Annonce
Jelling Ugeavis

Den store fejring af Afstemningsdagen udskydes

Dannebrog vejer altid i Balle Forsamlingshus, parat til at tage imod gæster. Foto: Mogens Bach
Grænseforeningen håber at kunne afholde den store begivenhed "Afstemningsdagen" i marts måned i Balle Forsamlingshus

Balle: For et år siden kom Grænseforeningen godt i gang med at fejre 100-året for, at Sønderjylland i 1920 blev genforenet med Danmark i forbindelse med Tysklands nederlag i Første Verdenskrig.

Fejringen af de 100 år for den store begivenhed, kaldte Grænseforeningen “Genforeningen 2020”. Her havde man over hele landet planlagt mere end 1000 arrangementer og de nåede at fejre en tredjedel af festlighederne, inden covid-19 lukkede landet ned.

- Vi havde glædet os i Grænseforeningen til at tage fat igen her i vinteren 2021 med arrangementer, der sætter fokus på grænselandets historie og den fordel, som et godt naboskab til Tyskland udgør. Men desværre sætter corona-situationen atter en stopper for de arrangementer, skriver Kirsten Rykind-Eriksen, der er en aktiv del af Grænseforeningen, i en pressemeddelelse.

Annonce

Men Grænseforeningen også fremad og håber at kunne afholde en af de store fejringer i marts måned.

Den store fejring af “Afstemningsdagen” skulle være afholdt 10. februar i Balle Forsamlingshus, men den er nu udsat til søndag 14. marts, som er datoen for “Afstemningen i Zone 2”, Mellemslesvig, i 1920. Programmet er ikke ændret. Derfor vil man kunne opleve forfatter Linda Lassen fortælle om sine to Genforeningsromaner “Men sko må jeg have” og “Jens og Marie” fra henholdsvis Nord- og Sydslesvig. Arrangementer starter klokken 14 i Balle Forsamlingshus.

- I kan trygt deltage, da de til den tid værende corona-restriktioner overholdes, skrives der i pressemeddelelsen.

Man kan tilmelde sig arrangementet hos Kirsten Rykind-Eriksen senest 7. marts på 4026 5489 eller rykind@bbsyd.dk

Medarrangører ved arrangementet er Balle Valgmenighed, Balle Forsamlingshus, Folkeuniversitet-Vejle og Historisk Samfund for Sydøstjylland.

Genforeningen 2020 sammen med Vejle Provsti, den 4. februar er helt aflyst. Dog satser Grænseforeningen stadig på at kunne afholde Folkefesten i Jelling 23. til 24. april 2021.


Desværre sætter corona-situationen atter en stopper for de arrangementer.

Kirsten Rykind-Eriksen, Grænseforeningen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce