Annonce
Horsens Posten

Tårnhøjt smittetal i Brædstrup på trods af få ny smittede i Horsens Kommune: Skole og sfo lukker i en uge

Mange af den seneste uges smittede er fundet i Brædstrup, og det betyder, at Styrelsen for Patientsikkerhed har øjnene rettet mod Brædstrup Sogn. Arkivfoto: Michael Svenningsen
I Horsens Kommune som helhed er der egentlig igen få smittetilfælde i søndagens opgørelse. Dog er der den seneste uge konstateret så mange tilfælde i Brædstrup, at skolen og sfo'en lukker i en uge.

Horsens: Antallet af nye covid-19-tilfælde i Horsens Kommune er for fjerde dag i træk under 10. Søndag er der ifølge tal fra Statens Serum Institut konstateret otte nye tilfælde via PCR-tests.

Samlet set er det egentlig med til at sende Horsens Kommune væk fra risikoen om, at hele kommunen rammes af en nedlukning af for eksempel skoler eller liberale erhverv.

Men mange af den seneste uges smittetilfælde er fundet i Brædstrup Sogn, og det får nu konsekvenser helt lokalt.

Horsens Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at Brædstrup Skole og sfo lukkes fra påskesøndag og frem til og med søndag 11. april som følge af høje smittetal. Det sker på baggrund af et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune søndag 4. april:

  • Otte nye tilfælde af covid-19 ifølge Statens Serum Institut.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 10,53 nye smittetilfælde om dagen.

-

Smittetal for de seneste syv dage:

  • 65 konstaterede tilfælde af covid-19. Antal testede er 14.606.
  • Incidenstal på 71,6 tilfælde per 100.000 indbyggere. Positivprocenten for de syv dage er på 0,45.


-

Status på vaccinationer:

  • 11,92 procent i Horsens Kommune har fået første stik. På landsplan er det 13,10 procent.
  • 5,99 procent er færdigvaccinerede. På landsplan er det 6,95 procent.

-

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse. Tallene er baseret på PCR-tests og ikke længere på hurtigtests.

Et sådan nedlukning baseres primært på incidenstallet. I Horsens Kommune som helhed ligger det søndag på 71,6 smittetilfælde per 100.000 indbyggere, og det er ikke alarmerende. Tallet kommer af, at der i kommunen er fundet 65 covid-19-tilfælde den seneste uge.

I Brædstrup Sogn alene er der fundet 24 smittetilfælde den seneste uge, og dermed er det lokale incidenstal på 665 smittede per 100.000 indbyggere. Styrelsen for Patientsikkerhed holder særligt øje med områder, der har et incidenstal over 200.

Annonce

Bliv testet

Ud over det høje incidenstal i Brædstrup Sogn hæfter Styrelsen for Patientsikkerhed sig også ved, at der er en sammenhæng mellem de nytilkomne smittede de seneste syv dage og det tidligere udbrud på Brædstrup Skole.

Skolelukningen skal således ses som et middel til at undgå yderligere smittespredning blandt børn og voksne inden for sognegrænsen, oplyser Horsens Kommune.

Borgmester Peter Sørensen (S) opfordrer i pressemeddelelsen til, at så mange som muligt i Brædstrup bliver testet.

- Jeg ved, at rigtig mange allerede er blevet testet, og at der gøres en stor indsats blandt alle i Brædstrup for at undgå smittespredning. Men jeg vil gerne opfordre til, at man fortsat bliver testet, da det er af afgørende betydning at få bugt med smitten og få lavet smitteopsporing og dermed få brudt smittekæderne. Hvis ikke det lykkes, risikerer vi yderligere lukning af Brædstrup Skole og eventuel yderligere nedlukning af andre funktioner, siger han.

Annonce

Mange teststeder i området

I Brædstrup kan man blive hurtigtestet i Borgerhuset på Niels Wongesvej 8, hvor der anden påskedag er der åbent klokken 9-19, og de følgende hverdage klokken 14-19.

Falcks hurtigtestcenter i Brædstrup får muligvis endnu mere travlt de næste par dage, da opfordringen fra borgmester Peter Sørensen (S) lyder, at så mange som muligt af byens borgere skal lade sig teste. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad

Det er Falck, der står for teststedet, og på Falcks hjemmeside kan man holde sig opdateret på åbningstider og køstatus. Bliver man testet positiv, skal man efterfølgende have en endelig bekræftelse gennem en PCR-test.

På www.covid-19-kort.dk kan man finde andre teststeder i området - for eksempel i Horsens, Tørring, Rask Mølle, Nørre Snede og Them.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Patrick var tæt på førtidspension - nu har han fast arbejde hos Nordic Coating

Annonce