Annonce
Horsens Posten

Tre lokale cykelryttere har tilbagelagt over 3000 kilometer fra Nordkap til Gedved: - De første 10 dage var ganske modbydelige

Team Gedved Cykelklub med trioen Mogens Christensen, Erling Brødsgård Laursen og René Pedersen har klaret en cykeltur på over 3000 kilometer fra Nordkap til Gedved. Privatfoto: Bente Laursen
Tre mænd fra Team Gedved Cykelklub er kommet hjem efter en cykeltur på 3038 kilometer fra Nordkap til Gedved. Det blev en tur med sammenhold, kulde og ømme bagdele - men det har været det hele værd, fortæller de lokale ryttere.

Horsens: Forleden svingede tre cykelryttere ind i hjembyen Gedved. Her ventede venner og familie på Rønnevangsparken med flag og jubel for at byde dem velkommen hjem.

Bag de mørktonede cykelbriller blev øjnene våde ved (gen)synet. For velkomsten var overvældende. Det fortæller 51-årig René Pedersen, der udgør den ene mand i cykeltrioen.

Sammen med Mogens Christensen, 57, og Erling Brødsgård Laursen, 68, har han klaret turen fra Nordkap til Gedved på cykelryg.

Annonce

Over 3000 kilometer er dermed lagret i benene hos de tre lokale herrer. Helt præcist har de cyklet 3038 kilometer, fortæller de.

Og ligeså nåede de deres deadline for hjemkomsten - tilmed seks dage før tid. Deadlinen var nemlig senest mandag 23. august. For her ville Erling Brødsgård Laursen gerne senest være tilbage for at fejre sin hustru Bentes fødselsdag.

Overvejede at droppe turen

Horsens Posten skrev 28. juli om de tre, entusiastiske mænd, der 29. juli landede med fly i Honningsvåg i det nordligste Norge, hvorefter de skulle cykle tilbage til Gedved.

Der var blevet trænet godt til turen. Men her på bagkant fortæller Erling Brødsgård Laursen, at han både var nervøs og betænkelig i forhold til den lange tur.

- Jeg overvejede, om jeg skulle hoppe fra turen. Vi havde købt flybilletterne med mulighed for afbestilling, siger han, der overvandt sine bekymringer, men havde håbet på bedre vejr, end de blev mødt med.

Annonce

Bedst op ad bakke

- De første 10 dage var ganske modbydelige, fortæller Mogens Christensen.

- Vi havde dårligt vejr, og mange dage var der højst 10 grader - og så regnede det. Vi frøs, og samtidig kom vi til at elske at køre opad, for så kunne vi bedre holde varmen.

Team Gedved Cykelklub med trioen René Pedersen (t.v.), Mogens Christensen og Erling Brødsgård Laursen har tilbagelagt 3038 kilometer på cykelryg. Privatfoto: Bente Laursen

Men selvom det var hårdt, overvejede ingen fra tre-teamet at hoppe af cyklen, da de først var ankommet.

René Pedersen:

- Nej, for vi vidste, at vi nu ville gennemføre, hvad vi havde påbegyndt. Vi havde et mål, og kun skader kunne have forhindret det. Det kom vi heldigvis ikke ud for.

Erling Brødsgård Laursen:

- Vi var udfordret lidt på skift, og kunne derfor skiftevis holde modet oppe på hinanden.

Annonce

Fra klokken 4.45

Turen har, ud over at give de tre mænd mange kilometer i benene, budt på naturoplevelser og sammenhold, som de ikke ville have være foruden, fortæller de.

Men hvad er opskriften så ellers på en cykeltur i det format, med op- og nedture og med store mængder regnvejr undervejs? Jo, såmænd rigeligt med havregryn til morgenmad, en bolle til frokost og snackbars undervejs. Til aften blev der lavet et måltid varm mad tilberedt i fællesskab på de campingpladser, hvis hytter der blev gjort ophold på hver dag.

- Vi overnattede på hotel et par gange. Men det var næsten en klaustrofobisk oplevelse ikke at være i naturen, når vi pludselig befandt os der så mange timer om dagen.  Så selvom det kan lyde luksuriøst, foretrak vi campinghytterne, siger Mogens Christensen.

- Vi har også fundet ud af, at trods så mange og intense timer sammen kan vi sagtens holde hinandens selskab ud. Vækkeuret ringede hver dag klokken 4.45, og så var vi klar til at køre klokken 6, fortæller Erling Brødsgård Laursen.

Annonce

31.400 højdemeter

På de 18 dage, René Pedersen, Mogens Christensen og Erling Brødsgård Laursen var afsted præsterede de desuden at cykle 31.400 højdemeter.

Er I så snart parat til en ny tur?

- Se, det er vi ikke blevet enige om endnu. Stod det til Mogens, så er vi og skal cykle til Gibraltar. Men nu må vi se, om det bliver realiseret. Det lyder lige nu med vores ømme bagdele og kropslemmer lidt uoverskueligt, siger Erling Brødsgård Laursen.

- Men man kan jo aldrig vide, tilføjer René Pedersen.


Jeg overvejede om jeg skulle hoppe fra turen. Vi havde købt flybilletterne med mulighed for afbestilling.

Erling Brødsgård Laursen
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Den søde ventetid - og den trælse ventetid

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Organisationer om julehjælp: Rekordmange ansøgere i år - men lokalt er det langt fra så ensidig

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Fravalgte et arbejde som bygningskonstruktør og har i stedet kastet sig over kagebutik: - Jeg kæmper det bedste, jeg kan, for at holde gang i min lille forretning

Horsens Posten

Coronasmitten stiger stadig i Horsens: Tiltag på skolerne kommer til at fortsætte mindst en uge mere

Horsens Posten

Statistik kan give dig øjne i nakken

Horsens Posten

Pølsevogn skifter fra friture til feldsalat

Horsens Posten

Kom til Tyskland, min ven, så skal du se restriktioner

Horsens Posten

Coronaen vil ikke slippe os

Kultur

Rock i Lunden smider første navn på 2022-plakaten - og han kan 'måske overraske nogen'

Horsens Posten

Citychef ude med klar opfordring: "Sørg så for at få det stik"

Horsens Posten

Huset skulle renoveres og lejemålet blev opsagt - men hvor blev frisøren i Nørregade 6 af?

Horsens Posten

Lille hobby-virksomhed er blevet stor og professionel på blot fem år

Horsens Posten

Særtilbud til pensionister: Kør videre på dit gratis kort til busserne et år efter udløbsdatoen

Horsens Posten

Coronasmitten i Horsens krydser kritisk grænse: Nye tiltag træder i kraft

Horsens Posten

9728 seniorer har talt: Afgående venstrepolitiker blev den store stemmesluger ved valget til det nye seniorråd

Horsens Posten

Juta Ost-indehaver om rygte: Hvor kommer det fra - og hvorfor lige mig og min butik?

Horsens Posten

Ugens anbefaling: Det er sundt at kede sig

Horsens Posten

Hun står med fostervand i skoene og moderkager i hænderne: Nu er hun valgt til byrådet, selv om hun stod nederst på listen

Horsens Posten

Hestedamsgade inviterer på skattejagt til black friday

Horsens Posten

Se billederne: Julemanden landede i Horsens med sang og julelys

Horsens Posten

Wall of Sound vender tilbage med nye datoer - og de første store navne på plakaten

Horsens Posten

Så åbner Bytorv Horsens en morgen kun for seniorer og sårbare sjæle

Horsens Posten

Kendt sengebutik flytter: Blev opsagt og har fundet nye og større lokaler

Annonce