Annonce
Horsens Posten

Traditionsrigt DM skydes i gang - corona-bremse eller ej

Visuelt Gymnasium i Horsens har fået Kulturministeriets blå stempel som et af 10 økonomisk støttede kulturtalentmiljøer i Danmark. I øjeblikket udstiller elever på ViGy, som det kaldes, på Horsens Kunstmuseum. Foto: Søren E. Alwan
Billedskolen Horsens åbner onsdag for kvalifikationen til den 14. udgave af DM i Tegning. Gode erfaringer fra cyberspace giver arrangørerne mod på mesterskaberne i 2021.
Annonce

Horsens: Corona-restriktioner kvæler meget kulturliv for tiden, men det traditionsrige DM i Tegning i Horsens kommer pandemien ikke til at bremse i år.

Mesterskaberne for Danmarks dygtigste tegnere blandt 9-21-årige afvikles i år for 14. gang, og arrangørerne på Billedskolen Horsens åbnede onsdag aften for kvalifikationen.


Aldrig har vi interageret med så mange børn og unge, som da vi rykkede vores aktiviteter online.

Jannik Broz


Selve finalen finder sted på Horsens Kunstmuseum 20. marts, og takket være online streaming-løsninger kan den gennemføres på trods af eventuelle corona-restriktioner, oplyser billedskolens leder Jannik Broz.

Annonce

Et eventyrligt år

Han forklarer, at erfaringer med at live-streame sidste års DM blev så stor en succes, at man er klar til at gøre det samme i år.

- På trods af covid-19 har 2020 været et eventyrligt år for DM i Tegning og Tegnefestival. Aldrig har vi interageret med så mange børn og unge, som da vi rykkede vores aktiviteter online. Flere end 13.000 personer så med, da vi live-streamede DM i Tegning. Derfor er vi heller ikke i tvivl om, at vi også i år kan afvikle konkurrencen på en fantastisk måde - fysisk eller ej, forklarer billedskole-lederen.

Annonce

En hyldest til tegneglæden

Med banen kridtet op er arrangørernes mission nu at få så mange af Danmarks unge tegnetalenter som muligt til at melde sig til konkurrencen. Der skal i år kåres 10 mestre i forskellige discipliner.

DM i Tegning

- DM i Tegning for børn og unge mellem ni og 21 år finder sted 20. marts på Horsens Kunstmuseum og Kulturstationen.

- Finalen planlægges således, at mesterskabet kan afholdes online, hvis ikke det er muligt at mødes fysisk i marts 2021.

- Mesterskaberne streames online på Billedskolens Horsens sociale medier og egen hjemmeside.

- Der skal dystes i 10 discipliner; blandt andet characters, comics, klassisk tegning, illustration og tegn som du vil.

- 32 børn og unge kan kvalificere sig til live-konkurrencerne ved DM i Tegning. Derudover er der de to send-ind konkurrencer.

- DM i Tegning er en unik mulighed for at teste sine tegneevner og møde andre, der elsker at tegne. Det er en konkurrence, hvor vi hylder tegneglæden, og det er fuldstændig ufarligt at forsøge at kvalificere sig. Derfor opfordrer vi alle til at give det et forsøg og sende deres tegninger ind, oplyser Jannik Broz i en pressemeddelelse.

Annonce

Festival er allerede i gang

Han fremhæver, at det ikke kun er finalen i DM i Tegning, man kan opleve i billedskolens hjørne af cyberspace.

DM i Tegning er normalt kulminationen på den ugelange Tegnefestival i uge 11. Denne gang er festivalen imidlertid udvidet til det, der er blevet døbt Verdens Længste Tegnefestival, og siden 20. december har man via sociale medier og skolens hjemmeside kunnet følge forskellige arrangementer og workshops for både børn, unge og voksne. Verdens Længste Tegnefestival fortsætter frem til finalen 20. marts, oplyser Jannik Broz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Annonce