Annonce
Midtfyns Posten

83 meter lang vingeform fragtet gennem Midtfyn

Klokken 20.03 gik starten fra Kirkeby ved Stenstrup. Mange var mødt op for at se særtransporten snige sig afsted. Foto: Christan Nordholt
Med over 1000 nysgerrige blikke der fulgte særtransporten, blev en 83 meter lang støbeform til vindmølle-vinger i sidste uge kørt fra Stenstrup til Nyborg.
Annonce

Midtfyn: Det tog ni timer at tilbagelægge de knap 40 kilometer fra Kirkeby ved Stenstrup til Nyborg Havn. Topfarten var 20 kilometer i timen, men flere stræk foregik i gå-tempo, da den 83 meter lange og 150 tons tunge støbeform til vindmøllevinger skulle gennem Midtfyn.

Særtransporten tiltrak stor opmærksomhed.

Rundkørslerne i Kværndrup, ved Trunderup og i Gislev var hver proppet med flere hundrede nysgerrige tilskuere, hvoraf nogle havde fundet sig godt til rette med tæpper, campingstole og blitzende mobiltelefoner og kameraer. Klar til at lade sig fascinere af den kæmpe særtransport, der sneg sig gennem de til tider meget smalle veje og skarpe sving.


Jeg zoomer ind i mig selv for at koncentrere mig.

Ulrik Nielsen, chauffør


Afgangen gik fra producenten Dencam i Kirkeby klokken 20.03 for at genere den øvrige trafik mindst muligt. Chaufføren fra vognfirmaet Torben Rafn A/S, der var hyret til at fragte støbeformen, var dog ikke nervøs.

- Jeg zoomer ind i mig selv for at koncentrere mig, fortalte Ulrik Nielsen få minutter inden afgang.

Den røde Volvo-lastvogn trillede ud på Assensvej i Kirkeby klokken 20.03. Vejdirektoratet gav vognfirmaet tilladelse til at transportere støbeformen halvvejs over Fyn fra klokken 20.00 onsdag aften til klokken 06.00 morgenen efter. Tidsrummet skulle sikre, at transporten generede den øvrige trafik mindst muligt.

Opgravede rundkørsler, afmonterede vejskilte og lygtepæle og jernplader i grøftekanter understregede da også, at det ikke er en hvilken som helst lastvogn, som skulle passere igennem.

Efter et stop midtvejs i Gislev for at overholde køre- og hviletidsbestemmelserne, fortsatte turen mod Nyborg, og klokken 4.45 torsdag morgen trillede særtransporten ind på havneområdet i Nyborg.

Torsdag aften kørte blokvognen med støbeformen om bord på et skib, der sejlede formen videre til Aalborg. Her omlastes den til et nyt skib og fortsætter den videre færd mod Kina.

Nysgerrige tilskuere stod langs veje og i rundkørslerne i Kværndrup, Trunderup og Gislev. Foto: Christian Nordholt
Det var særligt i sving og rundkørsler, at det blev svært at få den 83 meter lange vinge-form med rundt. Lidt køren  frem og tilbage hjalp. Foto: Christian Nordholt
Der blev taget mange billeder undervejs. Foto: Christian Nordholt
Vingeformen er lavet af virksomheden Dencam, der købt en bygning i Kirkeby for blandt andet at kunne lave netop denne ordre. Foto: Christan Nordholt
8-9 mand fulgte særtransporten nøje og over et lukket radiosystem koordinerede de sammen transporten. Foto: Christian Nordholt
Ulrik Nielsen var chauffør på opgaven. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Midtfyns Posten

Bliv klogere på FN's verdensmål

Annonce