Annonce
Midtfyns Posten

Øget konkurrence: Frit valg når Energi Fyn åbner fibernettet

15.000 husstande i Faaborg-Midtfyn Kommune kan frit vælge, hvem der skal levere telefoni, internet og tv fra Energi Fyns fibernet. Arkivfoto: Morten Dueholm
15.000 husstande i Faaborg-Midtfyn Kommune kan frit vælge udbyder af internet, tv eller telefoni.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Når Energi Fyn inden længe åbner fibernettet, er der frit valg af leverandør af internet, tv og telefoni, og det betyder masser af nye muligheder for både eksisterende og nye kunder, oplyser Energi Fyn i en pressemeddelelse.

80.000 husstande på Fyn kan inden længe frit kan vælge mellem forskellige indholdsleverandører. Også i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor omkring 15.000 husstande kan vælge den udbyder af internet, tv, eller telefoni, de ønsker.

Siden 2010 har det via Energi Fyn kun været muligt at vælge produkter fra Waoo, der har været den eneste indholdsudbyder på Energi Fyns fibernet. Men selvom Waoo er ejet af blandt andet Energi Fyn, har det fynske energiselskab valgt at åbne fibernettet for andre leverandører. Et valg, der nu kommer de fynske andelshavere til gode. Det betyder nemlig, at de inden længe kan vælge internet, TV og telefoni fra for eksempel Kviknet, FastSpeed, Telenor og Nuuday (Hiper, YouSee og TDC Erhverv), ligesom de som hidtil også kan vælge produkter fra Waoo og Energi Fyn Fiber Erhverv.

- Hos Energi Fyn mener vi, at vi har en særlig rolle i forhold til at bidrage til udviklingen på Fyn. Det gør vi blandt andet ved at udrulle fibernet til vores andelshavere og tilbyde løsninger, der matcher deres behov og ønsker. Med åbningen af fibernettet kan man som kunde frit vælge på alle hylder fra forskellige indholdsleverandører, siger Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn.

Annonce

Øget konkurrence

Ifølge tal fra Dansk Energi vil 9 ud af 10 fiberkunder få gavn af den øgede konkurrence og valgfrihed, der følger med åbningen af fibernettet.

I Faaborg-Midtfyn Kommune hilser man Energi Fyns projekt velkommen.

- I Faaborg-Midtfyn Kommune har vi i mange år arbejdet på at få 100 procent bredbåndsdækning i hele kommunen. Så det er kærkomment, at Energi Fyn nu ruller deres fibernet ud og tilbyder alle vores borgere muligheden for en hurtig forbindelse. For kommunen er det også vigtigt, at det er et stærkt samarbejde mellem flere lokale kræfter og aktører, og at man på glimrende vis formår at inddrage borgerne i processen omkring tilmelding og indsamling af underskrifter, siger Jens Peter Jacobsen, der er landdistriktskoordinator i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Forventningen er, at teknikken er på plads i løbet af 2021. Hiper og YouSee er klar som de første indholdsudbydere i løbet af de næste måneder. De øvrige vil følge efter i løbet af i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Se video og alle billederne: Velkommen tilbage! - Butiksdrivende blev overrasket med påskeliljer

Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Boost din by: Brugsen hjælper butikkerne i Ringe med stort beløb

Annonce