Annonce
Horsens Posten

Tre lokale cykelryttere har tilbagelagt over 3000 kilometer fra Nordkap til Gedved: - De første 10 dage var ganske modbydelige

Team Gedved Cykelklub med trioen Mogens Christensen, Erling Brødsgård Laursen og René Pedersen har klaret en cykeltur på over 3000 kilometer fra Nordkap til Gedved. Privatfoto: Bente Laursen
Tre mænd fra Team Gedved Cykelklub er kommet hjem efter en cykeltur på 3038 kilometer fra Nordkap til Gedved. Det blev en tur med sammenhold, kulde og ømme bagdele - men det har været det hele værd, fortæller de lokale ryttere.

Horsens: Forleden svingede tre cykelryttere ind i hjembyen Gedved. Her ventede venner og familie på Rønnevangsparken med flag og jubel for at byde dem velkommen hjem.

Bag de mørktonede cykelbriller blev øjnene våde ved (gen)synet. For velkomsten var overvældende. Det fortæller 51-årig René Pedersen, der udgør den ene mand i cykeltrioen.

Sammen med Mogens Christensen, 57, og Erling Brødsgård Laursen, 68, har han klaret turen fra Nordkap til Gedved på cykelryg.

Annonce

Over 3000 kilometer er dermed lagret i benene hos de tre lokale herrer. Helt præcist har de cyklet 3038 kilometer, fortæller de.

Og ligeså nåede de deres deadline for hjemkomsten - tilmed seks dage før tid. Deadlinen var nemlig senest mandag 23. august. For her ville Erling Brødsgård Laursen gerne senest være tilbage for at fejre sin hustru Bentes fødselsdag.

Overvejede at droppe turen

Horsens Posten skrev 28. juli om de tre, entusiastiske mænd, der 29. juli landede med fly i Honningsvåg i det nordligste Norge, hvorefter de skulle cykle tilbage til Gedved.

Der var blevet trænet godt til turen. Men her på bagkant fortæller Erling Brødsgård Laursen, at han både var nervøs og betænkelig i forhold til den lange tur.

- Jeg overvejede, om jeg skulle hoppe fra turen. Vi havde købt flybilletterne med mulighed for afbestilling, siger han, der overvandt sine bekymringer, men havde håbet på bedre vejr, end de blev mødt med.

Annonce

Bedst op ad bakke

- De første 10 dage var ganske modbydelige, fortæller Mogens Christensen.

- Vi havde dårligt vejr, og mange dage var der højst 10 grader - og så regnede det. Vi frøs, og samtidig kom vi til at elske at køre opad, for så kunne vi bedre holde varmen.

Team Gedved Cykelklub med trioen René Pedersen (t.v.), Mogens Christensen og Erling Brødsgård Laursen har tilbagelagt 3038 kilometer på cykelryg. Privatfoto: Bente Laursen

Men selvom det var hårdt, overvejede ingen fra tre-teamet at hoppe af cyklen, da de først var ankommet.

René Pedersen:

- Nej, for vi vidste, at vi nu ville gennemføre, hvad vi havde påbegyndt. Vi havde et mål, og kun skader kunne have forhindret det. Det kom vi heldigvis ikke ud for.

Erling Brødsgård Laursen:

- Vi var udfordret lidt på skift, og kunne derfor skiftevis holde modet oppe på hinanden.

Annonce

Fra klokken 4.45

Turen har, ud over at give de tre mænd mange kilometer i benene, budt på naturoplevelser og sammenhold, som de ikke ville have være foruden, fortæller de.

Men hvad er opskriften så ellers på en cykeltur i det format, med op- og nedture og med store mængder regnvejr undervejs? Jo, såmænd rigeligt med havregryn til morgenmad, en bolle til frokost og snackbars undervejs. Til aften blev der lavet et måltid varm mad tilberedt i fællesskab på de campingpladser, hvis hytter der blev gjort ophold på hver dag.

- Vi overnattede på hotel et par gange. Men det var næsten en klaustrofobisk oplevelse ikke at være i naturen, når vi pludselig befandt os der så mange timer om dagen.  Så selvom det kan lyde luksuriøst, foretrak vi campinghytterne, siger Mogens Christensen.

- Vi har også fundet ud af, at trods så mange og intense timer sammen kan vi sagtens holde hinandens selskab ud. Vækkeuret ringede hver dag klokken 4.45, og så var vi klar til at køre klokken 6, fortæller Erling Brødsgård Laursen.

Annonce

31.400 højdemeter

På de 18 dage, René Pedersen, Mogens Christensen og Erling Brødsgård Laursen var afsted præsterede de desuden at cykle 31.400 højdemeter.

Er I så snart parat til en ny tur?

- Se, det er vi ikke blevet enige om endnu. Stod det til Mogens, så er vi og skal cykle til Gibraltar. Men nu må vi se, om det bliver realiseret. Det lyder lige nu med vores ømme bagdele og kropslemmer lidt uoverskueligt, siger Erling Brødsgård Laursen.

- Men man kan jo aldrig vide, tilføjer René Pedersen.


Jeg overvejede om jeg skulle hoppe fra turen. Vi havde købt flybilletterne med mulighed for afbestilling.

Erling Brødsgård Laursen
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Hund – ellers tak: Men hvorfor bor Viggo så hos os?

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Ulf Pilgaard og provst er klar med livshistorier og grin til seniorer

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pas nu på der ikke går for meget kage i den

Horsens Posten

Få et indblik i livet som introvert

Horsens Posten

Centerdirektør betænkte sig ikke længe: Selvfølgelig skal vi bakke op om Byens Bedste

Horsens Posten

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Horsens Posten

Horsens Bibliotek hylder Agnes Henningsen

Horsens Posten

Hos Stechers skal man kunne sænke skuldrene: - Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på

Horsens Posten

Litteratursalon på Brædstrup Bibliotek: 2. verdenskrig

Horsens Posten

Horsens vil være den vildeste - altså når det gælder blomster og summende insekter

Horsens Posten

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Horsens Posten

Ny varehuschef hos Føtex: Glæder sig til at gøre en forskel i butikken og i det lokale liv

Horsens Posten

Corona-smitten falder markant på skolerne i Horsens: Fremover er det slut med hjemsendelser - selv hvis smitten stiger

Horsens Posten

Stort esport-center i midtbyen åbner ikke som planlagt, men på halvt blus - 100 spilcomputere bliver ikke til noget lige med det samme

Horsens Posten

Ny forpagter af kendt frisørsalon: Saksen har hele tiden været med - også på boreplatformen

Horsens Posten

Skolegades 'Kinder-æg' er klækket - nu skal byens børn og forældre til at lege med indholdet

Horsens Posten

En uge hvor ordblinde ikke føler sig udenfor: Det får selvtilliden til at vokse

Horsens Posten

Foredrag om Herman Bang

Horsens Posten

Få så de fingre fra mobiltelefonen, når du kører bil

Horsens Posten

Det tog lang tid for Tanja at erkende sin sygdom: - Første gang jeg kom ind på klinikken, tænkte jeg ’fuck hvor er I  ynkelige’

Horsens Posten

Restauranter i Horsens danner fælles front for at få flere horsensianere til at spise ude

Horsens Posten

Koncert med Skrallebang

Horsens Posten

Helbredet begyndte at drille: Men så lavede Sonja en plan, så hun kunne blive i sit fag

Annonce