Annonce
Jelling Ugeavis

To kvinder står bag nyopstartet virksomhed: Papirblomster skal i vasen på bordet

Sara Herskind og Astrid Refsgaard er iværksætterne bag virksomheden Stilk Studio, som laver håndlavede blomster af crepepapir. Foto: Stilk Studio
To kvindelige iværksættere fra Jelling står bag den nyopstartede virksomhed, Stilk Studio. En pludselig indskydelse i sensommeren i år førte til, at de to kvinder nu har bygget et brand op fra bunden og åbnet en webshop.

Jelling: Farver, finurligheder og flower to the people.

Sådan beskriver Sara Herskind og Astrid Refsgaard selv deres virksomhed, hvor de sælger håndlavede blomster af italiensk crepepapir samt gør-det-selv-æsker med online videoguider.

Målgruppen er både private med interesse for boligindretning og virksomheder, der kan skifte deres friske blomsterbuketter ud med én papirbuket, der har en noget længere holdbarhed. Derudover tilbyder Stik Studio skræddersyede løsninger til events, receptioner og bryllupper.

Annonce

Sara Herskind og Astrid Refsgaard er begge bosiddende i Jelling, og i sommer drak de for første gang en kop kaffe sammen. Indtil da kendte de kun hinanden som forældre i børnehaven, hvor de indimellem var faldet i snak ved lågen.

Et par uger efter kaffeaftalen ringede Astrid Refsgaard til Sara Herskind med en lys idé. Sara Herskind havde en profil, hvorfra hun delte billeder af sine papirkreationer, og Astrid Refsgaard så potentialet for blandt andet at udvide med gør-det-selv æsker og markedsføre blomsterne bredere til erhverv og events.

En højere enhed

Sara Herskind greb idéen med det samme, og derfra gik det stærkt.

- Med mine kompetencer inden for branding og digital markedsføring, Saras kreativitet og vores fælles interesser for blandt andet boligindretning og iværksætteri, var vi enge om, at samarbejdet ville gå op i en højere enhed, siger Astrid Refsgaard i en pressemeddelelse.

Her ses en buket valmuer af papir, som Stilk Studio har fremstillet. Foto: Stilk Studio

- Vi ønskede fra start at være så hands on som muligt. Så vi har selv stået for at designe alt fra vores grafiske identitet, opbygning af webshoppen, fotoshoot og udvikling af vores produkter. Vi har brugt meget tid på at sætte os ind i de forskellige elementer, der er ved at drive en kreativ virksomhed, men til gengæld er vi også rigtig stolte af alt det, vi har lært – og fortsat lærer, fortæller Sara Herskind mens Astrid Refsgaard tilføjer.

Vi ønskede fra start at være så hands on som muligt. Så vi har selv stået for at designe alt fra vores grafiske identitet, opbygning af webshoppen, fotoshoot og udvikling af vores produkter.

Sara Herskind

- Stilk Studio er blevet vores fælles rum, hvor vi udvikle forretningsidéer og samtidig har det rigtig sjovt sammen.

Webshoppen har været åben en måneds tid, og Sara Herskind og Astrid Refsgaard er meget tilfredse med modtagelsen og salgstallene. Men ambitionerne stopper ikke her, og i det nye år lægger de deres kræfter i at skabe kontakt til virksomheder og festarrangører.

Man kan følge Stilk Studio på Instagram under profilen @stilkstudio eller på Facebook. Webshoppen kan du finde på www.stilkstudio.dk

Kvinderne bag Stilk Studio:

  • Sara Herskind har senest arbejdet som virksomhedskonsulent, men hendes store passion har altid været æstetik og boligindretning. Så efter endt barsel med hendes andet barn tog hun beslutningen om at gå efter drømmen om en hverdag med mere plads til både kreative udfoldelser og iværksætteri.
  • Astrid Refsgaard er uddannet kandidat i virksomhedkommunikation og har tidligere arbejdet indenfor kultur- og erhvervsområdet i Vejle. I 2020 gik hun selvstændig med sit kommunikationsbureau, Genklang, hvor hun blandt andet afholder Instagramkurser. I Stilk Studio kan hun teste idéer af og kombinere to af sine store interesser: online markedsføring og boligindretning.
Annonce
Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Annonce
Jelling Ugeavis

To kvinder står bag nyopstartet virksomhed: Papirblomster skal i vasen på bordet

Annonce
Jelling Ugeavis

Tina vil have folk til at bruge hjertet: Vi må ikke glemme 'mennesket', når vi arbejder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Jelling Ugeavis

Unik biograf får kæmpe opgradering: 'Hvis det regner i en film, vil gæsterne føle, at det også regner på dem i salen'

Jelling Ugeavis

Boligforening med opråb: Ventelisterne er for lange, og der mangler almene boliger

Jelling Ugeavis

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

Annonce