Annonce
Horsens Posten

Tirsdagens coronatal: Kun 12 nye smittede i Horsens Kommune - men det går stadig den forkerte vej

Tirsdagens lave smittetal skyldes med stor sandsynlighed færre testede i weekenden. Arkivfoto: Morten Pape
Tirsdag er antallet af nye smittetilfælde i Horsens Kommune lavt, men positivprocenten over de seneste syv dage er steget.
Annonce

Horsens: Antallet af nye smittede med covid-19 i Horsens Kommune er i den lave ende i tirsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut. Det seneste døgn er der konstateret 12 tilfælde.

Bortset fra 2. januar skal vi tilbage til 29. november for at se samme lave tal.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Tal for tirsdag 12. januar:

  • 12 nye tilfælde af covid-19 det seneste døgn
  • Gennemsnittet for de seneste 30 dage er 25,7 nye smittede om dagen

Tal for de sidste syv dage:

  • 168 konstaterede tilfælde af covid-19
  • Incidenstal på 185,2 tilfælde per 100.000 indbyggere
  • 6252 testede borgere
  • Positivprocent på 2,69

Årsagen til de få smittetilfælde er sandsynligvis, at testcentrene ikke har været så velbesøgte i løbet af weekenden, hvor det seneste døgns analyserede tests primært er foretaget.

Således er positivprocenten i Horsens Kommune over de seneste syv dage steget på baggrund af tirsdagens tilføjede data. Mandag var positivprocenten for den seneste uge på 2,58, og nu er den 2,69.

Tallet dækker over andelen af positive prøver blandt de testede, og derfor er de få smittede altså ikke udelukkende et positivt signal.

På landsplan er positivprocenten for tirsdagens tal på 1,86 procent. Her er der fundet 1076 smittede blandt 57.956 prøver.

Incidenstallet i Horsens Kommune er på 185,2 tilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere, og den er faldet en anelse på baggrund af tirsdagens lave smittetal.

Det samme gør sig gældende for Horsens' fem nabokommuner, der alle har lavere incidenstal end mandag. Bedst - hvis man kan tillade sig at bruge det udtryk - ser det ud i Hedensted Kommune, hvor incidenstallet er 75.

Her har man den seneste uge konstateret 35 smittetilfælde i hele kommunen, og sammenlignet med resten af landet ligger Hedensted nu med det ottende laveste incidenstal blandt de 98 kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Annonce