Annonce
Horsens Posten

Sådan vælger de unge: Gymnasiet stadig mest populær

Eleverne i 6. A på Dagnæsskolen har mange ideer om, hvad de gerne vil beskæftige sig med i fremtiden. Med besøg at repræsentanter fra erhvervslivet er tanken at inspirere endnu flere til at se, at der også er en mulighed for dem på fremtidens arbejdsmarked. Foto: Marianne Husted

Horsens: De unge i Horsens er lidt mere til en erhvervsuddannelse, end unge er på landsbasis.

Det viser tal, som Horsens Kommune har fået udarbejdet over, hvilke ungdomsuddannelser 9. og 10. klasses-eleverne søger.

Men gymnasiet er stadig det store hit, viser ansøgertallene. Det er dog knap så stor en andel af årgangene, der søger ind på de gymnasiale uddannelser, sammenlignet med tallene på landsplan.

Annonce

I 2021 har 23,6 procent af de unge i 9. og 10. klasse i Horsens søgt om at blive optaget på erhvervsuddannelserne. Tallet for de gymnasiale uddannelser er 67,9 Procent.

Tal fra 2018 viser, at der er en del unge, som dropper ud af ungdomsuddannelserne igen. Efter 15 måneder lå andelen af elever, der var i gang med en ungdomsuddannelse, på 85,4 procent. På landsplan er der flere, der hænger ved den uddannelse, de har valgt.

Jobtaskforcen i Horsens arbejder blandt andet med at få endnu flere unge i uddannelse eller job. Med besøg af repræsentanter fra erhvervslivet i 6. klasserne er det håbet, at det får eleverne øjne åbnet for, at der er mange veje at gå for at ende i det rette job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce