Annonce
Jelling Ugeavis

Bodils klumme: "1-0 til Danmark," sagde hun med lav stemme

Klummeskribent Bodil Dupont, Jelling

Når man bor lige midt i Unescos verdensarv er det næsten en selvfølge, at museumsbutikken i Kongernes Jelling er blevet et sted, der ofte bliver besøgt.

I årenes løb har jeg købt adskillige gaver derinde med stor succes. For nogle dage siden ville jeg lige smutte ind og købe et smukt kort til at lægge ved en større fødselsdagsgave. Det var lidt i sidste øjeblik, så jeg tog min pung i hånden og skyndte mig afsted, de cirka 30 meter jeg har hjemmefra.

"Vi skal se dit coronapas, ellers må vi ikke lukke dig ind," fik jeg at vide ved indgangen. Hjem igen efter telefonen og tilbage og vise pas.

Annonce

Det er dejligt at være færdigvaccineret. Det gør livet lidt mere trygt, og hvor er det vidunderligt og befriende, at vi ikke længere behøver at bære mundbind. Endelig kan vi se hinandens ansigter og smil igen, når vi køber ind, og endelig er vi fri for at blive klistrende våde omkring munden inde bag masken. At skulle vise sit coronapas er en meget lille restriktion, som er nem at overholde. De fleste har jo altid telefonen i lommen eller tasken - hvis de da har husket den!

På museet fortalte de, at de havde måttet afvise flere, der ikke kunne fremvise gyldigt coronapas, og som var kommet langvejs fra. Jeg kunne jo bare smutte hjem efter mit, så mig havde de ikke ondt af, men det var ikke let at skulle sige: "I må desværre ikke komme ind" til et par, der var kørt fra Haderslev for at besøge Jellingmonumenterne og se museet.

Danmarks sejr over Wales i 1/8-finalen var en sand målfest. Her er det fra et storskærmsarrangement, hvor kampen blev vist. Arkivfoto: Johnny Pedersen

"Skal I på sommerferie i år?" er vi blevet spurgt om flere gange. Svaret er: "Nej, vi skal ikke på ferie, vi skal passe hund i tre uger. Vi håber på at kunne komme afsted til efteråret, men det afhænger jo af, hvordan pandemien udvikler sig."

Endnu ligger hele verden ikke åben for vore fødder, men til gengæld har vi fået lov til at være sammen med familie og venner igen - og det er nok det allervigtigste, når det kommer til stykket. Vi skal vænne os til det sociale liv igen, og vi skal huske at nyde det efter de mange måneder med skrappe restriktioner.

Barnedåb, konfirmation, 18-års fødselsdag, 80-års fødselsdag og en afsluttet universitetetsuddannelse, har min mand og jeg været med til inden for den sidste halvanden måned. Det har været helt fantastisk at møde så mange mennesker og være i festligt lag igen. Vi havde næsten glemt, hvordan det føles at få et velkomstglas og skulle gå til bords med flere end den lille "boble", vi har været en del af i så lang tid.

Netop den dag, vi var til 80-års fødselsdag og sad i et smukt festlokale med smørrebrød og lagkage, spillede Danmark den spændende fodboldkamp mod Wales. Kampen, der var afgørende for, om vi kunne komme i kvartfinalen.

Ingen nævnte noget om kampen, men flere sad nok alligevel som på nåle og var spændte på, hvordan det gik. Vore telefoner havde vi ladet ligge i bilen. Overfor os sad et ægtepar, vi aldrig havde mødt før, men som vi hurtigt kom i snak med - også om fodbold selvfølgelig.

Pludselig bøjede konen sig ind over bordet og sagde med lav stemme: "1-0 til Danmark." Hun havde sin telefon i skødet og fulgte ind imellem med i kampen. Senere lød det "2-0", og vi skålede og jublede Da hun sagde "3-0" begyndte folk at rejse sig fra bordene, og vi brød naturligvis også op i den sikre overbevisning, at det ville blive en megasejr til vores landshold.

Før vi havde sagt farvel til alle og takket vores søde bordfælle for at holde os ajour, var kampen fløjtet af, og alle havde fået det endelige resultat at vide: 4-0. Sikke en herlig afslutning at få på en fødselsdagsfest.

Humøret var højt og stoltheden intakt, og selv om vi ikke så kampen, vil vi fremover huske, at Willys fødselsdag blev holdt, den dag Danmark slog Wales 4-0 og gik videre til kvartfinalen i EM.

Det er da et meget godt minde at have.


Vi skal vænne os til det sociale liv igen, og vi skal huske at nyde det efter de mange måneder med skrappe restriktioner.

Bodil Dupont
Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Unik biograf får kæmpe opgradering: 'Hvis det regner i en film, vil gæsterne føle, at det også regner på dem i salen'

Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Boligforening med opråb: Ventelisterne er for lange, og der mangler almene boliger

Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

Jelling Ugeavis

Se billederne: 300 børn gav den gas til skolernes floorballdag:

Jelling Ugeavis

Nej til skæve firkanter og uforståelig symbolik: Vejle Brandvæsens nye logo byder på økse og ild

Jelling Ugeavis

83-årige Ruth mistede sin mand i den værste corona-tid: Hun glæder sig over, at fællesskabet i klubben er vendt tilbage

Jelling Ugeavis

Smag på verden & snak med din nabo

Jelling Ugeavis

Højlund er tilbage i forsamlingshuset:

Jelling Ugeavis

Foredrag med forsker Birgitte Romme Larsen

Jelling Ugeavis

Åbent hus på Jelling Kro

Jelling Ugeavis

Ofringer til de førkristne frugtbarhedsguder

Jelling Ugeavis

Lancering af Kongens Julebryg

Jelling Ugeavis

Gratis WordPress-kursus i Jelling

Egtved Posten

Har du årets store juletræ: Så højt skal det være, og Vejle er gået på jagt

Jelling Ugeavis

Jelling inviterer til Danmarks nordligste folkefest

Jelling Ugeavis

Folk skal mærke fællesskabet: Gormshallen får ny formand

Egtved Posten

Billige busbilletter og bedre boliger: Fem gange ældrerådet har haft indflydelse på vigtige beslutninger i Vejle Kommune

Jelling Ugeavis

Vild natur og lokale kræfter: Ny lokalrådsformand er klar til at kæmpe for nærmiljøet

Jelling Ugeavis

Bliv udvekslingsstudent: Nu kan Jelling Rotary igen sende unge ud i verden

Jelling Ugeavis

Dans skal knytte bånd på tværs: Asylcentret inviterer borgere indenfor i nyt projekt

Jelling Ugeavis

Coronaen gjorde ondt på Klubben: Nye lokaler og lyskæder skal lokke de unge tilbage

Jelling Ugeavis

SuperBrugsen jubler: Stort problem er endelig kommet til livs

Jelling Ugeavis

De udenlandske gæster blev væk: Alligevel blev det en god sommer i Jelling

Annonce