Annonce
Horsens Posten

Startup Central i rivende udvikling - vi rådgiver som aldrig før

Hos Startup Central oplever indehaver Anders Fogh, at langt flere iværksættere vælger at bruge firmaet, end før corona satte ind. Arkivfoto: Anders Fogh
Anders Fogh, indehaver af Startup Central i Horsens, oplever stor efterspørgsel fra iværksættere

Horsens: Hos den lokale netværksvirksomhed Startup Central på førstesal af Søndergade 49 oplever man lige for tiden en større vækst.

Helt konkret er der tale om 454 procents vækst i medlemstal på et år.

Det fortæller stedets indehaver, Anders Fogh.

Annonce

- Væksten skyldes ikke, at antallet af nye iværksættere er eksploderet. Snarere er der tale om, at iværksætterne er blevet mere omhyggelige. Før etablerede en del sig og tog derefter tingene lidt hen ad vejen. Nu vil folk have styr på sagerne - på strukturen i deres firma, altså på regnskabsprogrammer og aftaler, der skal ned på skrift. Det er corona-situationen og den usikkerhed, den fører med sig, som her spiller ind, fortæller Anders Fogh.

Fem punkter

Gennem Startup Central får man sparring og coaching fra en lang række eksperter inden for forskellige områder.

Anders Fogh og det seks mand store team sørger for adgang til et stort netværk af andre iværksættere, og så er der helt kontante fordele på eksempelvis forsikring, benzinkort og regnskabsprogrammer.

- Når man skal etablere sig, er det yderst vigtigt, at man holde fem punkter for øje, siger Anders Fogh.

Han nævner:

- Regnskabsdelen. En ting er at være god til excel, men regnskab tager tid. Se derfor efter et regnskabsprogram. Det skal helst være mobilkompatibelt, så man kan tage det med på farten og kan sende en faktura eller lignende afsted fra bilen eller en lokation langt væk fra kontoret, hvis det pludselig er påkrævet. Når man taler regnskaber, så er det desuden vigtigt, at regnskabsprogrammet samarbejder med det kassesystem, man har. Det letter hverdagen, når tingene arbejder sammen.

- Derudover er der forsikringsdelen, og naturligvis at banken har nikket til etableringen af firmaet. Desuden skal man huske onlinedelen - at få lavet en god og tydelig hjemmeside, der kan kommunikere budskabet om firmaet ud online. Og så er der hele stiftelsen. Her er det vigtigt at få styr på den juridiske del lige fra starten. Er der flere indehavere, så skal aftaler på plads i tilfælde af, at den ene part ikke ønsker at fortsætte i firmaet. Her handler det også om at få anskaffet sig de nødvendige tilladelser. Det giver alt sammen en mere stabil og sikker opstart for den enkelte iværksætter.

Annonce

Styrket igennem

Det er netop selve procedurerne ved stiftelse, rådgivning og aftaler med samarbejdspartnere, som kunderne efterspørger hos Startup Central, forklarer Anders Fogh, der inden corona ramte havde håbet på en 800 procents vækst.

- Vi er dog stadig meget tilfredse med den vækst, vi har haft og er inde i. Det er stabile tal, og vi er kommet styrket igennem 2020 og tilmed i den periode lavet to ansættelser, siger Anders Fogh.

Annonce

Slår på minister

Han har valgt at kalde sig Danmarks Iværksætterminister. Det er gjort på grund af det ikke helt ukendte navn, han bærer på.

- Jeg er ofte blevet forvekslet med den tidligere statsminister, når jeg ringer til folk. Det tager jeg med et smil, og det er faktisk en god døråbner, for folk lytter, når jeg præsenterer mig, siger han.

- På mit næste visitkort sætter jeg derfor også titlen (Danmarks Iværksætterminister, red) på. Indtil videre bruger jeg det aktivt på de sociale medier. Det er meget nærliggende, fortæller Anders Fogh.


Væksten skyldes ikke, at antallet af nye iværksættere er eksploderet. Snarere er der tale om, at iværksætterne er blevet mere omhyggelige. Før etablerede en del sig og tog tingenen lidt hen ad vejen. Nu vil folk have styr på sagerne.

Anders Fogh
Annonce
Horsens Posten

Unikt teater er blevet en medlems-magnet - og publikum skal være ekstra vakse ved billetlugen i år

Annonce
Horsens Posten

Scenografen tager toget fra Horsens

Annonce
Horsens Posten

En omvej med vandkøler og proptrækker

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

To tidligere ledere blev ramt af alvorlige ulykker og har kæmpet sig tilbage i job: De ville ikke ende med at sidde og sy punge

Horsens Posten

Skal du med på cyklen til Paris næste år? Sund Vilje genopstår efter en pause, nu skal der findes deltagere

Horsens Posten

Tatoveringsfestival er tilbage i Fængslet: Stort kunstværk bygges og brændes af

Horsens Posten

Butikschef: - Det er sundt at glemme hverdagen lidt for en stund

Horsens Posten

Nu skal kræftramte fightere fejres igen. Stafet For Livet er rykket til Fængslet

Horsens Posten

Peter Schmeichel kommer til Horsens som musiker

Horsens Posten

Billigere varmeregning og farvel til naturgas: Tusinder af husstande kan opvarmes med overskudsvarme

Horsens Posten

Når lynlåsen giver op eller knapperne mangler: Ny skrædder i Kattesund

Annonce