Annonce
Horsens Posten

Torsdagens coronatal: Tårnhøjt antal testede - men kun seks smittede i Horsens

Der bliver testet mange på testcentret ved Casa Arena i denne tid. Arkivfoto: Morten Pape
Positivprocenten er lav blandt det seneste døgns mange analyserede coronatests i Horsens Kommune - seks af 2411 prøver var positive.

Horsens: Antallet af coronatestede horsensianere har det seneste par uger taget endnu et hop og ligger nu oftere på over 2000 om dagen end under. Det har til gengæld ikke givet flere smittetilfælde.

Torsdag er der konstateret seks nye smittede med covid-19 blandt 2411 analyserede prøver. Det er det højeste antal prøver, der er analyseret på et døgn, siden avisen ved årsskiftet begyndte at overvåge tallet - et tal, der i øvrigt kun offentliggøres på hverdage.

Andelen af smittede blandt de analyserede prøver giver en positivprocent på 0,25 - altså én smittet per 400 prøver - hvilket er en indikation af, at smitten lige nu er under kontrol i Horsens Kommune.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune torsdag 4. marts:

  • Seks nye tilfælde af covid-19 registreret i 2411 analyserede prøver. Positivprocenten er 0,25.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 9,10 nye smittede om dagen.


Smittetal for de seneste syv dage:

  • 47 konstaterede tilfælde af covid-19. Antal testede er på 12.235.
  • Incidenstal på 51,8 tilfælde per 100.000 indbyggere. Positivprocenten for de syv dage er på 0,38.


Status på vaccinationer:

  • 7,75 procent i Horsens Kommune har fået første stik. På landsplan er det 8,20 procent.
  • 2,90 procent er færdigvaccinerede. På landsplan er det 3,22 procent.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Det kan dog hurtigt ændre sig. Siden smitteudbruddet i Kolding Kommune startede for et par uger siden, har smittetallene været stigende i Fredericia og Vejle kommuner og senest også i Hedensted.

Annonce

Forskel på nord og syd

Incidenstallet i Horsens Kommune ligger torsdag på 51,8 konstaterede covid-19-smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere. Det laveste siden 2. februar.

I Hedensted Kommune er incidenstallet på 87,8, mens det i Vejle er på 145,4 og i Kolding på 186,0. Fredericia Kommune ligger på 52,7.

Om det decideret er smitte, der har spredt sig fra Kolding Kommune, er uvist, men de høje smittetal er under alle omstændigheder kommet tættere på Horsens Kommune.

Mod nord ser det helt anderledes ud. Skanderborg Kommunes incidenstal er nede på 14,4, og Odder Kommune er på 13,1. Generelt er der lave smittetal i Aarhus Kommune og i dens nabokommuner.

I de to sidste af Horsens' nabokommuner, Ikast-Brande og Silkeborg, er incidenstallene på henholdsvis 29,1 og 49,0.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce