Annonce
Horsens Posten

Trods svære tider - firma satser på filmede ansøgninger til både erhverv og private

Bo Bonde Wulff, der er indehaver af firmaet Joblinsen på Torvet, vil efter corona-nedlukning udvide sit firma til også at lave filmoptagede jobansøgninger for private. Kursusdage i Vejle og Odense er under udarbejdelse, siger han. Foto: Line Kyed
Bo Bonde Wulff, der har til huse på Torvet med sit firma Joblinsen, satser på at lave jobannoncer på film til private borgere, så snart Danmark åbner igen.
Annonce

Horsens: - Det er svært for virksomheder at tage beslutning vedrørende nyansættelser lige nu, det gælder både private og offentlige virksomheder.

Indehaver af firmaet Joblinsen, Bo Bonde Wulff, der tilbyder hjælp med jobannoncer har oplevet bedre tider, fortæller han.

Alligevel ser Bo Bonde Wulff ikke negativt på fremtiden. Han venter derimod tålmodigt på, corona kommer under kontrol, så han kan komme videre med planlægningen af sit firma Joblinsen og det, den tilbyder.

Bo Bonde Wulff etablerede i 2017 Joblinsen, der tilbyder hjælp til jobannoncer via filmoptagede ansøgninger til brug blandt andet på de sociale medier. I 2019 rykkede firmaet fra Hedensted Kommune til Torvet i Horsens, hvor indehaveren i dag har kontor bag sin hustrus butik, By Mie.

Annonce

Vil udvide

Indtil for et år siden har firmaet primært koncentreret sig om at hjælpe virksomheder med at rekruttere medarbejdere via filmede opslag.

Under corona-nedlukning er Bo bonde Wulff dog kommet på den idé, at han vil udvide sit firma. Han forklarer, at idéen skal bane vejen videre frem for firmaet og for de arbejdssøgende.

- Efter corona-nedlukningen vil jeg henvende mig direkte til den private borger. Jeg mener, at der efter alle fyringer det seneste års tid kan være et marked at tage fat på. En del har efterspurgt, jeg også åbner for den målgruppe, så nu forsøger jeg mig, siger han.

Annonce

Flere hundrede film

Det seneste år har det hos Joblinsen, foruden primært at handle om at rekruttere medarbejdere for virksomheder, også været tale om samarbejder med fagforeninger samt jobcentre, der skal have hjælp til at få ledige i job.

Joblinsen har hjulpet cirka 60 privatpersoner og udarbejdet flere hundrede film for virksomheder de seneste år - også på Sjælland med samarbejdspartnere, der beskæftiger sig med outplacement (hjælp for opsagte medarbejdere til at komme videre i andet job, red).

Senest, forklarer Bo Bonde Wulff, har 20 udenlandske færdiguddannede VIA-studerende fået udarbejdet en levende ansøgning af firmaet.

På Bo Bonde Wulffs egne, kommende jobkurser vil der blive trukket på erfaringerne. Her bliver der tale om forløb på tre dage.

- På kurset lærer deltagerne om kropssprog og ordlyd, inden vi begynder at filme. Til slut optager vi jobannoncen, fortæller han.

Er det ikke dyrt, og får metoden folk i arbejde?

- Det er naturligvis ikke helt gratis. Man skal se det som en lille investering i sin jobsøgning. Jeg har ikke oplevet andet end tilfredse kunder. Folk er glade for resultatet, lyder det altid. Så det har været en succes indtil videre.

Annonce

På centrale steder

- Netop derfor tror jeg også på, jeg kan tage Joblinsen videre med private borgere som endnu en kundegruppe, siger Bo Bonde Wulff.

Han planlægger som det første filmoptagelserne i Vejle og Odense med håbet om, at de to steder ligger så tilpas centralt i landet, at han kan få folk til at køre til en af de to byer.

Bonde Wulff har tidligere drevet sognegård og spisestedet Bonde's Spisegård i Løsning, haft "Shop Lokal", der var en sms-baseret kundeklub sat til verden i et forsøg på at vinde loyaliteten tilbage til detailbutikkerne. Og så er han manden, der i årene 2010 til 2012 arrangerede Dansktopfestival, første år på skærven i Løsning og derefter i Hedensted, hvorefter han rykkede festivalen til Kastellet i Fredericia, hvor det blev holdt i 2013.

Sådan kan man lave en jobannonce

Bo Bonde Wulff giver her nogle råd til, hvordan, han mener, man kan komme godt i gang med at lave en jobannonce.

Jobannoncen skal være mest muligt personligt udformet. Her gør en film et mere fuldendt indtryk.

Vær dig selv og vær naturlig på filmen.

Inden du går i gang med at filme, skal du øve dig. Eventuelt foran et spejl.

Spørg en bekendt, om vedkommende vil filme dig, så du kan koncentrere dig om at sige det, du vil, til kameraet.

Udvælg et passende, opryddeligt, hyggeligt sted, hvor filmen skal optages. Tjek, om der er god lydkvalitet på optagelserne.

Brug gerne sociale medier til at gøre opmærksom på, at du er jobsøgende. Læg filmen på online-platforme og lad dit netværk dele dit opslag.

Tekst billederne, så dine budskaber også når ud til de, der er på sociale medier uden lyd. Undersøgelser har vist, at 75 procent af brugerne på Facebook ser film uden lyd.

Få venner og bekendte til at dele dit opslag, så din jobannonce når ud til flest mulige.


Efter corona-nedlukningen vil jeg henvende mig direkte til den private borger. Jeg mener, at der efter alle fyringer det seneste års tid kan være et marked at tage fat på.

Bo Bonde Wulff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Annonce