Annonce
Horsens Posten

Onsdagens coronatal: 10 nye smittede i Horsens Kommune

Mere end en tredjedel af horsensianerne er nu som minimum i gang med at blive vaccineret. Arkivfoto: Nicolai Skovgård
I onsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut stiger smittetallene en smule.

Horsens: Der er svagt stigende smittetal i Horsens Kommune, efter der onsdag er registreret 10 nye covid-19-tilfælde ifølge opgørelsen fra Statens Serum Institut.

Incidenstallet, der viser antallet af smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere, stiger fra 57,3 til 63,9, og positivprocenten går fra 0,46 til 0,53. Positivprocenten angiver andelen af positive prøvesvar blandt alle testede inden for den seneste uge.

Der er i begge tilfælde tale om små stigninger for i forvejen lave smittetal, og Horsens Kommune er stadig placeret i den "gode ende" blandt landets 98 kommuner.

Annonce

Til gengæld ligger Horsens Kommune stadig i den dårlige ende, når det kommer til andelen af vaccinerede borgere.

31.503 indbyggere i kommunen - svarende til 33,9 procent - er som minimum i gang med at blive vaccineret. På landsplan er 37,7 procent påbegyndt vaccinationen, og kun København, Aarhus, Aalborg og Kolding kommuner ligger lavere.

De sidste to dage har Horsens Kommune dog hentet ind på landsgennemsnittet.

18.429 borgere i Horsens Kommune kan kalde sig færdigvaccinerede, hvilket svarer til 19,8 procent. Her er landsgennemsnittet 22,1 procent, og kun København, Aarhus og Ringsted kommuner ligger med lavere andele end Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce