Annonce
Horsens Posten

Rekordhøje smittetal: Tre ud af fire dage med over 100 nye tilfælde sender Horsens Kommune op blandt de hårdest ramte i Jylland

Grafen her viser antallet af smittede om ugen - målt fra mandag til søndag. Det vil sige, at denne uge endnu ikke indgår, og her er smitten endnu højere. Arkivfoto/Grafik: Morten Pape/Datawrapper
Horsens Kommune har nogle af højeste smittetal i Jylland, og særligt i aldersgruppen 6-11 år bliver mange testet positiv for covid-19. Indlæggelsestallet er til gengæld ikke højt.

Horsens: Smittetallene fortsætter med at stige i Horsens Kommune.

I dagens opgørelse fra Statens Serum Institut - der kommer nogenlunde samtidig med, at en række restriktioner træder i kraft - fremgår det, at der i en lang række sogne er smitteudbrud, og at de overordnede tal for Horsens Kommune har slået nye rekorder.

Den seneste uge er der konstateret 689 smittede, hvilket giver et incidenstal på 732,8 smittede per 100.000 indbyggere. Det er blandt de højeste incidenstal i Jylland - kun overgået af Viborg og Fanø kommuner - og det har heller ikke tidligere været højere i Horsens.

Annonce

I denne uge har der mandag, tirsdag og torsdag været over 100 smittede om dagen baseret på testtidspunktet, og det er vel at mærke første gang, Horsens har ramt trecifret antal smittede. Blandt onsdagens tests var 99 af dem positive.

Det skinner med andre ord tydeligt igennem, at smitten er rekordhøj.

Flest børn er smittede

Trods den høje smitte er der ifølge fredagens opgørelse fra Region Midtjylland 11 indlagte med covid-19 på Regionshospitalet Horsens, hvilket til gengæld ikke er rekordhøjt.

Tallene for hele Danmark viser også, at antallet af indlagte og antallet af nye daglige indlæggelser heller ikke er lige så højt som for et år siden, da anden bølge slog til lige op til jul.

En del af forklaringen på de færre indlagte kan ligge i aldersfordelingen af de smittede. Det er typisk de ældre, der bliver hårdest ramt af coronavirus, men smitten er lige nu særligt blandt aldersgruppen 6-11-årige.

Covid-19-smittede de seneste syv dage

Aldersfordelingen i Horsens Kommune baseret på Statens Serum Instituts aldersopdelinger:

0-2 år: 9

3-5 år: 28

6-11 år: 197

12-15 år: 33

16-19 år: 36

20-39 år: 158

40-64 år: 188

65-79 år: 39

80+ år: 1

I Horsens er det særlig markant. Her er der flere smittede i det relativt smalle aldersspænd, end der er i grupperne 20-39-årige og 40-64-årige.

Annonce

Flere sogne med høj smitte

Den geografiske fordeling på sogneniveau afslører også, at enkelte områder i Horsens Kommune er hårdere ramt end andre.

Tolstrup, Hansted, Vær og Nebel sogne har høje incidenstal, hvilket skal ses i forlængelse af smitteudbrud på skolerne i Gedved, Egebjerg og Stensballe.

I Horsens syd er der også høje smittetal i Hatting, Torsted, Tyrsted og Uth sogne, mens Klostersogn og Vor Frelsers sogne har haft stigende smitte.

Bemærkelsesværdigt er det, at Sønderbro Sogn - sammenlignet med resten af Horsens-området - ser ud til at være gået fri for smitteudbrud. I Tamdrup Sogn er der øjensynligt heller ikke store udbrud.

På Brædstrup og Østbirk-egnen er det særligt Nim Sogn, der har høje smittetal.

Samlet set er smittetallene for Horsens Kommune stadig så høje, at sundhedsmyndighedernes anbefalinger om særlige tiltag stadig gælder.

Anbefalinger ved høj smitte i kommuner eller sogne

Gælder for alle borgere i området

- alle lader sig teste og bliver vaccineret.

På tværs af nedenstående områder

- skærpet fokus på at efterleve Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger og vejledninger.

Dagtilbud m.v.

- børnene skal så vidt muligt holde sig inden for egen stue eller tilsvarende gruppeinddeling. Aflevering og afhentning af børn foregår udendørs, hvis muligt.

Grundskoler, herunder sfo og fritidstilbud

- undervisning foregår så vidt muligt foregår i stamklasser. Aktiviteter i sfo og fritidstilbud organiseres, så børnene så vidt muligt er i faste grupper af børn og pædagogisk personale. Frikvarterer og pauser foregår så vidt muligt opdelt i klasser. Medarbejdere holder større afstand til hinanden og til forældre.

- to ugentlige test for medarbejdere og elever fra og med 1. klasse, der ikke er vaccinerede eller tidligere smittede inden for de seneste seks måneder.

- større sociale arrangementer på tværs af klasser aflyses. Klassefester, fødselsdag og fælles morgenmad bør holdes inden for stamklassen.

Efterskoler, frie fagskoler og kostafdelinger på fri- og privatskoler

- Samme anbefaling om test som i grundskoler.

Tiltag for idræts- og foreningslivet mv.

Foreningsaktiviteter, træning, kampe, turneringsaktiviteter, stævner mv. kan fortsat gennemføres med øget fokus på smitteforebyggende foranstaltninger, herunder:

- opfordring til, at alle møder op omklædte, hvor det er muligt (f.eks. ikke i svømmehallen). Aktiviteter, herunder sociale arrangementer, holdes så vidt muligt inden for mindre og faste grupper/hold. Børn afleveres og hentes udendørs, og der holdes afstand.Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce