Annonce
Jelling Ugeavis

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

Borgerne i Sandvad er ikke tilfredse med det svar, som udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) kom med på samrådet torsdag. De savner stadig svar på, om de kommende beboere på Center Sandvad er farlige. Arkivfoto: Lars Lindholm
Efter torsdagens samråd med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), står borgerne i Sandvad stadig tilbage med uvished og frustrationer.

Sandvad: Meldingen fra borgerne i Sandvad er helt klar.

"Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye."

Efter et samråd på Christiansborg torsdag formiddag mellem udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og blandt andre Christoffer Melson (V) og Kristian Thulesen Dahl (DF), står borgerne i Sandvad tilbage med lige så mange spørgsmål som før mødet.

Annonce

Samrådet havde ellers til formål at få klargjort mere præcist, hvem de kommende beboere på Center Sandvad er, og om hvorvidt beboerne stadig skal flytte ind grundet den store protest fra borgere og Vejle Kommune.

Svaret fra Mattias Tesfaye i denne sag var dog en klar gentagelse.

- Jeg stoler på Udlændingestyrelsens beslutning i denne sag, og beboerne flytter ind som planlagt, sagde ministeren på samrådet.

Provokerende

Det svar var hverken Christoffer Melson eller Kristian Thulesen Dahl tilfredse med. I frustration valgte Kristian Thulesen Dahl at kalde ministeren for direkte provokerende og Christoffer Melson sagde, at han var skuffet over ham (ministeren red.).

Og netop skuffet er den følelse, som Lars Lindholm i dag står tilbage med. Han er formand for Hovedkær Lokalråd og bosat ved Sandvad.

- Jeg havde ikke de store forventninger inden mødet, men jeg blev bare bekræftet i, at Mattias Tesfaye endnu engang ikke var godt forberedt. Det meste af tiden læste han bare op fra et stykke papir, og jeg synes hans præstation var meget skuffende, fortæller Lars Lindholm.

Han har sammen med mange andre borgere længe efterspurgt svar på, om de kommende beboere på centret er farlige, da det netop er det, som gør folk i Sandvad utrygge.

Jeg havde ikke de store forventninger inden mødet, men jeg blev bare bekræftet i, at Mattias Tesfaye endnu engang ikke var godt forberedt. Det meste af tiden læste han bare op fra et stykke papir, og jeg synes hans præstation var meget skuffende.

Lars Lindholm

På samrådet blev Mattias Tesfaye spurgt om det samme, men hertil svarede han, at han ikke kunne udtale sig om beboerne og gentog blot, at der var tale om flygtninge med særlige behov.

For nylig har Udlændingestyrelsen valgt at indsætte et vagtværn, som i døgndrift har til formål at passe på beboerne på centret, da de mener, at borgerne i Sandvad har udvist en truende adfærd.

- Jeg synes, det er værd at bemærke, at det er Udlændingestyrelsen og ikke Røde Kors, der har besluttet at indsætte et vagtværn ved centret. Røde Kors mener jo ikke, det er nødvendigt, siger Lars Lindholm.

De cirka 15 flygtninge, som snart flytter ind på det gamle plejehjem i Sandvad, skal bo der indtil 31. oktober næste år, hvor Udlændingestyrelsens lejekontrakt med Vejle Kommune udløber.

Annonce
Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Annonce
Jelling Ugeavis

To kvinder står bag nyopstartet virksomhed: Papirblomster skal i vasen på bordet

Annonce
Jelling Ugeavis

Tina vil have folk til at bruge hjertet: Vi må ikke glemme 'mennesket', når vi arbejder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Jelling Ugeavis

Unik biograf får kæmpe opgradering: 'Hvis det regner i en film, vil gæsterne føle, at det også regner på dem i salen'

Jelling Ugeavis

Boligforening med opråb: Ventelisterne er for lange, og der mangler almene boliger

Jelling Ugeavis

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

Annonce