Annonce
Jelling Ugeavis

Jelling Golfklub advarer: Pas på de flyvende golfbolde

Der er drøn på golfkuglerne, når de fyres afsted. Det er derfor ikke altid helt ufarligt, hvis man som gæst har forvildet sig ind på golfbanen. Arkivfoto
Det er vigtigt at vide, hvordan man gebærder sig ved ophold omkring golfbanen i Jelling. Ja, det kan faktisk være ganske farligt, lyder det fra golfklubbens bestyrelse, som har fået klubspiller Leif Bruun til at forfatte følgende indlæg om golf, faresignalet "fore" og skovens glæder.
Annonce

Jelling: Det er et dejligt område i Jelling Skov, med skovlageplads og stier omkring golfbanen, hvor vi alle har lov til at boltre os – som gæster.

Der er selvfølgelig både private, foreninger og offentlige, der påberåber sig ejerskab af visse dele af den, men det ændrer ikke på, at skoven er helt og aldeles sin egen. Skulle der endelig være nogen, der har flere rettigheder end andre, er det dyrene og fuglene, for de bor der. Det er deres hjem, men det har vi mennesker aldrig fundet ud af at respektere.

Golfspillere er alle vegne og således også i skoven. Det er disse enfoldige væsner, der ser så pudsige ud, når de kommer trillende med deres klapvogne med babyer i form af golfudstyr. De er ude af stand til selv at finde rundt i skoven, så de har fået afstukket en rute, de uden afvigelse skal følge. De kan godt virke lidt afvisende, men det er blot fordi, de er koncentrerede om at følge deres overflod af skilte.

På afmærkede steder skal de smide deres golfbold og med slag forfølge den til hullet i den anden ende af banen. For at de ikke bliver væk fra hinanden, har man klippet græsset i mellemområdet. Når bolden er i hul, samler de den op igen og følger skilteskoven til den næste bane. Og så videre. Det lyder trivielt, men det er trygt og rart for den slags mennesker.

Annonce

F-O-R-E

En golfbold er en ret hård kugle, som det kan være ubehageligt at blive ramt af.

Men tag det bare roligt, golfspillere er uddannede i faget. At kalde dem professionelle er nok lige at tage munden for fuld, men de har lært at daske til bolden, så den holder sig på banen. De har også lært, at inden de slår, skal de orientere sig, om der er andre gæster, der har forvildet sig ind på området. Banen er ellers i rigt mål afmærket med skilte visende ihærdige golfspillere. Men det kan ske alligevel, og så er det spillerens opgave at vinke venligt til de forvildede, for at markere at de selvfølgelig venter med at slå, til de er væk.

Desværre kan det ske, at der opstår fejl i de hårdt komprimerede kugler, så de flyver ud i uønskede retninger. Nåh ja, der findes også andre forklaringer på, at boldene farer vild, men lad det nu ligge.

Det væsentlige er nemlig, når det sker, at det er golfspillernes pligt, at skrige "F O R E", så højt de kan. Lad være med at spørge om, hvorfor det er det, de råber, for det er der ingen, der ved. Det vigtige er også, at man forstår, det er et faresignal, der betyder, man skal dukke sig og beskytte hovedet.

Og filosofien er, at det er bedre at råbe en gang for meget, end en gang for lidt, for som sagt er det ubehageligt at blive ramt.

Annonce

I øvrigt

NB: Visse golfspillere er utilfredse med, at de i ovennævnte artikel bliver kaldt enfoldige og afvisende:

- Lad det komme an på en prøve, siger de, og inviterer hermed alle skovens gæster til at besøge dem i og ved deres hyggelige klubhus.

Kom om onsdagen ved 17-tiden hvor begynderne samles. Så vil de bevise, at de er både engagerede og sociale væsner, der forstår at være både hyggelige og omgængelige.

Og hvem ved, måske giver de en lille en?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce