Annonce
Horsens Posten

Populær kåringsfest kommer til Horsens: 10 priser skal uddeles til butikker og restauranter

Horsens Folkeblad og Horsens Posten vil sammen med lokale borgere og sponsorer fejre de lokale succeser i forretnings- og bylivet. Alle kan indstille emner til Byens Bedste. 10 vindere kåres ved stor award-fest til januar på Fængslet.

Horsens: - Vi vil gerne gøre noget for byen og fejre de lokale succeser.

Det er baggrunden for et nyt initiativ fra Horsens Folkeblad og Horsens Posten, forklarer chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad og Horsens Posten, og Morten Iversen, medieansvarlig samme sted.

I løbet af efteråret bliver byens borgere bedt om at indstille, hvem der byder på byens bedste kaffe, den bedste familieoplevelse, bedste butik for mænd og kvinder, bedste service og meget mere. I alt skal der findes "Byens Bedste" inden for 10 kategorier.

Annonce

I november træder en uvildig jury sammen. De får til opgave at nominere tre inden for hver kategori blandt indstillingerne. Og så skal horsensianerne til tasterne igen og stemme på deres favorit blandt de nominerede.

Det hele kulminerer med en stor fest 13. januar 2022 på Fængslet med optræden af både landskendte og lokale navne og med den underholdende tv-mand og skuespiller Jacob Riising som konferencier. Her bliver vinderne afsløret, og de får hver især overrakt statuetter.

Hylder bylivet

- Vi vil gerne samle borgerne om at hylde bylivet. Med "Byens Bedste" opfordrer vi til at handle lokalt og til at stå sammen som by, siger Morten Iversen.

Der er i det daglige mange i såvel butikslivet som i servicefaget, der gør en stor indsats for at yde deres bedste. Der er også mange, der gør deres yderste for at give familier den bedste oplevelse i fritiden.

Byens bedste butikker, familieoplevelse, frisør, spisested og meget mere bliver fejret til januar. Andre aviser under Jysk Fynske Medier har særdeles gode erfaringer med at kåre Byens Bedste - her en fejring i Esbjerg Musikhus. Arkivfoto: Jacob Schultz

De nye priser ligger i tråd med mediehusets værdier, fortsætter Lene Vestergaard. Mediehusets mission er netop at styrke sammenhængskraften og det lokale demokrati.

- Vi vil gerne hylde de mennesker i butikker, på caféer og mange andre steder, som gør en forskel. De gør en kæmpe indsats, og de fortjener et stort skulderklap, siger hun.

I Horsens er der andre kåringer som City Prisen, der årligt går til en af byens butikker. Men der kan nærmest ikke hyldes nok, og der er plads til det hele. Desuden er der er tale om to vidt forskellige kåringer, pointerer Lene Vestergaard og Morten Iversen.

-  Vi vil gerne inddrage de mange, der læser og bruger vores medier til at være med til at afgøre, hvem der skal have de 10 Byens Bedste-priser, uddyber Morten Iversen.

Annonce

God modtagelse i butiks- og cafélivet

Morten Iversen har været rundt i butikker og erhvervsliv for at præsentere det nye initiativ, og han har kun mødt begejstring for at være med. Mange kender allerede til det fra andre byer.

Chefredaktør Lene Vestergaard byder velkommen til Horsens Folkeblad og Horsens Postens nye initiativ kaldet "Byens Bedste", hvor mediehuset, sammen med lokale borgere og sponsorer, fejrer de lokale succeser i forretnings- og bylivet. Alle kan indstille emner til "Byens Bedste" inden for 10 kategorier. Det hele rundes af med en stor award-fest til januar på Fængslet. Foto: Mads Dalegaard

- Det bliver vildt spændende. Og noget helt særligt med en stor fest i den nye flotte Vestsal på Fængslet, lyder det fra Lene Vestergaard.

Annonce

Andre byer gør det allerede

Andre aviser under Jysk Fynske Medier har særdeles gode erfaringer med at kåre Byens Bedste. Tilbagemeldingerne fra handels- og bylivet er nærmest overstrømmende.

Byens Bedste giver alle os, der bor og bruger lokalområdet mulighed for at vise, at vi sætter pris på alt det gode, der findes lige her.

Jan Bonde, redaktionschef

- Byens Bedste giver alle os, der bor og bruger lokalområdet mulighed for at vise, at vi sætter pris på alt det gode, der findes lige her. Og så er tilkendegivelserne direkte fra kunderne af meget stor værdi for den enkelte butik, restaurant eller kulturudbyder. Og ja – konkurrencen er et incitament til at gøre det endnu bedre, lyder det fra redaktionschef Jan Bonde fra Fyens Stiftstidende. Her bliver der kåret Byens Bedste i blandt andet Odense, Middelfart og Svendborg.

At interessen er stor ses af, at der i Odense i 2020 kom der hele 26.000 indstillinger fra borgerne.

Aarhus Stiftstidende hylder for 15. gang "Byens Bedste".

- Det betyder rigtigt meget for byen og for byens mange nominerede. Mindre forretninger bruger prisen til at promovere sig som for eksempel byens bedste specialbutik. Og blandt stormagasinerne er der hård konkurrence om at blive byens bedste stormagasin, fortæller salgschef Jørgen Lundorff, der kan fortælle de seneste tre års vinder, Magasin, bruger et helt vinduesparti på diplomet, der viser, at de er blevet byens bedste stormagasin.

Der kommer mange forslag ind fra borgerne, og interessen for at stemme på nominerede i de forskellige kategorier er også overvældende.

- Det binder byen sammen. Folk går meget op i det, fortsætter salgschefen.

Annonce

Sponsorer og partnere

Horsens Folkeblad og Horsens Posten er ikke alene om "Byens Bedste". Bytorv Horsens er hovedpartner ved Byens Bedste. Horsens Havn er gavepartner. Øvrige partnere er Festina, Danbolig og K. Westergaard Automobiler.

I de kommende uger kan du læse meget mere om "Byens Bedste" og om, hvordan man indstiller - og om alle dem, der medvirker til det, som bliver januars store awardfest.

Jacob Riising, tv-vært og skuespiller, er konferencier ved den store award-fest 13. januar i Fængslets nye vestsal. Foto: Michael Svenningsen

Byens Bedste - 10 kategorier

Hvem er Byens bedste, vil horsensianerne blive spurgt om i efteråret. Der kan til den tid indstilles til i alt 10 kategorier:

  • Spisested
  • Service
  • Shopping kvinder
  • Shopping mænd
  • Kaffe
  • Gå i byen sted
  • Frisør
  • Specialbutik
  • Træningsoplevelse
  • Familieoplevelse
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Hund – ellers tak: Men hvorfor bor Viggo så hos os?

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Ulf Pilgaard og provst er klar med livshistorier og grin til seniorer

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pas nu på der ikke går for meget kage i den

Horsens Posten

Få et indblik i livet som introvert

Horsens Posten

Centerdirektør betænkte sig ikke længe: Selvfølgelig skal vi bakke op om Byens Bedste

Horsens Posten

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Horsens Posten

Horsens Bibliotek hylder Agnes Henningsen

Horsens Posten

Hos Stechers skal man kunne sænke skuldrene: - Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på

Horsens Posten

Litteratursalon på Brædstrup Bibliotek: 2. verdenskrig

Horsens Posten

Horsens vil være den vildeste - altså når det gælder blomster og summende insekter

Horsens Posten

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Horsens Posten

Ny varehuschef hos Føtex: Glæder sig til at gøre en forskel i butikken og i det lokale liv

Horsens Posten

Corona-smitten falder markant på skolerne i Horsens: Fremover er det slut med hjemsendelser - selv hvis smitten stiger

Horsens Posten

Stort esport-center i midtbyen åbner ikke som planlagt, men på halvt blus - 100 spilcomputere bliver ikke til noget lige med det samme

Horsens Posten

Ny forpagter af kendt frisørsalon: Saksen har hele tiden været med - også på boreplatformen

Horsens Posten

Skolegades 'Kinder-æg' er klækket - nu skal byens børn og forældre til at lege med indholdet

Horsens Posten

En uge hvor ordblinde ikke føler sig udenfor: Det får selvtilliden til at vokse

Horsens Posten

Foredrag om Herman Bang

Horsens Posten

Få så de fingre fra mobiltelefonen, når du kører bil

Horsens Posten

Det tog lang tid for Tanja at erkende sin sygdom: - Første gang jeg kom ind på klinikken, tænkte jeg ’fuck hvor er I  ynkelige’

Horsens Posten

Restauranter i Horsens danner fælles front for at få flere horsensianere til at spise ude

Horsens Posten

Koncert med Skrallebang

Horsens Posten

Helbredet begyndte at drille: Men så lavede Sonja en plan, så hun kunne blive i sit fag

Annonce