Annonce
Horsens Posten

To lokale kvinder valgt blandt 700 til iværksætter-event

En samtale mellem to unge kvinder i oktober 2020 er blevet til virksomheden Cos & Krogh, hvor de to iværksættere blandt andet har stor succes med buketter og dekorationer af tørrede blomster. Senest har de været ved at blive lagt ned af interessen for deres tørrede adventskranse. Foto: Marianne Husted

Horsens: Det er gået stærkt for iværksætterne Kathrine Cosmos og Maria Krogh, siden de begyndte at tale sammen for godt et år siden. 1. august blev deres webshop til fuldtidsbeskæftigelse for begge, og de rykkede deres virksomhed Cos & Krogh i erhvervslokaler på Vågøvej.

De to unge kvinder er især blevet kendt for deres buketter og dekorationer af tørrede blomster. De er netop blevet udvalgt til at deltage i Creators Community, på forårets messe Formland i Herning. 700 iværksættere og deres forretninger er blevet vurderet. 60 slap gennem nåleøjet til at være med på det særskilte afsnit for iværksættere, der tænker innovativt og anderledes. Deriblandt Kathrine Cosmos og Maria Krogh, som ud over at vise deres kreative kunnen også vil modtage mentor-støtte.

Et af deres seneste påfund fik ligefrem deres hjemmeside til at gå ned. De satte 50 adventskranse, bundet af tørrede blomster, til salg på en såkaldt lounge på nettet. Mindre end en time efter var de revet væk. Det samme gentog sig, da de ugen efter var klar med endnu 50 adventskranse.

Annonce

- Det er kranse, som med lidt opfriskning kan bruges igen til næste år, forklarer Kathrine Cosmos, som tilføjer, at man i virksomheden er optaget af bæredygtighed.

En anden stor opgave er at stå for blomsterdekorationerne til et stort nytårsbryllup på Færøerne, hvis corona-restriktionerne tillader det. De er bestilt til opgaven af parret, Martin Høgfeldt Olsen og kæresten Sunnvá Dahl Rasmussen, kendt som vindere i tv-serien "Nybyggerne".

Lige nu overvejer de to kvinder, som har måttet hyre to ekstra hjælpere, hvordan deres virksomhed kan udvikle sig bedst muligt.

Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce