Annonce
Horsens Posten

Stor pinse-fejring rykker fra Lunden til Langelinie

Højt til himlen, tæt på vandet. Efter i mange år at have været en tilbagevendende begivenhed i Lunden rykker kirkerne i Horsens Provsti i år deres pinse-fejring til Langelinie. "Pinse i vandkanten" finder sted 2. pinsedag. Arkivfoto
Annonce

Horsens: I omtrent 10 år har kirkerne i Horsens Provsti haft Lunden som base for en årlig, fælles fejring af pinsen. Nu rykker arrangementet til Langelinie, og det giver god mening at komme tættere på det våde element.

For selv om om Horsens Fjord måske ikke er det første sted, man tænker på, når man hører sætningen "Guds ånd svævede over vandene", er temaet for årets gudstjeneste og efterfølgende fest "fra urdyb til dåbsvand", oplyser sognepræst i Klosterkirken Hanne Henriksen.

- Vi er tre præster, der arrangerer i år, og vi har ladet de nye omgivelser spille ind på indholdet i gudstjenesten. Det er derfor, det hedder fra "urdyb til dåbsvand", og det handler bl.a. om, hvornår guds ånd er til stede i de bibelske fortællinger om skabelsen, fortæller sognepræsten om arrangementet "Pinse i vandkanten" 2. pinsedag.

- Pinse er der, hvor kirken rykker ud. Fordi det er sommer, på grund af fejringen af helligånden, og så bliver det så dejligt konkret, når man kan se vinden tage i bladene og lave krusninger på vandoverfladen, uddyber Hanne Henriksen om flytningen, som ganske enkelt også handler om at prøve noget nyt.

Arrangementet, der kan tiltrække flere hundrede deltagere, finder sted kl. 11-13, og de tre præsters gudstjeneste akkompagneres af lydterapeuter fra bostedet Enghaven i Søvind. De vil bl.a. spille på gong gong og klangskåle, mens bandet Closing Time og børnekor fra kirkerne også stemmer i undervejs.

Efter gudstjenesten, der er målrettet børnefamilier, er der levende musik, hoppe-borg formet som en kirke, pølser, kaffe, is og mulighed for at dyppe tæerne i fjordens "urdyb".

- Hvis vejret holder, og det plejer det at gøre til pinse, kan der komme flere hundrede deltagere, og vi håber, at de finder vej til Langelinie, siger Hanne Henriksen.

Derfor fejrer kirken pinse

Hjemmesiden kristendom.dk forklarer baggrunden for, hvorfor kirken fejrer pinsen som en af de største højtider for kristne.

"Jesu disciple, som skulle ud i verden og fortælle om den genopstandne frelser, var efter Kristi Himmelfart modløse og uden tro på den opgave, som de var blevet stillet af Jesus. Det ændrede sig radikalt, da Helligånden pinsedag kom til jorden. I Bibelen hedder det, at "... tunger som af ild viste sig for dem, fordelte sig og satte sig på hver enkelt af dem. Da blev de alle fyldt af Helligånden, og de begyndte at tale på andre tungemål, alt efter hvad Ånden indgav dem at sige". (Apostlenes Gerninger kapitel 2.)

Pinsen kaldes derfor også kirkens fødselsdag, fordi det dermed blev muligt at udbrede evangeliet til alle folkeslag."

Læs mere om pinsen på www.kristendom.dk/pinse/forstaa-pinsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce