Annonce
Midtfyns Posten

En glædens dag - den nye genbrugsstation i Årslev

Steffen Jensen, kommunalbestyrelsesmedlem (S) i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkivfoto

Vi har vel alle datoer, der betyder mere end andre. Den 15. marts 2021, hvor den nye genbrugsstation i Årslev åbnede, er nok én af de vigtigste datoer ifølge min hustru, i hvert fald det seneste års tid. Vi havde kobberbryllup i november, så det er ikke fordi, der ikke er sket noget særligt under covid-19, men en ny genbrugsstation og især de nye åbningstider har været længe ventet. Den nye genbrugsstation kan bedst beskrives som 13.000 kvadratmeter ren luksus, hvis man er til den slags.

Thea, min hustru, er utrolig glad for genbrugspladsen, og det kan næsten kun blive en god weekend, hvis der er noget, der skal køres til genbrug. Jeg er også glad for genbrugspladsen, men jeg er også glad for bl.a. mine papkasser fra start 00’erne, der har været computerudstyr i, så jeg har ikke det samme behov for at besøge genbrugspladsen hver weekend, da jeg risikerer at miste nogle af alle de gode og vigtige ting, jeg samler på. Nogle gange bliver jeg nødt til at rydde op, men jeg må erkende, at det ikke er blevet lettere, selv om der er kommet en helt ny og tip-top funktionel genbrugsstation.Thea, min hustru, er utrolig glad for genbrugspladsen, og det kan næsten kun blive en god weekend, hvis der er noget, der skal køres til genbrug.

Steffen JensenSteffen Jensens hustru, Thea, er som en fisk i vandet på genbrugspladsen. Foto: Steffen Jensen

Nu skal det ikke fremstå som om vi lever i evig konflikt på grund af genbrugsstationen, hverken den nye eller den gamle, for er der noget, vi er enige om, så er det glæden ved at kunne komme af med sit haveaffald. En af de bedste løsninger ved den nye genbrugsstation er, udover den er åben næsten alle dage hele året rundt, at det er muligt at aflevere haveaffald døgnet rundt, da pladsen til haveaffald er anlagt uden for hegnet. Nogen vil måske synes, at det er en lille ting, men vi er enige om, at det er godt tænkt og en virkelig god service, især sammenlignet med det tidligere tilbud.

I 2009 flyttede vi til Sdr. Nærå. Her skal det lige nævnes, at det første års tid troede vi, at vi boede i Årslev, da byerne er vokset sammen, men det skal jeg hilse at sige, det gør vi IKKE. Med voksende lokalkendskab og en udvidet omgangskreds blev det tydeligt, at vi bor i Sdr. Nærå, hvilket vi er meget glade for, i hverdagen føles det ikke meget anderledes end den gang, vi troede, at vi boede i Årslev.

Når man flytter i et ældre parcelhus, så kan der følge en have med, som ikke er anlagt efter ens egne evner eller ambitionsniveau. Det er tilfældet for os. Det betød i en del år utrolig mange ture på genbrugspladsen. Alligevel endte vi ofte med en bunke haveaffald liggende ved gavlen af huset, når weekenden var slut, fordi genbrugspladsen var lukket om søndagen.

Vi har ofte undret os over genbrugspladsens åbningstider, og her kunne den nye udvidede omgangskreds desværre ikke hjælpe. Det var først efter ca. 10 år, da vi begyndte at tale om nye genbrugsstationer i kommunalbestyrelsen, at jeg fandt ud af, at søndagslukningen var for at skåne genbrugspladsens naboer for støjgener. Vi kunne nok bare have ringet til kommunen eller FFV og spurgt om, hvorfor genbrugspladsen var lukket om søndagen, men så vigtigt var det alligevel ikke.

Genbrugspladsen fylder nok ikke så meget i vores hverdag, som det er antydet her, men det er virkelig en fornøjelse, at den er tilgængelig, når vi skal bruge den.

Om klummen

42-årige Steffen Jensen er kommunalbestyrelsesmedlem for Socialdemokratiet i Faaborg-Midtfyn Kommune og ingeniør, der arbejder med udvikling af styringer til vindmøller hos DEIF A/S.

Han er gift med Thea, og de bor med deres to drenge i Sdr. Nærå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce