Annonce
Horsens Posten

Restauratører forstår ikke krav om coronapas, når gæster drikker en øl udenfor

Bjarne Schnohr og Dorte Schnohr er klar til at tage imod gæster udenfor fra 21. april, når vejret tillader det. Men de forstår ikke kravet om, at gæsterne skal kunne fremvise et coronapas, når det ikke kræves i øvrigt i butikker og centre. Arkivfoto: Marianne Husted
Hos Gran Bar er den umiddelbare plan at servere ved caféborde udenfor, men det afhænger dog af, hvordan restriktionerne bliver, lyder det fra indehaver, der som sine kolleger ikke helt forstår kravet.

Horsens: I disse dage går en række restauratører i Horsens og overvejer, om de skal åbne for udendørsservering fra onsdag 21. april.

Kravet om at skulle forlange corona-pas fra gæster, som sidder ned ved et bord udenfor, forstår de ikke.

Hos Gran Bar på Søndergade venter medindehaver Eoin Magill som sine kolleger i branchen på den endelige melding om corona-restriktionerne.

Annonce

- Vores plan A er at åbne for udendørsservering fra Gran Bar, mens vi åbner de øvrige to restaurationer 6. maj, når vi igen må have gæster indendørs. Men vi kan ikke se ideen i at kræve corona-pas fra dem, der lige stopper for at få en kop kaffe eller en brunch, når det foregår udendørs, siger han, der også er medindehaver af Café Gran og Møhr.


Vi kan ikke se idéen i at kræve corona-pas fra dem, der lige stopper for at få en kop kaffe eller en brunch.

Eoin Magill


Han synes, politikerne skyder med spredehagl mod restaurationsbranchen, som i forvejen er hårdt ramt af corona-nedlukningen.

Forstår det ikke

Hos Morzybitten i Jessensgade er det vejret, der afgør, hvornår der vil være åbent for udendørs-servering, men indehaver Bjarne Schnohr lægger sig på linje med Eoin Magill.

Han har svært ved at forstå, at man kan gå i Matas eller en af de øvrige forretninger i Bytorv Horsens uden at blive afkrævet bevis for, at man er testet eller vaccineret, mens det kræves, når man sætter sig ved et bord udendørs og bestiller en øl.

Hos Den Gyldne Hest i Thonbogade kunne indehaver Lars Cederlund Olesen vælge at åbne med seks-syv udendørspladser 21. april. Men det kan ikke betale sig, har han vurderet, med det danske vejr og de restriktioner, som der endnu ikke er fuldt overblik over.

Annonce

Flertal tegner sig

Det kan dog være, at Christiansborg på i hvert fald ét punkt kommer restauratørerne til undsætning. Der tegner sig nemlig et flertal bestående af Det Radikale Venstre, Enhedslisten og blå blok, som vil droppe kravet om corona-pas ved udendørs servering.

Argumentet er, ifølge TV2, at virus smitter markant mindre udendørs. Partierne forhandler videre om genåbning og restriktioner torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce