Annonce
Horsens Posten

Olivias far får fremtidens madtjans på Gasvej: Muligheder og en fed legeplads lokkede

På industrimuseet ved de meget om historie, tandhjul og mekanik, men mindre om mad og drikke. Derfor henter museet på Gasvej nu hjælp udefra i form af folkene fra Olivias, Robin Bjørnskov (t.h.) og Kasper Dejgaard. De skal dels servicere museets besøgende, dels hjælpe med at udvikle café-delen af den store udvidelse, museet pønser på. Foto: Morten Pape
Et af Horsens kendte spisesteder vokser og bliver sparringspartner i industrimuseets planer om en mange millioner kroner dyr udvidelse. Serveringerne begynder i efterårsferien.

Horsens: Maskiner skal bruge diesel eller benzin for at fungere. Mennesker skal have mad og drikke, og de humane drivmidler bliver det fremover et af Horsens kendte spisesteder, der skal levere på Danmarks Industrimuseum.

Museet lukkede sin egen café, Gaslight, sidste sommer. Den var blevet en økonomisk kæp i hjulet, og siden har andre ad hoc sørget for bespisning af besøgende.

Nu har museet imidlertid fundet en fast samarbejdspartner: Olivias Deli, hvis indehaver Robin Bjørnskov er klar til at udvide sin forretning på Gasvej.

Annonce

Kulturelt vingesus

- Vi synes, det er interessant, for der er gang i et kulturelt vingesus med nogle gode fremtidsperspektiver på museet. Og så er min datter (Olivia, som det lille spisehus er opkaldt efter, red.) vild med legepladsen hernede. Vi har været her flere gange og set det liv, der er her. Det vil vi godt være en del af, siger Robin Bjørnskov.

Det er helt klart hensigten med udvidelsen, at den ikke influerer på Olivias, og at den på sigt gerne må give en ansættelse mere.

Robin Bjørnskov

De synlige bevis på samarbejdet skyder i første omgang op i det små: I efterårsferien og til jul i form af en madvogn, der stilles op på museets nyrenoverede plads, hvor føromtalte legeplads er et trækplaster.

Robin Bjørnskov (t.v.) og hans kok Kasper Dejgaard skal drive madbod og café på industrimuseet. - Jeg kommer på en måde "hjem", siger Robin Bjørnskov, som oprindelig er uddannet historiker og derfor var oplagt bejler til museumsjob. Han havnede imidlertid som underviser på Sct. Ibs Skole i historie, samfundsfag og religion. Han blev på skolen i 11 år, inden han udlevede en drøm om at blive selvstændig erhvervsdrivende. Først åbnede vinbaren og cafeen Olivias i Jessensgade og derefter Olivias Deli i Hospitalsgade. Jessensgade-filialen har han nu solgt, men delien kører videre - blandt andet med Kasper Dejgaard (t.h.) ved gryderne. Foto: Morten Pape

Sideløbende skal Olivias brødføde nogle af de større publikumsgrupper, der lægger vejen forbi industrimuseet, og på længere sigt - formentlig til foråret - er planen, at den bygning, der før husede Café Gaslight, tages i brug.

Annonce

Planer for millioner

For Danmarks Industrimuseum er samarbejdet da også tænkt som mere end en "fastfood-løsning".

Stedet er i det seneste par år blevet restaureret og nyindrettet inde og ude. Der er brugt millioner på udstillinger, forskønnelse og legeplads, og håbet er i løbet af de kommende år at finde yderligere omkring 50 millioner kroner i fondsmidler, som skal bruges til byggeriet af en ny, stor bygning, der skal fungere som hovedindgang, udstilling og café.

Her får Robin Bjørnskov og hans hold, der blandt andet tæller kokken Kasper Dejgaard, en vigtig rolle, forklarer Sarah Lehmann, partnerskabs- og eventchef på museet.

- Når vi lægger an til de store fondsansøgninger, vil vi gerne have Robin og Kasper med til at vurdere, hvor meget projektet kan bære cafémæssigt: Hvad skal vi have tegnet, hvad skal vi gøre og hvordan?

- På museet er vi ikke eksperter i cafédrift, men vi vil gerne have en café, for vi synes, det er en god ting for vores gæster, samtidig med at vi som museum gerne vil være en større del af livet i Horsens, siger Sarah Lehmann.

Hun peger på, at nordhavnen i dag udgør en helt ny bydel, og at museet ser sig selv og sine arealer som et bindeled mellem nybyggerierne og den gamle midtby.

Annonce

Delien er boomende

Den udvikling bliver Robin Bjørnskov og hans forretning nu en del af, og han pointerer, at samarbejdet med museet ikke betyder, at han skruer ned for blusset i Hospitalsgade.

- Det får ikke konsekvenser for Olivias. Delien i Hospitalsgade er ret boomende, og da jeg lukkede cafeen i Jessensgade (hvor Olivias først åbnede som café, red.) for et halvt års tid siden, var det faktisk udelukkende for at booste delien.

- Det er helt klart hensigten med udvidelsen, at den ikke influerer på Olivias, og at den på sigt gerne må give en ansættelse mere. Men lige nu er vi i en fase, hvor vi skal føle os lidt frem sammen med Sarah og Kristoffer (Jensen, museumsdirektør, red.) om, hvad vi kan skabe hernede, siger Robin Bjørnskov.


Annonce
Annonce
Horsens Posten

Vejarbejdet er slut på en af de mest trafikerede veje i Horsens: Fri bane på fire spor

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Loge i Horsens har fået ny ledelse

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Ved du ikke, hvad du skal lave med børnene i efterårsferien? Her er en kæmpe guide til, hvad der sker i Horsens

Horsens Posten

Masser af liv på banen og tilskuerpladserne: Her er vinderne af skolefodboldturneringen 2021

Horsens Posten

Små trekanter skal sprede glæde i gaden - men det trækker ud

Horsens Posten

Så er det nu, Horsens - hvem vil du indstille til Byens Bedste?

Horsens Posten

Hav indflydelse på Horsens' skulpturelle fremtid

Horsens Posten

Horsens mister to skobutikker: Den ene er lukket - den anden er på vej til det

Horsens Posten

Facebook-trold chikanerer Bytorv Horsens - stjæler profilbillede og indhold

Horsens Posten

Klumme: Bare rolig - der er stadig varer på hylden, men måske kan du ikke lige få den kjole, du havde udset dig

Horsens Posten

Så åbner vi for indstillinger til Byens Bedste - brug dette skema

Horsens Posten

Så går vi i luften: Indstil dine favoritter til Byens Bedste 2021

Horsens Posten

Horsens' eneste vaccinationscenter er lukket: Nu kan du blive vaccineret blandt Blædel-krimier og kulturkanoner

Horsens Posten

- Når jeg står her, hvor jeg er nu, fatter jeg ikke, hvor tiden er blevet af

Horsens Posten

Ugens anbefaling: Et besøg på og langs Horsens Fjord

Horsens Posten

En smadret hånd førte dem sammen: Lotte havde brug for hjælp til administration -  Tanja havde brug for et fleksjob

Horsens Posten

Se foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet

Horsens Posten

Derfor er kommunalvalg vigtigt - læs om det i Horsens Posten

Horsens Posten

Han er selvstændig med to forretninger - nu åbner Abdul sin tredje og denne gang i Horsens-midtby

Horsens Posten

Nyt takeaway-sted på vej - der er ifølge indehaverne tale om juices, sandwiches og super service

Horsens Posten

Olivias far får fremtidens madtjans på Gasvej: Muligheder og en fed legeplads lokkede

Horsens Posten

- Min oplevelse var, at portvin var sådan noget, der lå i mormors skab - nu kan jeg finde på at købe en flaske til 1000 kroner

Horsens Posten

19-årige Clara og pigespejderne løb med stor pris

Annonce