Annonce
Jelling Ugeavis

Verdenskendt computerspil har premiere i Jelling

I det nye Assasssin’s Creed Valhalla lægger de to danske skuespillere Cecilie Stenspil og Magnus Bruun stemmer til hovedpersonen Eivor, alt efter om man vælger at spille med den kvindelige eller mandlige udgave af figuren. Screenshot: Ubisoft
Jellingstenen får fornemt besøg, når et af verdens mest succesfulde computerspil Assassin’s Creed springer ind i vikingernes verden.

Jelling: Assassin’s Creed er en serie af computerspil, som er blandt de mest kendte i verden. Snart kan udvikleren og spilgiganten, franske Ubisoft, præsentere endnu et spil i Assassin’s Creed-serien.

Det sker med spillet Assassin’s Creed Valhalla, der har verdenspremiere tirsdag 10. november og blandt andet skal lanceres i Kongernes Jelling.

Spilgiganten Ubisoft står bag action-adventure-spillet Assassin's Creed Valhalla, som finder sted i vikingetiden. Screenshot: Ubisoft

- De oprindelige planer om en større event i Jelling er bremset af Covid-19 og de restriktioner, der følger med. Men for de heldige bliver der alligevel en enestående mulighed for at prøve spillet. Det sker endda på den nye Xbox spilkonsol, der også lanceres denne dag, fortæller Kongernes Jelling i en pressemeddelelse.

Assassin’s Creed Valhalla er historisk fiktion og finder sted i vikingetiden i 800-tallet. I spillet er man med vikingerne på erobringstogter fra Norge til England.

- Kongernes Jelling er en del af Nationalmuseet, og man er fuldstændig klar over, at handling, våbnenes udseende, tøj og andre elementer kun er inspireret af historiske fakta. For Kongernes Jelling er det dog vigtigt at få nye grupper i tale, og når først interessen for vikinger er vakt, så skal vi nok være parate med den virkelige historie. Den er mindst lige så spændende, lyder det fra museet.

Assassin’s Creed er solgt i 140 millioner eksemplarer gennem tiderne og har mere end 95 millioner unikke spillere i hele verden.


For Kongernes Jelling er det dog vigtigt at få nye grupper i tale, og når først interessen for vikinger er vakt, så skal vi nok være parate med den virkelige historie. Den er mindst lige så spændende.

Kongernes Jelling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce