Annonce
Horsens Posten

Tirsdagens coronatal: Antallet af smittede stiger i Horsens Kommune - og der er ikke en klokkeklar forklaring på det

Håndsprit og afstand skal der muligvis endnu mere fokus på i Horsens Kommune den kommende tid. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Tirsdagens 13 nye konstaterede covid-19-tilfælde i Horsens Kommune får igen smittetallene til at stige. Umiddelbart er der ikke noget mønster i udviklingen - og heller ikke en britisk mutation.
Annonce

Horsens: Antallet af covid-19-smittede fortsætter med at stige i Horsens Kommune. Tirsdag er der konstateret 13 nye tilfælde, og det får incidenstallet, som er en god indikator for smittetrykket, til at tage endnu et hop opad.

Det ligger nu på 80,5 konstaterede tilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune tirsdag 9. februar:

  • 13 nye tilfælde af covid-19 registreret det seneste døgn.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 8,43 nye smittede om dagen.
  • På grund af manglende tal fra Statens Serum Institut har det ikke være muligt at finde antallet af analyserede prøver og dermed også positivprocenten

Status på vaccinationer:

  • 2817 borgere i Horsens Kommune har fået første vaccine, svarende til 3,07 procent af befolkningen.
  • 1885 har fået andet stik, svarende til 2,05 procent af befolkningen.
  • På landsplan har 3,46 procent fået første stik og 2,52 procent er færdigvaccineret.

Smittetal for de seneste syv dage:

  • 73 konstaterede tilfælde af covid-19.
  • Incidenstal på 80,5 tilfælde per 100.000 indbyggere.
  • 10.003 testede i Horsens Kommune.
  • Positivprocent på 0,73.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen fortæller, at Horsens Kommune er opmærksomme på den nuværende udvikling, og den bliver løbende drøftet, ligesom der også løbende er dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om, hvorvidt der skal sættes ind med eventuelle tiltag.

- Vi kan se, at langt de fleste smittede er mellem 20 og 60 år - gruppen, hvor de fleste går på arbejde - men vi kan ikke se noget mønster i øvrigt. Heller ikke ud fra, hvor de smittede bor, siger kommunaldirektøren med henvisning til, at det er spredt ud på mange adresser, flest af dem i Horsens.

Annonce

Ingen melding om mutation

Horsens Kommune kommer måske til at få større indblik i udviklingen i den kommende tid, fortæller Peter Sinding Poulsen, for nu er kommunen blevet en del af smittesporingsindsatsen.

- Der kommer vi selv til at skulle ringe rundt til dem, Styrelsen for Patientsikkerhed ikke har kunnet få fat på, og jeg er spændt på, om det kan give os mere viden, siger kommunaldirektøren.

Indtil da ser det ud til, han kan udelukke, at det er den frygtede britiske mutation af covid-19, der har spredt sig i Horsens.

- Vi har ikke fået besked om, at nogen er smittet med den, og det ville vi have fået at vide, hvis det var tilfældet. Statistikeren i mig siger, at det er tilfældigt, at tallene er højere for tiden, siger Peter Sinding Poulsen.

Annonce

Forventer åbning af plejehjem

De seneste dages smittede er ikke fundet på kommunens institutioner, og i tirsdagens tal fremgår det også, at ingen børn under 11 år er konstateret smittet. Der er tilfælde blandt de 11-20-årige, men de er endnu ikke kommet tilbage til deres skoler og ungdomsuddannelser.

Heller ikke på plejecentrene er der smitteudbrud, og her regner kommunaldirektøren med, at der bliver åbnet mere op for besøg inden alt for længe.

- Vi kan se, at der de sidste dage ikke har været smittede i ældregruppen, og jeg forventer snart, at besøgsrestriktionerne fjernes som følge af, at beboerne på plejecentrene er blevet vaccineret, siger Peter Sinding Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Annonce