafstand var med til at gøre udslaget - Horsens er blevet valgt fremfor hjemlandet. Beslutningen tog Kristín Diego sammen med sin mand, som hun har fire børn sammen med.
Annonce

Horsens: Hun har boet i Danmark de seneste fire år og arbejdet som frisør i byen frem til maj i år.

37-årige Kristín Diego overtog i august nøglerne til Smedegade 93 og har hen over fem uger transformeret lokalet, der har huset en slagterforretning, om til sin egen salon - Vox Hairstudio.

- Det var en stor beslutning for mig at blive selvstændig. At åbne forretning her i landet betyder samtidig, at min mand og jeg nu satser på at blive her fremfor at vende hjem til Island med vores fire børn på fire, ni, 12 og 14 år, fortæller Kristín Diego.

Beslutningen har været den hel rette, beretter den nyudklækkede selvstændige frisør. For Kristin Diego og familien er faldet rigtig godt til i Horsens, fortæller hun.

At åbne forretning her i landet betyder samtidig, at min mand og jeg nu satser på at blive her fremfor at vende hjem til Island med vores fire børn på fire, ni, 12 og 14 år.

Kristín Diego

Annonce

100 kvadratmeter

I den nye Smedegade-salon har Kristin Diego indrettet sig på 100 kvadratmeter med plads til tre kunder af gangen, hvor hun til selve istandsættelsen har fået massiv hjælp fra sin mand, der blandt andet er uddannet tømrer, samt fra en hel del venner, fortæller hun.

I sit hairstudio er hun gået efter en indretning og et udtryk, der skal signalere afslapning og ro.

Per 30. september har hun ansat en medarbejder, 33-årige frisør Maria Nielsen fra Vejle, som hun har arbejdet sammen med på sin tidligere arbejdsplads i byen.

- Nu er rammerne sat, og det er et dejligt at være i Smedegade. Her er god stemning, og det er tæt på torvet - apoteket, pølsevogn og bager - der er med til at trække godt med folk til området. Her er også gode parkeringsforhold, så placeringen kunne ikke være bedre. Og så ligger det i gåafstand fra vores bolig tæt ved Hotel Opus, lyder det tilfreds fra Kristín Diego.

Annonce

På grund af uddannelse

Kristín Diego er uddannet frisør i 2003 og har haft arbejde som sådan siden da, lige på nær af tre måneder op til købet af Vox Hairstudio.

Hun og familien kom til Danmark, fordi Kristín Diegos mand her skulle læse til produktions-teknolog. Som årerne er gået, har familien slået rod i Horsens, fortæller hun.

Salonen i Smedegade er både for mænd, kvinder og børn.

Selve navnet Vox Hairstudio har Kristín Diego selv fundet på.

- Der ligger ikke den store mening bag ordet Vox. Men det supplerer godt ordet hairstudio, og kan, vil jeg mene, let afkodes af såvel danskere som af andre med anden oprindelse som jeg selv, lyder det fra Kristín Diego.

37-årige Kristín Diego fra Island har åbnet Vox Hairstudio i Smedegade 93, hvor der tidligere lå en slagter. Med butiksbeslutningen blev hun og hendes mand også enige om at blive boende i Danmark. Foto: Morten Pape
Kristín Diego har en ansat i Vox Hairstudio, 33-årige frisør Maria Nielsen fra Vejle, som hun har arbejdet sammen med hos en frisør her i byen. Foto: Morten Pape
I den nye Smedegade-salon har Kristín Diego indrettet sig på 100 kvadratmeter med plads til tre kunder af gangen. Indretning og udtryk skal signalere afslapning og ro, fortæller hun. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Mini med maxi køreglæde

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Anne Dorte Michelsen - solo

Horsens Posten

Biblioteket: Vild med kaniner

Annonce