Annonce
Det bliver ikke jul uden sylte på bordet. Sylte er en fantastisk spise, mener Visti Ernstsen (tv.), Jacob Lyreskov (midten) og Steen Friis (th.) Foto: Mette Mørk
Horsens Posten

Hvordan har sylten det?

Sylten er ufortjent på vej ud af det danske julefrokostbord. Det mener en lille flok eksperter, der gerne vil have den klassiske spise tilbage igen. Vi satte dem stævne til en snak - og en prøvesmagning.

Annonce
  • Mette Mørk
    Det bliver ikke jul uden sylte på bordet. Sylte er en fantastisk spise, mener Visti Ernstsen (tv.), Jacob Lyreskov (midten) og Steen Friis (th.) Foto: Mette Mørk
  • Mette Mørk
    Sylten har det svært i dag, og det gav tænksomme snakke om, hvad der skal til. ?Mere fokus? var de fire eksperter enige om, og deres enighed rakte så vidt, at Lars Olesen tog initiativ til en serie syltedage på Den Gyldne Hest i Thonbogade, hvor de tre kokke vil sætte spot på sylte. Fra venstre: Jacob Lyreskov, Lars Olesen, Steen Friis og Visti Ernstsen. Foto: Mette Mørk
  • Mette Mørk
    Visti Ernstsen havde valgt bov af svin, kogt med løg, laurbær, sorte peberkorn og så lidt eddike. Eddike? - Ja, sådan har jeg lært det, det er en juletradition, lød hans forklaring. Og kødet skåret op i tern. - Så man kan se, hvad der er i, forklarede han. Foto: Mette Mørk
  • Mette Mørk
    Steen Friis havde valgt nakkefilet af svin og kogte med løg, laurbær og salt. Visuelt havde han valgt den mere findelte version. Foto: Mette Mørk
  • Mette Mørk
    Jacob Lyreskov havde valgt braiserede svinekæber, kogt sammen med nelliker og korianderfrø. Brown ale var hældt i suppen for at give sylten et mere rustikt look. Kødet skåret i tern, så strukturen træder frem. Foto: Mette Mørk
  • Mette Mørk
    Måske et af julebordets visuelt stærkeste kort? Det mener vores eksperter i hvert fald, og der var tre vidt forskellige bud på syltelooket. Foto: Mette Mørk
  • Mette Mørk
    Kornings Kro lagde rammer til syltesnakken og -smagningen. Foto: Mette Mørk
  • Mette Mørk
    Den Gyldne Hest leverede øllet til anledningen. Der var bl.a. stout, brown ale og india pale ale. Alle øl, der ifølge Lars Olesen går godt til sylte. Foto: Mette Mørk
Horsens Posten

Graven gør indtryk i Tyskland: Fem tyske medier skriver om Hollywood-fliserne

Annonce
Horsens Posten

Ny butik har slået dørene op på Søndergade - men indehaveren har 55 års erfaring

Annonce
Horsens Posten

Særligt opmærksom på vejens forløb? Farvel til gamle teoriprøver dav til digitalisering

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Hvad kan vi i Horsens? Giv din stemme her

Horsens Posten

Nu står bageriet tomt: Hvad sker der på adressen nu?

Horsens Posten

Nu bliver det sommer på Langelinje: Kom til åbningsfest 5. maj

Horsens Posten

Da Smadremanden blev indhentet at klimaforandringerne

Horsens Posten

Horsens Holder bliver endnu større: Vi er ikke Aarhus Festuge - vi er os selv

Horsens Posten

Nyt kor kan blive byens største - flere tusinde er inviteret med

Horsens Posten

Horsens-virksomhed vil have klima og miljø på skoleskemaet

Horsens Posten

Er din nabo også blevet mere stille om søndagen? Måske er han en del af havetendens

Annonce