Annonce
Jelling Ugeavis

Jelling Skov skal have et spor til mountainbikes

Christoffer Stjernholm arbejder som sporbygger og er her i gang i Sønderskoven i Vejle. Ved siden af er han så frivillig og formand i Jelling Sti- og Sporbyggerlaug, der ønsker at få mere ud af Jelling Skov - blandt andet med et spor til mountainbikes. Foto: Mette Mørk
Jelling Sti- og Sporbyggerlaug har fået 18.100 kroner fra Vejle Kommunes natur- og stipulje. Pengene dækker en fjerdedel af budgettet til første del af et projekt om at oprette et mountainbike-spor i Jelling Skov - et spor, der skal være med til at opdele færdslen i skoven.
Annonce

Jelling: Der er planer om at etablere et spor i Jelling Skov til mountainbikefolket, og det projekt har for nyligt fået 18.100 kroner i støtte fra Vejle Kommunes natur- og stipulje for 2019. Bag projektet om at etablere noget til cykelrytterne står Jelling Sti- og Sporbyggerlaug.

- Baggrunden er, at vi er mange, der bruger Jelling Skov til alt muligt forskelligt, og det vil vi gerne gøre til en bedre oplevelse for alle. Derfor har vi stiftet Jelling Sti- og Sporbyggerlaug, og derigennem har vi to ting, vi kan tilbyde, siger Christoffer Stjernholm, der er formand for foreningen, som tæller 31 medlemmer - heraf seks i bestyrelsen.

- Den ene er at renovere eksisterende stisystemer, der bærer præg af, at de bliver brugt til mange forskellige ting. Det andet er at etablere blandt andet et mountainbike-spor, så vi kan få kanaliseret færdslen og på den måde sikre, at færre personer møder cyklister, der potentielt set kan gøre dem bange, siger han.

Der er 48 forskellige lodsejere, så det er noget af et kludetæppe at få alle parter med, og derfor starter vi et sted for så at kunne indkalde alle og vise konkret, hvad vores idé er. Vi er afhængige af, at de vil være med.

Christoffer Stjernholm, Jelling Sti- og Sporbyggerlaug

Annonce

Et kludetæppe af en skov

For 18.100 kroner bygger man ikke meget mountainbike-spor, og tanken er da heller ikke at få lavet det hele på en gang. Der er nemlig et større puslespil i Jelling Skov, der skal gå op først.

- Der er 48 forskellige lodsejere, så det er noget af et kludetæppe at få alle parter med, og derfor starter vi et sted for så at kunne indkalde alle og vise konkret, hvad vores idé er. Vi er afhængige af, at de vil være med, siger Christoffer Stjernholm.

Han tænker, at foreningen har noget at tilbyde den anden vej, fordi den er klar med frivillige timer og ekspertise, når det kommer til at vedligeholde stierne og sporene - også de nuværende.

Christoffer Stjernholm selv arbejder til dagligt med at etablere spor i skovene i blandt andet Vejle Kommune, og han kan derigennem bringe stor ekspertise til arbejdet i Jelling Skov. Han forsikrer, at arbejdet med Jelling Sti- og Sporbyggerlaug udelukkende foregår på frivillig basis.

Annonce

Skal bruge 72.000 kroner

Det samlede budget for første etape af projektet er 72.000 kroner, og her var halvdelen søgt gennem kommunen, mens den anden halvdel skal findes andre steder. Projektet fordeles i første omgang ud på to matrikler i skoven, og netop derfor fik foreningen kun 18.100 kroner af kommunen og ikke det fulde søgte beløb på 36.000 kroner.

Kommunen ejer nemlig den ene matrikel, og en regel i natur- og stipuljen er, at det kun er støtte til privat grund. Skal der søges penge til kommunale områder, kan det dog gøres i andre puljer, og det vil Jelling Sti- og Sporbyggerlaug derfor arbejde på.

Foreningen regner med at skulle lægge 180 timers arbejde i projektet frem til 1. december, såfremt der bliver fundet midler til at oprette første del af mountainbike-sporet. Og så håber de, at andre interesserede vil være med - om ikke andet til udviklingen af skoven.

- Alle er velkomne uanset interessegruppe. Jeg tror på, vi får meget mere ud af at samarbejde, siger Christoffer Stjernholm.

Vil man være medlem af Jelling Sti- og Sporbyggerlaug, skal man bare melde sig ind i deres Facebook-gruppe af samme navn. Medlemsskabet koster ikke noget.

Den lidt kraftigere røde linje markerer en tiltænkt rute ned gennem to matrikler i Jelling Skov - og blandt andet over et vandløb. Øverst til venstre starter ruten med at følge Jelling Skovvej ned forbi Jelling Golfklubs lokaler, og så fortsætter den mod øst inde i skoven. Kort: Jelling Sti- og Sporbyggerlaug
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce