Annoncørbetalt indhold

Guide: Sommerfugle i Danmark

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af illvid.dk

Tidselsommerfugl, Admiral, Dagpåfugleøje, Citronsommerfugl eller Nældens takvinge - alle navne er sommerfuglearter, som du med stor sandsynlighed kan møde i den danske natur. Bliv klogere på de yndige sværmere her.

Vi mennesker elsker synet af sommerfugle, fordi de for mange er tegn på forår og sommer.

Selvom vi måske tror, at vi kender udseendet på mange af de danske sommerfugle, så kan det faktisk være svært at se forskel på de smukke væsner.

De sommerfugle, du tænker på, kaldes for dagsommerfugle, fordi de er aktive om dagen, modsat natsværmerne, som er aktive om natten.

I alt er der registreret 66 sommerfugle i Danmark, hvor der derimod er mere end 18.000 sommerfuglearter i verden.

Af de danske sommerfugle er nogle arter mere sjældne end andre, men her får du de fem mest almindelige sommerfugle i Danmark.

De fem mest almindelige danske sommerfugle

1.Tidselsommerfugl

Tidselssommerfuglen kan ses fra maj til oktober, og så kan den kendes på sine brun-orange vinger og sorte vingespidser med hvide pletter. De flotte farver på tidselsommerfuglen markeres af en hvid streg langs vingekanten.

Selvom Tidselsommerfuglen hører til gruppen af takvingede sommerfugle, så er dens vinger faktisk ikke takvingede.

2.Admiral

Sommerfuglen Admiral kan ses fra maj til oktober. Den er en træksommerfugl, hvilket vil sige, at den flyver nordpå om foråret for at lægge sine æg på brændeælder, hvor den bagefter trækker sydpå på til efteråret.

Admiralen tilhører takvingefamilien, og den kan kendes på sine brune vinger, med brede orange striber på midten af vingerne og bagvingerne. Derudover har sommerfuglen blå striber på spidsen af vingerne og hvide pletter.

3.Citronsommerugl

Citronsommerfuglen kan ses fra marts til oktober. Den kan kendes på sine blege, gule farve, hvilket også passer til den gruppe som den tilhører, nemlig de hvidvingede sommerfugle.

Hansommerfuglen er lidt mere kraftig i sin gule farve, og så har begge køn en orange plet midt på vingen. Citronsommerfuglen er især glad for nektar fra mælkebøtter, og kan især findes omkring skove, buske og haver.

4. Nældens takvinge

Nældens takvinge kan ses fra marts til oktober. Sommerfuglen er en klassisk takvinget sommerfugl, med masser af små takker på vingerne. Den kan kendes på sine orange vinger og blå pletter på vingekanten.

Som navnet antyder er sommerfuglearten vild med nælder.

5. Dagpåfugleøje

Dagpåfugleøje kan ses fra april til september. Arten er en af de fineste sommerfugle i Danmark. Den kan kendes på sine øje-lignende pletter på vingerne, som også har inspireret til sommerfugleartens navn.

Sommerfuglen har rødefarvede vinger, der også er takkede, hvilket indikerer, at den tilhørere gruppen af takvingede sommerfugle.

Sommerfuglen lever ikke kun i Danmark, men i hele verden. Den er faktisk en af de træksommerfugle, som nemt kan tilbagelægge 100 km på et efterår.

Se meget mere om danske sommerfugle lige her.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit