Annonce
Horsens Posten

Stor tilstrømning til nyåbnet streetfood-marked: Jeg kommer helt sikkert igen

Maria Daugaard og Oliver Hüttel, som sammen har sønnen Conrad, har længe ønsket et streetfoodmarked i Horsens. Fredag middag blev deres ønske opfyldt. Foto: Morten Pape
Interessen var stor, da byens nye streetfoodmarked, Posthuset Horsens, åbnede fredag.
Annonce

Horsens: Asiatiske aromaer og italienske krydderdufte fløj fredag eftermiddag om kap for at nå først til de mundbindskjulte næsebor, da horsensianerne for første gang fik adgang til byens nye streetfoodmarked.

Et slaraffenland for folk med hang til gastronomisk variation, som er indrettet i det gamle brevdistributionscenter på Lichtenbergsgade 1. Derfor navnet Posthuset Horsens.

Efter otte måneders forberedelse og to forsinkelser kunne holdet bag byens nye spisested, der i alt tæller 50 ansatte, fredag middag byde folket indenfor, og det tilbud valgte mange at tage imod.

Det gjaldt blandt andre Maria Daugaard og Oliver Hüttel, der lagde vejen forbi Posthuset i selskab med deres ni måneder gamle søn Conrad.

Posthuset Horsens rummer otte madboder, herunder Haddock & Friends, som serverer fiskeretter. Foto: Morten Pape

Parret har længe savnet et streetfoodmarked i Horsens, så da dørene først åbnede, tøvede de ikke.

- Vi har manglet et streetfood-marked i Horsens. Førhen har vi kørt til Vejle eller Aarhus, men nu har vi fået et her i byen, konstaterer Maria Daugaard, der er tilfreds med resultatet.

- Det er supergodt. Der bliver kræset for maden, der er en uformel stemning, og der er noget for alle aldre, siger hun, der ikke møder uenighed hos sin kæreste, som roser de autentiske rammer.

- Med al den historie, der er i stedet, er det fedt, at man får sjælen frem i huset, siger Oliver Hüttel, der fra sin plads havde udsigt til brevkasser, rullecontainere og affaldsspande kamufleret som postbokse.

Annonce

Indonesisk besøg

Blandt de mange muligheder havde parret sat tænderne i en hotdog fra Gastro dogs by GV og en pizza fra Il Postino, to af markedets otte madboder.

Begge dele med gode karakterer til følge.


Stedet har været åbent i to timer, og der er allerede mange mennesker. Jeg tror, det bliver en succes.

Finn Pedersen


- Især surdejsbrødet er godt, siger Maria Daugaard,

Et par borde længere henne havde 74-årige Finn Pedersen taget plads med en drink, nysgerrig efter at opleve den lokale tolkning af et streetfood-marked.

- Stedet har været åbent i to timer, og der er allerede mange mennesker. Jeg tror, det bliver en succes, vurderer Finn Pedersen.

Efter første besøg i Posthuset Horsens garanterede Finn Pedersen, at han ville komme igen med sine venner. Foto: Morten Pape

- Det er godt indrettet med madboderne i midten og spisepladser ude ved vinduerne. Jeg kommer helt sikkert igen for at spise her med mine venner, siger han.

Tilfredshed var der også at spore i den anden ende af det gamle posthus, hvor en delegation på fire personer fra den indonesiske ambassade havde taget turen fra København.

Her nød de et måltid fra den indonesiske madbod Dinis, som netop var årsagen til den lange tur fra Sjælland.

- Dinis er det eneste indonesiske spisested i Danmark, som bliver drevet af en indoneser, Dini Banowati. Derfor er vi kommet i dag for at støtte Dini i at promovere Indonesien i Danmark, fortalte Bernadeta Julia Pratiwi, som er minister counsellor på den indonesiske ambassade.

Annonce

QR-koder på bordene

Bernadeta Julia Prawiti kender streetfood-konceptet fra København og har kun positive ord at sige om den horsensianske pendant.

- Her er mere organiseret og rent, og QR-konceptet er rigtig cool, siger hun og peger på midten af bordpladen.

Her er ligesom på alle øvrige borde i streetfood-markedet påsat en QR-kode, som giver gæster med en mobiltelefon adgang til alle madbodernes menukort, som de kan bestille fra, mens de sidder ned.

Bernadeta Julia Prawiti havde taget turen fra den indonesiske ambassade i København for at nyde et måltid fra den indonesiske madbod Dinis. Foto: Morten Pape

QR-koden er blandt de løsninger, der skal mindske smittespredningen i Posthuset, ligesom der på åbningsdagen blev delt gratis mundbind ud til gæsterne.

Påfund, der ifølge ledelsen, er blevet vel modtaget, og som har bidraget til en god start for Posthuset Horsens.

- Vi er meget lykkelige og glade for, at projektet har taget den form, som vi havde håbet på, siger Bryan Francisco, gastronomisk chef hos Posthuset Horsens.

- Her er velbesøgt, og folk er glade. Så det er gået godt indtil nu, siger han.

Posthuset Horsens har åbent 50 timer om ugen fra onsdag til søndag.

Da Folkebladet lagde vejen forbi byens nye streetfoodmarked fredag eftermiddag var smilene store hos ledelsen i Posthuset Horsens, som blandt andet består af (fra venstre) Karina Møller, Bryan Francisco og Jeppe Truelsen. Foto: Morten Pape
Posthuset Horsens har været undervejs i otte måneder. Foto: Morten Pape
Posthuset Horsens rummer blandt andet et konditori, hvor Posthusets egne folk sælger kager og brød. Foto: Morten Pape
Posthuset Horsens har ansat 50 medarbejdere, som blandt andet driver stedets egen barer og to af de otte madboder. Foto: Morten Pape
Blandt de første gæster hos Posthuset Horsens var fire repræsentanter fra den indonesiske ambassade i København. Foto: Morten Pape
For at imødekomme myndighedernes coronarestriktioner har Posthuset Horsens også inddraget førstesal som spisepladser, der kan tages i brug, når mængden af gæster når et tilpas højt niveau. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kulturdage i Gedved er tilbage

Annonce