Annonce
Horsens Posten

Nichebutik og outlet åbner i Hospitalsgade: - Præcist som da mine forældre åbnede forretning i 1979

I dag er der i omegnen af en håndfuld fysiske modelhobby-butikker i Danmark og nu også snart en forretning i Hospitalsgade i Horsens' midtby, som indehaveren af Kids Coolshop står bag. Foto: Line Kyed
Modelhobby-butikken ”Legeland” er klar til at slå dørene op. I et lille område af butikken bliver der også plads til et legetøjs-outlet, fortæller indehaveren.

Horsens: - Der mangler en dankortterminal, og når den er på plads, åbner vi.

Søren Nielsen, indehaver af Kids Coolshop i Bytorv Horsens, er klar til at åbne endnu en forretning. Det sker i hans tidligere legetøjslokaler i Hospitalsgade 15.

Op til åbningen af den nye, store Kids Coolshop i bytorvet flyttede Søren Nielsen og personalet 30.000 varer fra Hospitalsgade og ind i den nye forretning. Det betød, at lokalet i Hospitalsgade dermed stod tomt.

Annonce

Men allerede inden, legetøjet var helt væk fra lokalet, havde den idérige Søren Nielsen besluttet sig for at gøre sin gamle forretning til en nichebutik.

Der er tale om en kommende modelhobby-forretning, og navnet - som er gammelkendt for mange horsensianere - bliver "Legeland", præcist som stedet før har heddet.

Outlet

- Da mine forældre åbnede butikken Legeland i 1979, var det meningen, at det skulle være en modelbutik med lidt legetøj ved siden af, fortæller Søren Nielsen.

Efter et år viste det sig dog, at det var legetøjet, der var mest salg i.

- Og så vendte mine forældre størrelsesforholdet, og det blev til en legetøjsbutik med lidt modelvarer ved siden af, fortæller Søren Nielsen.

Han betegner derfor den kommende butik i Hospitalsgade som "back to basics" og forklarer, at der, som i den oprindelige 1979-butik, også vil være et mindre udvalg af legetøj at komme efter.

- Det bliver et mindre legetøjsoutlet, så de børn, der er med deres forældre eller bedsteforældre, har noget at kigge på og eventuelt købe, siger Søren Nielsen.

Annonce

Mest de ældre

Han forklarer, at det primært er borgere fra 40 år og op, der er på udkig efter modeltogbaner og modeltog, som er den primære vare i forretningen.

- Jeg har selv limet modelfly som barn, og mange har kigget på eller leget med modeltog. Når de så bliver voksne og får tid, begynder nogle at samle på modellerne. Og som med alle voksne med en passioneret hobby vil man gerne have en komplet opbygget modeltogbane. De kunder har vi altid haft, og vi kunne se, at de manglede en modelbutik, siger Søren Nielsen.

Søren Nielsen, indehaver af Kids Coolshop indretter sin tidligre legetøjsforretning i Hospitalsgade til en modelhobby-butik med modeltogbaner, tog og andre modelvarer. Foto: Line Kyed


I midten af 1980’erne åbnede Søren Nielsens forældre Hobbyland på Sønderbro - en butik med fjernstyrede modelflyvemaskiner og en lang række andre modelvarer. Da de udvidede Hospitalsgade-forretningen i slutningen af 1980’erne, flyttede de Hobbyland under samme tag som deres legetøjsbutik Legeland.

Annonce

Fra næsten uddød

- I 1989 næsten døde hobbymarkedet, og vi holdt kun fast i vores varer på grund af vores stamkunder, fortæller Søren Nielsen, der i dag ser et helt andet potentiale med en modelhobby-butik.

- Der er ikke så mange fysiske butikker længere, og derfor er der et marked for os, siger han.

Til at opbygge og indrette forretningen har han fået hjælp fra en særlig dreven herre - hans i dag 74-årige far, Peter Nielsen.

- Far hjælper til i butikken en gang om ugen. Han har altid været vild med modeltogbaner og så videre. Han er faktisk blevet 27 år igen. I hvert fald har han med stor passion arbejdet i næsten døgndrift for at få butikken til at fremstå helt, som sådan en modelhobbybutik bør være og med de detaljer og en nøjagtighed, som de skal håndteres. Godt, min far har den tålmodighed, der skal til, siger Søren Nielsen, der planlægger at ansætte to til butikken.

I dag er der i omegnen af en håndfuld fysiske modelhobby-butikker i Danmark. Et par stykker på Sjælland, en i Kolding, en i Aalborg og nu også snart en forretning i Hospitalsgade i Horsens.

Jeg har selv limet modelfly som barn, og mange har kigget på eller leget med modeltog. Når de så bliver voksne og får tid, begynder nogle at samle på modellerne.

Søren Nielsen


Annonce
Annonce
Horsens Posten

Sidst manglede han én stemme - denne gang lykkedes det: Piratheep er første tamiler i Horsens Byråd

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Traditionen tro flytter nissen med

Horsens Posten

Den søde ventetid - og den trælse ventetid

Horsens Posten

Organisationer om julehjælp: Rekordmange ansøgere i år - men lokalt er det langt fra så ensidig

Horsens Posten

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Horsens Posten

Coronasmitten stiger stadig i Horsens: Tiltag på skolerne kommer til at fortsætte mindst en uge mere

Horsens Posten

Fravalgte et arbejde som bygningskonstruktør og har i stedet kastet sig over kagebutik: - Jeg kæmper det bedste, jeg kan, for at holde gang i min lille forretning

Horsens Posten

Statistik kan give dig øjne i nakken

Horsens Posten

Kom til Tyskland, min ven, så skal du se restriktioner

Horsens Posten

Pølsevogn skifter fra friture til feldsalat

Horsens Posten

Coronaen vil ikke slippe os

Kultur

Rock i Lunden smider første navn på 2022-plakaten - og han kan 'måske overraske nogen'

Horsens Posten

Huset skulle renoveres og lejemålet blev opsagt - men hvor blev frisøren i Nørregade 6 af?

Horsens Posten

Citychef ude med klar opfordring: "Sørg så for at få det stik"

Horsens Posten

Lille hobby-virksomhed er blevet stor og professionel på blot fem år

Horsens Posten

Særtilbud til pensionister: Kør videre på dit gratis kort til busserne et år efter udløbsdatoen

Horsens Posten

Coronasmitten i Horsens krydser kritisk grænse: Nye tiltag træder i kraft

Horsens Posten

9728 seniorer har talt: Afgående venstrepolitiker blev den store stemmesluger ved valget til det nye seniorråd

Horsens Posten

Juta Ost-indehaver om rygte: Hvor kommer det fra - og hvorfor lige mig og min butik?

Horsens Posten

Ugens anbefaling: Det er sundt at kede sig

Horsens Posten

Hestedamsgade inviterer på skattejagt til black friday

Horsens Posten

Hun står med fostervand i skoene og moderkager i hænderne: Nu er hun valgt til byrådet, selv om hun stod nederst på listen

Annonce