Annonce
Jelling Ugeavis

Nyt fra Byens Bio: David bliver smidt ud hjemmefra - men giver ikke op

David Copperfield handler om en stor dreng, som en ond stedfader tvinger hjemmefra, men som klarer sig og sikrer både sig selv og andre gode liv. PR-foto: Dean Rogers
To forskellige familieforhold bliver præsenteret i filmene David Copperfield og Far til fire og vikingerne.
Annonce

Film: Efterårsferien står for døren, og hos Byens Bio er den nye Far til fire-film på programmet.

Familiefilmen med rødder tilbage til 1950erne følger absolut med tiden. Således er der krise i familien, og derfor tilmelder Onkel Anders hele familien - inklusiv feriegæsten Olivia - til vikingefamilieterapi.


Han giver ikke op, men forfølger sine drømme, og undervejs møder han forskellige skæve eksistenser fra flere samfundslag, der alle er med til at give unge Copperfield perspektiver på tilværelsen.

Om filmen David Copperfield


Terapien foregår i en vikinglandsby, og med mange vikinge-øvelser, opfundet af terapeuterne. Lille Pers elskede elefant, Bodil, er naturligvis med og får pludselig en hovedrolle, da terapeuterne inddrager hende i en af øvelserne.

Det starter med en hyggelig elefant-fødselsdag, men hyggen er hurtigt borte i denne tyvende Far til fire-film. PR-foto: Andreas Bastiansen

Filmen er instrueret og forfattet (sammen med Gitte Løkkegaard) af Martin Miehe-Renard, som også stod bag de to seneste Far til fire-film. På rollelisten er blandt andet Martin Brygmann, Thomas Bo Larsen, Anders Lund Madsen og Signe Lindkvist. En del af optagelserne er i øvrigt foretaget på Jim Lyngvilds vikingeborg ”Ravnsborg” på Sydfyn.

Filmen spiller hele efterårsferien hver eftermiddag klokken 15.

Annonce

Roman og selvbiografi

En opvækst uden familiesammenhold er, hvad den unge David Copperfield oplever, da han i 1840'erne bliver smidt ud hjemmefra og må klare sig selv i den fattigste del af London.

Han giver ikke op, men forfølger sine drømme, og undervejs møder han forskellige skæve eksistenser fra flere samfundslag, der alle er med til at give unge Copperfield perspektiver på tilværelsen. Han kommer til penge og kan tillade sig at blive forfatter.

Filmens udgangspunkt – og titel - er Charles Dickens populære roman fra 1850, The Personal History of David Copperfield. Den anses af flere for en slags selvbiografi, da Dickens eget liv havde adskillige lighedstræk med Copperfields.

David Copperfield er en filmatiseringen af en roman fra 1850 af Charles Dickens. PR-foto: Dean Rogers

Der er tale om en moderniseret filmatisering foretaget af Armando Iannucci, som formår at lave et produktionsdesign, der fører tilskueren gennem England og klassesystemet både med vid og bid.

Dev Patel er filmens charmerende midtpunkt i rollen som David Copperfield, og omkring ham er kendte skuespillere som Morfydd Clark i rollen som den bedårende Dora, Hugh Laurie som den drageflyvende Mr. Dick og i rollen som den sleske og utiltalende Heep ses Ben Whishaw.

Filmen spiller fra torsdag den. 15 oktober. Det betyder, at de, der endnu ikke har set filmen Wendy – den moderniserede udgave af fortællingen om Ønskeøen – kan nå det tirsdag eller onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Tysktime i biografen

Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Annonce