Annonce
Kultur

Ny Horsens-festival vinder på at være lokalt forankret: - Jeg er dybt overrasket over, hvor godt det her er

En virksomhed på tur for at bakke op om kollegaens band, en gruppe venner på tur for at genopfriske open air-minderne, og et par Bomle-fans på tur for igen at høre den lokale musik. Opbakningen til første udgave af den lokalt forankrede Rock Festival Horsens er ikke til at tage fejl af.

Horsens: Solskin fra oven, en masse feststemte horsensianere og lyden af kendte sange fremført af lokale bands.

Det er, hvad man bliver mødt af, hvis man denne lørdag eftermiddag viser sin billet og et gyldigt coronapas og smutter gennem indgangen til den første udgave af Rock Festival Horsens på byens dyrskueplads.

Med gode minder fra Open Air-festivalerne på selvsamme lokation i baghovedet har Ronnie Holmer Jensen og Maria Møller det sidste års tid ikke tænkt på meget andet end at få en lokalt forankret festival stablet på benene, og det virker til, at missionen er lykkes.

Annonce
For første gang er der Rock Festival Horsens på byens dyrskueplads, og der er masser af smil blandt de fremmødte. Foto: Michael Svenningsen

- Vi er her for stemningen, fadbamserne og for at give krammere til alle, vi møder, lyder det fra Marianne Rathleff, som er til festival sammen med gruppe af venner, der mødtes som frivillige på netop Horsens Open Air, hvor den sidste udgave løb af stablen i 2009.

Betina Tønnesen (t.v) og Marianne Rathleff med skørter fra dengang, der var open air-koncerter i Horsens. Foto: Michael Svenningsen

Betina Tønnesen og Marianne Rathleff har lyserødt tyltskørt på og skiller sig af den grund en smule ud fra mængden.

- Det her er samme skørt, som jeg havde på til alle open air-koncerterne, og der er både huller og brandmærker i fra dengang, siger Marianne Rathleff.

Dagen startede med dans

Lige bag det gamle open air-holds campingstole er der dansestemning. Her holder en gruppe fra Kom og Dans Horsens til, og det var faktisk dem, der indledte dagens festligheder.

Kom og Dans Horsens' formand Britta Mandrup og danseinstruktør Gert Flensborg tager sig en svingom til ære for fotografen. Foto: Michael Svenningsen

Mens de første gæster begyndte at dukke op, havde de parkeret amerikanerbiler foran indgangen, omdannet et område til dansegulv og givet smagsprøver på lidt swing og rock'n'roll.

- Det her er jo en rockfestival, og vi vil gerne invitere alle horsensianere til at komme og danse med os. Så jeg ringede til Ronnie og spurgte, om vi kunne lave et samarbejde, og det fik vi lov til, fortæller lokalforeningens formand Britta Mandrup, mens hun tager en svingom med en af danseinstruktørerne.

Annonce

Dejlig at kunne høre Bomle igen

Det gør hun til lyden af Gnags, men det er ikke Peter A.G. Nielsens stemme, der brager ud gennem højtalerne. Festivalen er musikalsk bygget op af lokale bands, der ikke udelukkende lever af musikken - men de lever helt sikkert for den.

Kragh Band sætter gang i festen med deres Gnags-hyldest. Godt nok er de første fem meter foran scenen tomme, men derefter er mange stimlet sammen for at danse, klappe og synge med. Foto: Michael Svenningsen

Kragh Band med Kasper Kragh i spidsen står bag dagens hyldest til Gnags, mens andre Horsens-bands fortolker blandt andet Gasolin og Dizzy Mizz Lizzy - nogle ude på den åbne scene og andre inde på teltscenen.


Jeg har nok passeret 500 koncerter i mit liv, og jeg må bare sige, at jeg er dybt overrasket over, hvor godt det her er.

Steen Clausen, murer ved JC Tegn og Byg


Foran den åbne scene sidder Søren og Laila Christensen. Ikke for at høre Gnags, men for at høre Bamses Venner, som Bomles Venner skal servere for dem senere på dagen.

- Jeg har kendt Bomle (Thomas "Bomle" Engelund, red.) siden ungdomsskolen, så jeg har altid fulgt dem, og de spiller skøn musik. Det er dejligt, at de kan komme til at spille igen, og vi kan komme ud at høre dem, siger Søren Christensen, der også værdsætter initiativet til Rock Festival Horsens.

Laila (t.v.) og Søren Christensen har indtaget et par gode pladser foran den udendørs scene, så de kan høre Bomles Venner senere på aftenen. Foto: Michael Svenningsen

- Vi har koncerter som Rock i Lunden, der er professionelt og med store navne, men det her er lokalt på alle måder, og det kan jeg godt lide, siger han.

Annonce

Hele firmaet bakker trommeslager op

Cirka 1200 har indløst billet til Rock Festival Horsens, der for en uge siden kun måtte lukke 1000 ind, og derfor i sidste øjeblik fik mulighed for at sælge lidt flere billetter, da corona-restriktionerne blev lempet.

Flere havde spurgt arrangørerne Ronnie Holmer Jensen og Maria Møller om lov til at tage egne stole med, så det fik de, og en time efter døråbning er pladsen godt fyldt med selskaber, hvor folk sidder i rundkreds og snakker, mens musikken kører i baggrunden. Foto: Michael Svenningsen

Opdeling i corona-zoner blev der altså ikke noget af, men en smule opdelt er festivalpladsen alligevel. I den ene ende har sponsoren Fit & Sund et område for medlemmer og personale, mens der i modsatte ende er et VIP-område.

Her har man kunnet købe de dyre billetter, der til gengæld giver fri mad og drikke i løbet af dagen.

På en af bænkene sidder Sophie Leth, Steen Clausen og Kenneth Kejser og får lidt af begge dele - ikke på egen regning, men på virksomheden JC Tegn og Bygs.

- Det er fand'me hyggeligt, siger Sophie Leth og skåler med Steen Clausen og Kenneth Kejser. De er til festival som en del af en firmatur. Foto: Michael Svenningsen

- Vi har en mand på kontoret, som spiller lidt på trommer i et af de bands, der skal spille i aften, så vi fik den gode idé, at vi skulle med for at se ham, og det endte så med, at firmaet ville gøre en tur ud af det, så nu er vi 20 mand af sted, siger Steen Clausen, der er meget begejstret for festivalens debutår.

- Jeg har nok passeret 500 koncerter i mit liv, og jeg må bare sige, at jeg er dybt overrasket over, hvor godt det her er, siger han.

Omkring 1200 har indløst billet, og arrangør Ronnie Holmer Jensen håber på 70-75 yderligere i dørsalg på dagen. Foto: Michael Svenningsen
Rock Festival Horsens er et af de første store arrangementer i Horsens efter en lang corona-lukning, og det kan mærkes på et feststemt publikum allerede om eftermiddagen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Loge i Horsens har fået ny ledelse

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Ved du ikke, hvad du skal lave med børnene i efterårsferien? Her er en kæmpe guide til, hvad der sker i Horsens

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Vejarbejdet er slut på en af de mest trafikerede veje i Horsens: Fri bane på fire spor

Horsens Posten

Masser af liv på banen og tilskuerpladserne: Her er vinderne af skolefodboldturneringen 2021

Horsens Posten

Små trekanter skal sprede glæde i gaden - men det trækker ud

Horsens Posten

Så er det nu, Horsens - hvem vil du indstille til Byens Bedste?

Horsens Posten

Hav indflydelse på Horsens' skulpturelle fremtid

Horsens Posten

Horsens mister to skobutikker: Den ene er lukket - den anden er på vej til det

Horsens Posten

Facebook-trold chikanerer Bytorv Horsens - stjæler profilbillede og indhold

Horsens Posten

Klumme: Bare rolig - der er stadig varer på hylden, men måske kan du ikke lige få den kjole, du havde udset dig

Horsens Posten

Så åbner vi for indstillinger til Byens Bedste - brug dette skema

Horsens Posten

Så går vi i luften: Indstil dine favoritter til Byens Bedste 2021

Horsens Posten

Horsens' eneste vaccinationscenter er lukket: Nu kan du blive vaccineret blandt Blædel-krimier og kulturkanoner

Horsens Posten

- Når jeg står her, hvor jeg er nu, fatter jeg ikke, hvor tiden er blevet af

Horsens Posten

Se foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet

Horsens Posten

En smadret hånd førte dem sammen: Lotte havde brug for hjælp til administration -  Tanja havde brug for et fleksjob

Horsens Posten

Ugens anbefaling: Et besøg på og langs Horsens Fjord

Horsens Posten

Derfor er kommunalvalg vigtigt - læs om det i Horsens Posten

Horsens Posten

Han er selvstændig med to forretninger - nu åbner Abdul sin tredje og denne gang i Horsens-midtby

Horsens Posten

Nyt takeaway-sted på vej - der er ifølge indehaverne tale om juices, sandwiches og super service

Horsens Posten

Olivias far får fremtidens madtjans på Gasvej: Muligheder og en fed legeplads lokkede

Horsens Posten

- Min oplevelse var, at portvin var sådan noget, der lå i mormors skab - nu kan jeg finde på at købe en flaske til 1000 kroner

Horsens Posten

19-årige Clara og pigespejderne løb med stor pris

Annonce