Annonce
Horsens Posten

Marie Axø er ny partner hos Kiropraktorerne Sundhedshuset

Marie Axø er blevet partner hos KiropraktorerneHorsens Sundhedshus. Siden 2012 har det været hendes arbejdsplads.
Kiropraktor drømmer om at få et fast etableret samarbejde med skolesundhedsplejerskerne. Hun er overbevist om, at flere børn vil kunne hjælpes med f.eks. uro og spændingshovedpine.
Annonce

Horsens: Coronaepidemien fik mange til at flytte arbejdspladsen hjem. Nogle af følgerne ser kiropraktor Marie Axø, 33 år,  og hendes kolleger hos KiropraktorerneHorsens Sundhedshus. Det er ikke alle, der har et hæve-sænkebord og en god kontorstol. Nogle har måske også båret  lidt mere end normalt på et lille barn, fordi vuggestuen har været lukket.

Det har givet en søgning til  klinikken med spændinger i nakke, ryg eller lænd.

Opgaverne er mangeartede hos Kiropraktorerne Horsens Sundhedshus. Og i de fleste tilfælde kan kiropraktoren hjælpe. Derfor har Marie Axø, 33 år, aldrig fortrudt, at det blev uddannelsen, hun valgte.

Annonce

Faglig sparring og socialt fællesskab

Hun er også meget glad for, at det blev hos Kiropraktorerne, hun kom i turnus efter endt studium  fra Syddansk Universitet i Odense i 2012. Derefter blev hun ansat i klinikken, og nu er hun blevet partner.

Hun nyder den faglige sparring med kollegerne, der tæller fem kiropraktorer, to massører og tre kontoransatte. Senest blev Søren Amstrup Nielsen ansat. De to har læst sammen i Odense, og han er nu vendt tilbage til Jylland efter flere år i København.

Ud over faglige sparring det sociale fællesskab godt. At private spørgsmål også kan vendes, er værdifuldt for Marie Axø.

Annonce

Vigtigt job

Hun har aldrig været i tvivl om, hvor vigtigt et job de udfører som kiropraktorer. Under corona-nedlukningen, hvor de alene måtte tage patienter med akutte problemer ind, blev det understreget.

Nu er klinikken tilbage i normal gænge med alle de nødvendige corona-forholdsregler. F.eks. skal der holdes god afstand i venteværelset, og håndspritten er hele tiden inden for rækkevidde.

Annonce

Interesse for børn

Marie Axøs patienter spænder fra spædbørn til patienten på 94 år. Hun har interesse for dem alle. Børnene har dog en ekstra stor plads.

Ofte går behandlingen ud på at vejlede forældre, så de selv kan hjælpe deres børn med tegn på motorisk uro, nakkesmerter og hovedpine.

- Jeg understreger altid, at gråd er normalt hos spædbørn, siger hun, der anvender blid berøring over for de mindste.

I mange tilfælde kan den uforklarlige gråd  eller kolik dog ændres til det bedre, hvis gråden skyldes spændinger i muskler og led. I langt de fleste tilfælde kommer forældre med deres babyer for at få afhjulpet en favoritside, hvor barnet kigger mest til den ene side, eller fordi der er andre motoriske udfordringer.

Annonce

Forholder sig kritisk til sit arbejde

Hun ser også gravide og mødre, som har problemer, fordi de måske bærer rundt på deres børn eller ammer i en uhensigtsmæssige stilling.


Mødrene er der for deres børn, men de kan sommetider komme til at glemme sig selv.

Marie Axø


- Mødrene er der for deres børn, men de kan sommetider komme til at glemme sig selv.

Hun forholder sig altid sig kritisk til sit arbejde, og der er ingen tvivl hos hende om, at patienter skal vises videre til egen læge, hvis det ikke er et problem, kiropraktoren kan løse.

Marie Axø sammen med sine kiropraktorpartnere: Birgitte Bonnerup, Lasse Nørtoft og Bjarne J. Keseler. Søren Amstrup Nielsen er studiekammerat og forholdsvist nyansat som kiropraktor i klinikken. Foto: Marianne Husted

Med placering i sundhedshuset oplever kiropraktorerne også, at deres læge-kolleger og f.eks. sundhedsplejersker er gode at sende patienterne videre til kiropraktoren, når de mener, at det er her, patienten kan hente hjælp.

Annonce

Drømme

Der er travlt i klinikken, men ikke for travlt til at have drømme. Hos Marie Axø er en af drømmene at indgå i et samarbejde med skolesundhedsplejerskerne.

Hun er overbevist om, at der sidder børn med problemer med hovedpinespændinger og uro i kroppen. Det er problemer, kiropraktorbehandling i mange tilfælde ville kunne afhjælpe, lige som man vil kunne hjælpe med en forebyggende indsats.

Marie Axø peger på, at der er børn af knap så ressourcestærke forældre, og derfor får disse børn måske ikke altid den behandling, som de kunne have gavn af, fordi de ikke opsøger en kiropraktor.

Annonce

Uddannelse som massør

Marie Axø er stort set gået den lige vej. Men der er blevet plads til også et halvt fjumreår undervejs i studiet, da hun tog på højskole for at holde en pause fra bøgerne. En uddannelse til massør er det også blevet til, mens den sproglige student læste fysik og kemi på A-niveau.

Marie Axø

Indtrådt som partner hos Kiropraktorerne i sundhedshuset.

Uddannet kiropraktor fra Syddansk Universitet i 2012.

Har siden arbejdet hos Kiropraktorerne.

Stammer fra Fredericia. Bor i dag i nedlagt landejendom i Barritskov med sin familie, der tæller manden, der er lærer og børnene Ellen og Laurids på henholdsvis fem et halvt og tre et halvt år.

Som tidligere spejder nyder hun sammen med familien ture i skoven, mad over bål og at overnatte i shelter. Formen holdes ved lige med løbeture og skiture.

Et af hendes andre interesse-områder er formidling af viden inden for sit felt. Måske fordi begge hendes forældre er uddannet lærere og har været glade for at formidle. Det samme er storebroren, Simon Axø, idehistorier og forstander på Testrup Højskole og hendes mand, Aage Bughl, der er friskolelærer i As.

Marie Axø har patienter i alle aldersgrupper. Børnene har hun en særlig interesse for. Foto: Marianne Husted

Og så glæder det hende, at de i klinikken lærer af hinanden på de ugentligt faglige møder, ligesom efteruddannelse har høj vægt.

Jo, der er noget at fejre, når Kiropraktorerne til oktober holder reception for den nye partner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bliv klogere på klimaforandringer

Horsens Posten

Bronzealder Battle for to

Horsens Posten

Mini med maxi køreglæde

Annonce