Annonce
Jelling Ugeavis

Kirkebladet rykker ind i ugeavisen

Den kommende tid afløser Jelling Ugeavis det kirkeblad, som sendes ud fra Jelling Kirke. Foto: Anders Kynde
De mange forandringer, som coronasituationen medfører, giver udfordringer for Jelling Kirke med at være aktuelle i kirkebladet. Derfor oprettes en månedlig kirkebladsannonce i Jelling Ugeavis.

Jelling: På et normalt år udgiver Jelling Kirke et kirkeblad tre gange om året.

Men siden coronaudbruddet i foråret har det været svært at planlægge flere uger eller måneder ud i fremtiden. Derfor har Jelling Kirke besluttet, at en månedlig kirkeside i Jelling Ugeavis skal afløse kirkebladet midlertidigt.

- Vi har indtryk af, at kirkebladet bliver læst, og at mange noterer datoer i i deres kalender for gudstjenester og andre kirkelige arrangementer. Problemet lige nu er, at tingene ændrer sig hele tiden på grund af corona. Ofte må vi aflyse noget, lave det om eller udskyde det. Og da kirkebladet har en længere produktionstid, har vi oplevet, at det bliver uaktuelt, når det udkommer, siger sognepræst Kristian Bøcker.

Annonce

- For eksempel varer næste kirkeblad fra december til og med marts. Det har vi deadline på en måneds tid før, men på grund af situationen er det svært at planlægge, hvad der kan lade sig gøre til den tid. Derfor har vi spurgt os selv, om vi en periode kan gøre det på en måde, så vi bedre kan manøvrere, fortsætter han.

Mere aktuelt

Første gang, at Jelling Kirke udkommer på en månedlig helside i Jelling Ugeavis, er i uge 44.

- Det giver os bedre muligheder for at fortælle om aktuelle arrangementer og samtidig være informative. Her kan vi også nævne seneste nyheder, som for eksempel det nylige menighedsrådsvalg, fortæller Kristian Bøcker.

Den nye ordning kører i første omgang til og med jul. Samtidig forsøger kirken også at være opdateret på dens hjemmeside.

Annonce

Anderledes allehelgen

Et eksempel på et traditionsrigt arrangement, som bliver anderledes i år, er gudstjenesten på allehelgensdag. Her er der som normalt sendt indbydelser ud til dem, der har mistet nogen i årets løb.

- I år har vi inviteret til to gudstjenester og bedt om tilmelding, for at vi kan være der. Alle er selvfølgelig velkommen, men vi kan ikke garantere, at der er plads. Jeg opfordrer altid til, at der også kommer andre end de pårørende, fordi det er en god måde at bakke op på. Men det er lidt svært i år, så derfor afholder vi to gudstjenester på allehelgensdag, siger Kristian Bøcker.

Allehelgengudstjenesterne i Jelling Kirke er 1. november klokken 10 og klokken 11.15.

- Palestrinakoret medvirker, da vi formentlig bliver for mange til, at vi må synge, så de synger under allehelgensgudstjenesten. Og det skal nok blive fint og smukt, lyder det fra sognepræsten.


Problemet lige nu er, at tingene ændrer sig hele tiden på grund af corona. Ofte må vi aflyse noget, lave det om eller udskyde det.

Kristian Bøcker, sognepræst


Jelling Kirke fortsætter sammen med kirkerne i Hvejsel, Ildved, Kollerup og Vindelev med at have en ugentlig annonce, hvor gudstjenester og arrangementer for den kommende uge fremgår.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce