Annonce
Horsens Posten

Skoene blev Carstens karriere

Skobranchen har altid fascineret Carsten Møller, der nu har rundet sit 40-årsjubilæum, siden han blev udlært i Kronborg Sko i Skanderborg. Arkivfoto: Morten Pape

Carsten Møller startede som bydreng i en skoforretning og blev fanget af branchen, hvor det i år er 40 år siden, han blev udlært.

Annonce

Horsens: 1971 var året, da Carsten Møller blev ansat som bydreng i skobutikken Kronborg Sko i Skanderborg.

Carsten var 13 år og havde brug for at tjene en ekstra skilling efter skole. Et job med mange forskellige udfordringer, og dem kunne Carsten godt lide. Så godt, at han søgte om læreplads - og fik det.

Han blev udlært i samme forretning, og dermed var han ikke bare trådt ind i en lokal forretning, men også i en branche, der skulle vise sig at blive hans et og alt. Efter afsluttet læretid kom han til Horsens i 1976, hvor han blev ansat i Sander Sko på Søndergade 16 - det nuværende Skoringen.

- Her var jeg i 10 år. Det var 10 rigtigt gode år, pointerer han og fortæller, at han her for alvor fandt ud af, at skobranchen var den rigtige hylde for ham.

- Jeg har jo altid godt kunnet lide at arbejde med mennesker, og skobranchen er en meget spændende branche. Så det var lige mig, forklarer han.

Var man sat på opgaven at følge i Carsten Møllers fodspor, ville man dog i 1987 være endt i en ny skobutik, kun få huse længere nede ad Søndergade. Nemlig i Søndergade 2, hvor han søgte jobbet som ny butikschef, da Holst Sko rykkede ind efter det lukkede Nico Sko.

Han trængte til luftforandringer og nye udfordringer, og det fik han så sandelig.

- Det var som at ramme en mur. Folk havde været vant til sko i den billige ende hos Nico Sko. Intet ondt ord om det, men Holst Sko havde altså bare et højere niveau, så det var noget af en udfordring at finde noget, der passede til byen. Men som gammel fodboldspiller har jeg været vant til at kæmpe for det. Min fightervilje gjorde, at jeg var sikker på, at det nok skulle gå.

- Men omvendt mente vi også, at vi havde en berettigelse. Vi har i Holst Sko altid satset på kvalitet og et kompetent personale. Og samtidig dybde i udvalget med gode mærker - i dag f.eks. sådan nogle som Lloyd, Ara, Green Comfort og Ecco, siger Carsten Møller.

- Vi har altid ønsket at satse på de gamle dyder som kvalitet, et godt udvalg og god ekspedition, så det er nok hemmeligheden, forklarer han.

I 2003 rykkede han så til Vejle, hvor Holst Sko også har butik. Det skete efter 16 år i Horsens, men det skulle vise sig, at der blev plads til et comeback i Horsens - efter 10 år i Vejle. For i 2013 kom han tilbage til Horsens igen som butikschef i Holst Sko. Forklaringen lå både i en intern rokade, men også i en glæde over Horsens som handelsby. Carsten Møller kunne se, at der var sket en hel masse med Horsens, siden han havde været der sidst.

- Horsens har altid været en dejlig by med et godt handelsliv, men jeg kunne også se, at der skete noget meget meget positivt med den, da jeg var i Vejle. Horsens & Friends omkonverterede jo byen til det, den er i dag, det er imponerende. Det er blevet en levende, dynamisk musik- og eventby, og det kan vi i den grad mærke her i dag, fortæller Carsten Møller.

Carsten Møller har været butikschef i Holst Sko, siden butikken åbnede i Horsens i 1987. Dog med 10 års afstikker til Vejle fra 2003 til 2013. Arkivfoto: Morten Marboe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Næste sæson er på plads: Seniorteatret præsenterer forbudte sange, velkendte kunstnere og et knald af en nytårskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce