Annonce
Jelling Ugeavis

Bodils klumme: Lad os bare springe over november

Som b-menneske og pensionist hr. og fru Dupont gerne længe om formiddagen. Tegning: Nex
- Det gør jo ikke november mere spiselig, at vi i år skal formumme os bag mundbind, hver gang vi skal købe ind eller bare på biblioteket og aflevere en bog, skriver Bodil Dupont i denne uges klumme.
Annonce

Klumme: En novemberdag af de grå og triste, hvor det mørkner allerede klokken 15 og faktisk slet ikke når at blive rigtig lyst, kan være en prøvelse.

November er den måned, som vi godt kunne springe over for min skyld. At gå direkte fra oktobers kønne efterårsfarver og ind i julemåneden med masser af lys og glæde ville være ideelt for mange af os, tror jeg.

Der skal 50.000 underskrifter til for at få en sag taget op i Folketinget. Vil nogen være initiativtager, skriver jeg gerne under som den første. Det er selvfølgelig ikke ment så seriøst, og selv om jeg hader de mørke dage, hvor jeg mister både energi og initiativ, så ved jeg godt, at det er noget, der skal overstås.


Der er jo en række dyr, der sover vintersøvn og ikke dukker frem i lyset igen, før det er blevet forår. Måske nærmer vi os, her i husstanden, ganske langsomt deres levevis.

Bodil Dupont


Om godt en måned vender lyset ganske langsomt tilbage til os, og vi er reddet endnu engang. Det gør jo ikke november mere spiselig, at vi i år skal formumme os bag mundbind, hver gang vi skal købe ind eller bare på biblioteket og aflevere en bog. Vi bliver så fremmede for hinanden i denne tid. Skal hele tiden kigge en ekstra gang for at genkende dem, vi plejer at hilse på og få en snak med. Sprit hænder og hold afstand og sørg for, at du bevarer masken!

Vi er alle i samme båd - heldigvis. Det gør det lidt nemmere at udholde både november og restriktionerne, at vi er fælles om kampen.

Annonce

Et privilegium

I weekenden tog jeg mig endelig sammen til at skifte dyner fra de tynde, lette sommerdyner til de tykkere, lækre vinterdyner, som vi købte sidste år. Vi har ikke tænkt på, at sommerdynerne ikke var varme nok, men nu skulle der alligevel rent linned på, så nu skulle det være.

Den forskel, det gjorde, er næsten ubeskrivelig. Varmen indtog kroppen næsten øjeblikkelig, og det var helt anderledes nemt at slappe af og falde til ro. Den første nat med vinterdynerne, sov vi begge to i næsten ti timer i træk. Sagde godmorgen ved ellevetiden og var enige om, at det var utroligt, at vi ikke havde tænkt på de dejlige dyner, der lå oppe i overskabet, noget før.

Der er jo en række dyr, der sover vintersøvn og ikke dukker frem i lyset igen, før det er blevet forår. Måske nærmer vi os, her i husstanden, ganske langsomt deres levevis.

Klummeskribent Bodil Dupont, Jelling

Det går nu nok ikke så galt, men vi er, og har altid været b-mennesker, der er mest aktive og friske om aftenen. De sene aftener vil vi for alt i verden ikke undvære, så vi sover længe om formiddagen og har det helt fint med det begge to. Det er et privilegium at kunne bestemme selv som pensionister.

Vi er så heldige at have en genbo, der også laver sin morgenkaffe sent, og vi vinker tit til hinanden, fra hver sit køkkenvindue, når vi står i vores nattøj og starter kaffemaskinen om formiddagen. Det gør godt at vide, at vi forstår hinanden fuldt ud, når vi udveksler smil - med morgenhår og søvn i øjnene klokken kvart over ti.

Annonce

Lidt om høns og katte

I min sidste klumme fortalte jeg om datterens nyligt indkøbte høns, der skulle bæres ind i hønsehuset hver aften og sættes på deres sovepind.

Jeg vil gerne hermed meddele, at de fire fritgående høns nu har lært at gå i seng selv. De sidste aftener er de gået ind og er hoppet op på pinden, så det kun har været nødvendigt at lukke døren til hønsegården og sige: "God nat."

Det vil unægteligt gøre det noget nemmere at tilbyde at passe dem, når de ikke længere skal puttes om aftenen. Katten Findus elsker at falde i søvn på skødet af en af os, når vi er derude, og det nyder vi, for vi savner begge to meget at have en kat, men det er udelukket, når vi bor i lejlighed på første sal.

En kat er det dejligste og mest beroligende dyr i verden. Den sover næsten 20 timer i døgnet, så den mærker ikke novembermørket helt så meget, som vi gør, og den er vist også bedøvende ligeglad.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Dengang jeg var barn

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Jelling Ugeavis

Arriva overtager Den Skrå Bane

Annonce