Annonce
Horsens Posten

Søndergade er ikke lukket ned: Vi er altså nogle, som stadig må holde åbent

Normalt ville Søndergade være fyldt med folk og udsalgsskilte i dagene mellem jul og nytår. Men det er en meget anderledes tid. På de fleste butiksdøre står der: Lukket pga covid-19. Men der er også butikker, som gerne ville have flere kunder at betjene. Foto: Marianne Husted
Der er langt mellem strøggæsterne i disse dage. Mange ved ikke, at optikere, Frellsen, Damp 24 i Bytorv Horsens og flere andre må holde åbent, mens de fleste andre er nedlukket frem til 17. januar.
Annonce

Horsens: Søndergade er stille og øde som på en regnfuld søndag sidst i januar.

Regnen siler da også ned denne tirsdag, men normalt ville gågaden være fyldt af folk med paraplyer, som jager gode udsalgstilbud eller skal have byttet et par gaver. Det bliver stille dage på Søndergade og alle andre gader frem til 17. januar.

Enkelte butikker har stadig lov til at holde åbent. Men det er som om, det ikke rigtigt er gået op for kunderne.

Sådan fornemmer butikschef Birgit Norup hos Hans Laursen Optik det.

- Folk tror ikke, optikerne holder åbent. Men det har vi, og vi har god tid til at betjene folk, siger butikschef Birgit Norup hos Hans Laursen Optik. Foto: Marianne Husted

- Jeg hører fra kunder, at de er forbavset over, at vi holder åbent. Men optikerne er en del af sundhedstilbuddet, og vi var også i foråret en del af beredskabet, der skulle træde til, hvis det var nødvendigt, siger hun, der som de øvrige optikere i gaden skilter med udsalg, og som også kan fortælle, at der i disse dage er god tid til at foretage synstest.

Annonce

Tid til at rydde op

Der kommer kunder hos Helsam - men ikke nær så mange som normalt. Det giver salgsassistenterne Mirka Storbank og Sanne Olsen tid til at forberede januars salgskampagner og at få julepynten væk. Foto: Marianne Husted

Længere nede ad gaden hos Helsam Horsens mærker salgsassistenterne også, at strøgkunderne ikke bare falder ind. De må lige som apoteker, Matas og Normal holde åbent.

- Der kommer dog nogle, som helt bevidst søger os. Vi har under coronaen mærket, at folk i endnu højere grad går op i deres sundhed og er interesseret i at købe immunstøttende præparater, forklarer salgsassistent Sanne Olsen.

Hun og kollegaen Mirka Storbank nyder, at de i disse dage har tid til at få "afjulet", ryddet op, prøvesmagt produkter og forberedt januars kampagner. Det plejer de ikke at have meget tid til.

Annonce

Gode tilbud - meget få kunder

Cecilie Rasmussen (t.h.) og hendes kollega Ea foretrækker at have travlt, som de plejer at have det hos Frellsen. I disse dage er det meget stille, selv om der er gode tilbud, fortæller de. Foto: Marianne Husted

Det er ikke den mest spændende arbejdsdag hos Frellsen, synes salgsassistenterne Cecilie Rasmussen og kollegaen Ea.

- Vi plejer at have travlt, når folk er i byen for at bytte julegaver. Mange kommer forbi for at købe julechokolade, som kan fås for halv pris. Sådan er det slet ikke i disse dage, når det meste er lukket.

Det er i det hele taget en meget anderledes december. Salget i butikken toppede, da det blev meldt ud, at detailhandlen skulle lukke efter 23. december.

- Folk var bange for, at vi fik udsolgt af chokolade. Normalt er de travleste dage 22. og 23. december, fortæller Cecilie Rasmussen, der sammen med kollegaen overvejer at gå i gang med en større omgang rengøring af butikken, når der nu ikke sker så meget andet

Annonce

- De tror vi holder lukket

Jan Tørnblad passer Damp 24 i Bytorv Horsens, men der er ikke meget at bestille: Folk tror, at centret er helt lukket, er hans fornemmelse. Foto: Marianne Husted

Damp 24 er sammen med Matas de eneste butikker, der holder åbent i Bytorv Horsens. E-cigaretbutikker må holde åbent, fordi der skal være et alternativ til cigaretter, så folk i en coronatid ikke får et tilbagefald til tobakken. Det blev besluttet i foråret.


Folk tror, at centrene er helt lukket ned, men vi er altså et par stykker, som holder åbent.

Jan Tørnblad


- Men folk har ikke rigtigt opdaget det. De tror, at centrene er helt lukket ned, men vi er altså et par stykker, som holder åbent, siger Jan Tørnblad, som heldigvis har en vagt og en centerdirektør at udveksle bemærkninger med på en dag, der føles meget lang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nu er Danmarks største bilvask klar i Horsens

Horsens Posten

Mette Frost og den nærmeste familie blev ramt af corona: Så sad jeg pludselig derhjemme med slægtsforskning og en bog

Annonce