Annonce
Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Nina Frederiksen har flyttet sit firma Sleepbag tilbage i de gamle lokaler på Skolegade 4. Her er der nu et mindre lager, kontor og showroom, hvor kunderne kan komme og se og mærke på varene. Her er det et sengesæt, der kan vokse fra babydyne til juniordyne. Foto: Astrid Bigum Kristensen
Gennem 10 år har danske forældre puttet børn i en sleepbag-sovepose i barnevognen, og siden er et hav af produkter kommet til. Nu skal også udlandet have glæde af dansk design til de mindste.

Horsens: "Til leje"-skiltet fylder godt i vinduet på hjørnet af Nørregade og Skolegade, hvor firmaet Sleepbag indtil for ganske nylig holdt til. Nu er butikken tom, og Sleepbag er flyttet ud, selvom lejekontrakten egentlig løber helt frem til august.

- Vi havde brug for at flytte nu, forklarer Nina Frederiksen, indehaver af Sleepbag.

For selvom lokalerne nu står tomme på Nørregade 35, er der stadig fuld gang i firmaet. Og det har ikke været en lang tur for flyttebilen, for Sleepbag er flyttet mindre end 50 meter væk, nemlig ind i nabobygningen på adressen Skolegade 4.

Annonce

- Vi har hele tiden haft kontor og lager her, forklarer Nina Frederiksen, indehaver af Sleepbag, mens hun viser rundt i deres nye, gamle lokaler.

Hunden Lulu er vant til at være i hele butikken og vil helst være med, hvor det foregår, uanset om Nina Frederiksen sidder på kontor, står på lageret eller viser frem i firmaets showroom. Foto: Astrid Bigum Kristensen

- Ja, det er Lulu, hun er to år, og hun har tidligere været vant til, at hun måtte være over det hele, så det er lidt svært at forklare hende, at der pludselig er områder, hvor hun ikke må være. Oppe i den anden butik vidste hun godt, at der var områder, hvor hun ikke måtte være, siger Nina Frederiksen om den store labradoodle, der logrer med hele kroppen for at hilse på.

Årsagen til flytningen er blandt andet, at Sleepbag har højsæson efter sommerferien, og derfor passer en flytning i august dårligt med årets gang i firmaet.

Konceptet ændrer sig

I lokalerne på Skolegade 4 er det store lager nu flyttet ud på et eksternt lager, så der er blevet plads til showroom. Og her er der stadig mulighed for, at kunderne kan booke en tid og få vejledning - nøjagtigt lige som i de gamle lokaler på Nørregade 35.

- Det er ikke en fysisk butik, men når gadeskiltet er ude, er man velkommen til at kigge ind. Men hvis man vil være sikker på, at vi har tid, skal man booke en tid på forhånd, siger hun og forklarer, at hverken den tidligere butik eller det nuværende showroom er en fysisk butik i den almene forstand, men at det netop er et showroom, hvor firmaet viser varerne frem.

Lokalerne i Nørregade blev i begyndelsen også brugt til events for forældre, men det satte corona hurtigt en stopper for.

Soveposen er det originale produkt hos Sleepbag, og ud over at være sovepose kan den også bruges som lift, legetæppe og babynest. Multifunktionaliteten er vigtig for Nina Frederiksen. Foto: Astrid Bigum Kristensen

Idéen til Sleepbag blev skabt, da Nina Frederiksen var på barsel med sin søn Marcus for 13 år siden, og for 10 år siden, få dage før datteren Silja blev født, var forretningsideen en realitet.

Og der er stadig fuld gang i firmaet, så flytningen af dets showroom sker ikke som følge af dårlige tider.

I stedet er det en naturlig udvikling for Sleepbag, der gennem det seneste par år har trukket meget større dele af sin handel hjem i eget navn.

- Tidligere var vi orienteret mod B2B (når virksomheden afsætter varer til andre forretninger, red.) med over 50 forhandlere, hvor man kunne købe vores produkter. Dengang solgte vi kun 10 procent selv. I dag foregår 85 procent af salget gennem vores egen webside, og vi har kun samarbejde med tre forhandlere tilbage, siger hun.

En af de andre produkter, Sleepbag producerer, er en muffe til barnevognen, så mor eller far ikke får kolde hænder, når de går tur med baby. Muffen kan knappes af og har isolering i sig, så den kan foldes ud og bruges som siddeunderlag. Foto: Astrid Bigum Kristensen

Det skyldes blandt andet, at Nina Frederiksen har undersøgt, hvordan firmaet selv får mest ud af forretningen.

- Vi kan bedre selv formidle, hvad vores produkter kan. Tankegangen bag Sleepbag er, at produkterne kan mere end én ting. Soveposen er også en kørepose, en babylift og et legetæppe, som man blandt andet kan sætte et UV-sejl på, når de små er med ude i solen. Og så kan de også laves om til en babynest. Hos forhandlerne blev de ofte bare solgt som en sovepose, forklarer hun.

Vi kan bedre selv formidle, hvad vores produkter kan. Tankegangen bag Sleepbag er, at produkterne kan mere end én ting.

Nina Frederiksen, indehaver, Sleepbag
Annonce

Øje på udlandet

Selvom soveposen er kernen hos Sleepbag, kommer firmaet ikke sovende til succes. Hele tiden kommer der nye produkter på markedet - seneste skud på stammen er sengetøj, der kan vokse med barnet, en ammepude, der kan laves om til en stol, og en sengerand, der kan laves om til både madras og ramme til boldbassin.

- Det er et kendetegn for vores brand, at vores produkter kan mere end én ting. Det giver god mening for os. Samtidig er vi en lille forretning, som må være omstillingsparat, og vi ved godt, at mange familier måske kigger en ekstra gang i pengepungen nu - måske er der en højere varmeregning, der skal betales. Men det er også vores erfaring, at kunderne gerne vil investere i kvalitet frem for kvantitet, siger Nina Frederiksen.

Sleepbag er på vej ud på en ny rejse, der gerne skal munde ud i forretningskoncept i både Sverige og Tyskland, og derfor er det store arbejde med at finde investorer nu gået i gang. Målet skal helst nås inden for tre år. Foto: Astrid Bigum Kristensen

Og efter 10 år på det danske marked, er Sleepbag nu også begyndt at kigge mod udlandet.

- Vi kigger lige nu efter investorer, der vil være med til at kigge ud i Europa. I første omgang har vi øje på Tyskland og Sverige, fortæller Nina Frederiksen, der forventer, at det kan blive en realitet inden for tre år.

At der er langt fra både Tyskland og Sverige til Horsens for at se på produkterne i et showroom, har hun også allerede med i overvejelserne.

- Vi kommer ikke til at have showroom andre steder, men vi arbejder på at lave eksempelvis en bamse i vores forskellige materialer, så kunden kan mærke kvaliteten og opleve egenskaberne i materialerne. Så kommer det til at koste et lille beløb at få bamsen tilsendt, og hvis man så køber et produkt, vil prisen for bamsen blive trukket fra, forklarer Nina Frederiksen.

Sleepbag er ikke bare soveposer, der er også alt fra pusletaske til flaskevarmer og bleklude.  Foto: Astrid Bigum Kristensen

Og selvom firmaets varenumre nu er vokset fra bare at være en sovepose til også at omfatte alt fra bleklude til vægbilleder, vil Nina Frederiksen ikke lave hurtige genveje for at få flere penge i kassen.

- Vi laver ikke bare en ammepude for at tjene hurtige penge. Mange firmaer laver ammepuder, men indholdet er ofte det samme, hvor designet eller printet kan være lidt anderledes. Vi laver en ammepude, der har vores signatur-knaplukning, så den også kan knappes sammen til en slags stol til baby. Og så kan den vaskes ved 60 grader - mange andre kan kun vaskes ved 40 grader. Men det vigtigste for os er multifunktionaliteten, fastslår hun.

De fleste forældre kender til, at baby smider kluden på jorden. Derfor har Sleepbag lavet en nøglering, hvor kluden kan trækkes igennem. Nøgleringen kan samtidig knappes fast på soveposen, så baby ikke kan smide med den. Foto: Astrid Bigum Kristensen
Annonce
Horsens Posten

Byrådsmedlemmer har fået én med penslen - så farverige har du næppe set dem før

Annonce
Horsens Posten

Flere end 600 til folkefest i Østerhåb: Nu er bydelens nye biodiverse legeplads indviet

Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pølsevogn holdt stand mod hotdog i 64 år, men med Stinne skete der en lille revolution og måske venter en ny

Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Horsens Posten

Indehaver af to midtbybutikker åbner nu midlertidig forretning i Hospitalsgade - der er tre grunde til netop det valg

Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Studerende gæster poolbar i Rædersgade - besøget indgår i deres eksamensopgave

Horsens Posten

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Horsens Posten

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Annonce