Annonce
Midtfyns Posten

12 fynske computere er landet i ghanesisk landsby

12 computere fra Ringe-virksomheden Nassau er i samarbejde med INTAG og Art2change blevet leveret til en folkeskole i Akwamufie i Ghana. Her skal de bidrage til, at man også i provinsen kan lære IT-færdigheder. På billedet ses Hans Kjær (tv), Jørgen Frausing og Lars Thomsen. PR-foto
Kunstner samlede fynske virksomheder og Rotary om udviklingsprojekt i Ghana.

Fyn: De fynske virksomheder Nassau, Ringe, og OneHouse, Svendborg, har gennem organisationen Art2change og Rotarys INTAG-projekt sendt 12 bærbare computere afsted til en skole i Nnudu i det sydøstlige Ghana. Donationen skal styrke de digitale færdigheder blandt skoleeleverne og bidrage til bedre uddannelsesfaciliteter i byen.

Foreningen Art2change arbejder ifølge en pressemeddelelse målrettet med at fremme kreativitet og at bruge kunst som et middel til forandring. Samtidig står de bag en lang række af renoveringsprojekter og nybyggeri i landsbyen, som ligger i Akwamufie-staten.

Foreningen er selv ansvarlig for at transportere donationsmidler og andet udstyr til området og sørge for, at de forskellige initiativer bliver gennemført. Men det filantropiske arbejde kan ikke udføres uden et godt bagland og med finansiel støtte fra forskellige fonde.

Annonce

- Projekterne i Ghana begyndte egentligt tilfældigt. I 2008 var jeg inviteret til at udstille på National Museum i Accra, og under opholdet besøgte jeg, på opfordring, landsbyen Nnudu i det sydøstlige Ghana. Det er en fattig landsby, hvor især skolen havde brug for hjælp, fortæller Hans Kjær, der er formand for Art2change.

Siden da har projektet grebet om sig, og har blandt andet ført til et bredt samarbejde med INTAG-gruppen, der til dags dato har gennemført 19 forskellige projekter alene i Akwamufie-området. INTAG står for den internationale arbejdsgruppe og består af 5 sydfynske Rotary klubber.

Fynsk samarbejde

IT-chef for Nassau, Jørgen Frausing, blev kontaktet af Lars Thomsen der er direktør i virksomheden Onehouse, så de sammen kunne yde et bidrag til INTAG og Art2change-projektet.

- Jeg vidste at Nassau var i gang med at udskifte computere, så jeg spurgte Jørgen om de havde nogle i overskud, som de ville donere til projektet, vel vidende at der var et stykke arbejde i at slette data og geninstallere operativsystemet. Denne opgave var det naturligt, at OneHouse bidrog med, da vi er et IT-hus, fortæller Lars Thomsen, direktør for OneHouse.

IT-virksomheden OneHouse og portproducenten Nassau sendte i udgangen af august computerne til Ghana med kunstneren Hans Kjær. PR-foto

Sammen blev de hurtigt enige om, at gøre en forskel for lokale skoleelever med 12 bærbare computere fra Nassau. De blev derefter leveret til den svendborgensiske IT-virksomhed , hvis opgave var at klargøre dem og sørge for, at de var fuldt funktionsdygtige før afsendelse.

- Normalt ville vi sende computerne til videresalg, da det er vigtigt for os, at elektronikken får et nyt liv,og ikke bare ender som skrot, når vi er færdige med den. Gennem INTAG så vi dog muligheden for direkte at gøre en forskel for ghanesiske skolebørn, og det ville vi selvfølgelig hellere, fortæller Jørgen Frausing i pressemeddelelsen.

Ved udgangen af oktober blev computerne leveret til skoleklassen i Akwamufie, efter kunstneren Hans Kjær rejste afsted med donationen.

Annonce

Vigtige kompetencer uden for storbyen

De nye computere skal være med til at dygtiggøre skoleeleverne og sikre bedre uddannelsesfaciliteter på skolen. Målet er, at unge mennesker kan udvikle egne evner og selvtillid, der kan omsættes til en forbedret livssituation og aktiv deltagelse i samfund og demokratiske processer. Samtidig bliver de unge i provinsen, og er ikke tvunget til at tage til storbyen for at lære sig IT-færdigheder.

- Vi afleverede computerne og andet skolemateriale ved en overdragelsesproces, hvor hele landsbyen, skolemyndigheder fra distriktet og mange andre var indbudt. Der var taler, musik og dans, blandt andet til ære for at alle ved at computerne tilhører skolen i landsbyen. For mig er det en stor glæde at få denne mulighed, og jeg kan se, hvor vigtigt uddannelse er, fortæller Hans Kjær.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Yildirim åbner nyt pizzeria: Én ting på menuen er han særlig stolt af

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Litteraturens dag for unge på Ringe Bibliotek

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

MusikStationen i julehumør

Midtfyns Posten

Smag nogle af kongerigets bedste oste på Egeskov Slot

Midtfyns Posten

Fandt dem på skraldepladsen: Nu juler 200 nisser i historisk vandmølle

Midtfyns Posten

Ugens film: Unge helte og Ghostbusters i Ringe Bio

Midtfyns Posten

Morten savnede julestemning: Traktor udsmykket med masser af lyskæder

Midtfyns Posten

Igen en stor aften for Årslev Musikforening

Midtfyns Posten

Præstens klumme om julekalendere og de rare gentagelser: Glædelig ventetid

Midtfyns Posten

På sporet af julen i Ferritslev Fritidshus

Midtfyns Posten

22 år med cigaretter, øl, blade, slik og spil: Jens ved, hvad kunderne vil have

Midtfyns Posten

Julekoncert med Det Fynske Kammerkor

Midtfyns Posten

Pral af din by: Vi ved godt, at vi er afhængige af hinanden

Midtfyns Posten

Husker du rambuktyveriet for seks år siden: Gummiged smadrede banken

Midtfyns Posten

Rambuktyveriet husker de stadigvæk: Home i Ringe får nyt hjem

Midtfyns Posten

Den kristne, danske familiejul kommer til Ringe Bibliotek

Midtfyns Posten

Klumme: Julegudstjenesten har en særlig plads i de flestes hjerter

Midtfyns Posten

Fernisering på kunstudstillingen Hånd og Ånd

Midtfyns Posten

Forfatteraften med Astrid Saalbach er udskudt

Midtfyns Posten

Fernisering af de nye blå mennesker på Torvet

Midtfyns Posten

I bero på ubestemt tid: Hovedentreprenør konkurs - forsinker Årslevs nye bydel

Midtfyns Posten

Julebuffet og juletræ i Vantinge

Midtfyns Posten

Nu er det ikke så sjovt længere: Cykelsmed lukker efter 10 år

Annonce