Annonce
Horsens Posten

Onsdagens coronatal: I marts var der 11 nye smittede om dagen

Færre tager muligvis turen forbi testcentret ved Casa Arena for at få den langsommelige, men relativt sikre, PCR-test, da der efterhånden er rig mulighed for den hurtigere, men mere usikre, løsning i form af en hurtigtest. Arkivfoto: Morten Pape
Onsdag er der konstateret 11 nye smittede i Horsens Kommune, hvilket er samme antal som det daglige gennemsnit i hele marts. På trods af genåbning har der været stabile smittetal hele måneden.

Horsens: Den sidste dag i marts rammer månedens gennemsnit, når det kommer til antallet af nye smittetilfælde i Horsens Kommune.

Der er i gennemsnit konstateret 10,97 nye tilfælde om dagen gennem måneden, og onsdag 31. marts er der ifølge opgørelsen fra Statens Serum Institut fundet 11 nye tilfælde af covid-19.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune onsdag 31. marts:

  • 11 nye tilfælde af covid-19 ifølge Statens Serum Institut. Fundet blandt 2586 analyserede prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,43.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 11,03 nye smittetilfælde om dagen.

Smittetal for de seneste syv dage:

  • 80 konstaterede tilfælde af covid-19. Antal testede er 15.247.
  • Incidenstal på 88,2 tilfælde per 100.000 indbyggere. Positivprocenten for de syv dage er på 0,52.


Status på vaccinationer:

  • 11,07 procent i Horsens Kommune har fået første stik. På landsplan er det 12,51 procent.
  • 5,78 procent er færdigvaccinerede. På landsplan er det 6,50 procent.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse. Tallene er baseret på PCR-tests og ikke længere på hurtigtests.

Hvad viser det så om smitteudviklingen inden for kommunegrænsen? Kort sagt, at den har været stabil gennem den første del af genåbningen, hvor detailbutikkerne igen har slået dørene op, og hvor en række skoleelever er vendt tilbage til fysisk undervisning.

Annonce

Stigende ugetal

Onsdagens 11 tilfælde har fået incidenstal og positivprocent for de seneste syv dage til at stige en smule.

Incidenstallet lå mandag på 73,8 smittede per 100.000 indbyggere, og onsdag er det på 88,2. I samme periode er positivprocenten gået fra 0,41 til 0,52.

I forhold til sidstnævnte kan det have indflydelse, at hurtigtests ikke længere tælles med i opgørelserne fra seruminsituttet. Og samtidig er der kommet mange hurtigtestcentre på landkortet, hvilket får mange til at jagte et negativt svar der.

I Horsens er der på Sandøvej, ved Axelborg og i Sundparken - og fra onsdag også i Torstedhallen. Søndag byttes pop up-centret i Axelborg ud med et mere permanent i Skousens gamle lokaler på Ove Jensens Allé. Samtidig gør teststedet i Brædstrup også kun brug af hurtigtests.

Annonce

Stadig bagefter landsgennemsnittet

I forhold til vaccinationsindsatsen er udviklingen jævn og har været det i et stykke tid.

Der er stadig færre af Horsens Kommunes borgere, der er blevet stukket sammenlignet med landsgennemsnittet, men der kan blive hentet ind på det i forbindelse med, at der rettes op på en indkaldelsesfejl i Region Midtjylland, hvor borgere med cpr-numre, som starter med et nul, ikke var blevet indkaldt.

Tirsdag rundede Horsens Kommune 10.000 førstegangsvaccinerede borgere, og onsdag er der kommet et par hundrede flere til, så 11,07 procent af kommunens indbyggere nu har fået mindst et stik.

5355 borgere - svarende til 5,78 procent - kan kalde sig færdigvaccinerede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Patrick var tæt på førtidspension - nu har han fast arbejde hos Nordic Coating

Annonce