Annonce
Midtfyns Posten

Fælles mødested i Tarup-Davinde

Luftfoto af Tarup-Davinde-området. Foto: Tarup-Davinde I/S
Annonce

I bestyrelsen i Tarup-Davinde I/S har vi netop besluttet, at der skal arbejdes videre med planerne om et fælles mødested i Naturområdet Tarup-Davinde. Et mødested der skal kunne rumme både nuværende og fremtidige brugere og understøtte nuværende og fremtidige aktiviteter. Da Tarup-Davindes brugergruppe er meget mangfoldig, betyder det, at der stilles store krav til mødestedet for at kunne rumme alle forskellighederne. Der er i hvert fald nogle hoveder, der skal lægges grundigt i blød for at finde en løsning, der giver brugergrupperne ejerskab til mødestedet.

Det er endnu for tidligt at løfte sløret for alt for mange detaljer, da projektet kun er i sin spæde start. Med udgangspunkt i bl.a. input fra bestyrelsen og repræsentanter fra størstedelen af de nuværende brugergrupper skal der frem til september 2020 udarbejdes et konkret forslag til et fælles mødested. Efterfølgende skal der rejses midler til finansieringen af mødestedet, før det kan blive en realitet og blive et samlende midtpunkt, samtidig med, at det er et godt udgangspunkt, når man besøger Tarup-Davinde.

Om klummen

En stribe engagerede midtfynboer skiftes til at skrive klummen "Mit Midtfyn".

Denne uges skribent er den 40-årige Steffen Jensen, der er kommunalbestyrelsesmedlem i Faaborg-Midtfyn Kommune (S), og ingeniør der arbejder med udvikling af styringer til vindmøller hos DEIF A/S.

Han er gift med Thea, og de bor med deres to drenge i Sdr. Nærå.

Annonce

Hvad er Tarup-Davinde Naturområdet?

Området består af en mængde færdiggravede grusgrave med mange søer. De efterladte grusgrave og søer er oplagte til fine naturoplevelser og rekreative aktiviteter, så Odense og Faaborg-Midtfyn kommune dannede, sammen med Fyns Amt, i 1998 et almennyttige selskab, Tarup-Davinde I/S, til formålet. Selskabets formål er i takt med udnyttelse af råstofområderne at etablere og drive det størst mulige sammenhængende natur- og fritidsområde i grusgravene i området. Selskabet har efterhånden opkøbt et areal på ca. 400 hektar, der indgår i de rekreative områder.

I området drives Naturskolen Åløkkestedet, hvorfra det fortages pleje af naturen og naturvejledning. Området har et rigt og varieret dyre- og fugleliv, hvor der dagligt kan observeres alt fra hættemåger til havørne.

I andre områder er der afsat plads til rekreative aktiviteter. Her findes der et væld muligheder f.eks. sejlads, svømning på 750 m triatlon åben vandbane, ridestier, mountainbikespor, orienteringsløb eller blot en gåtur i den skønne natur. Det er også muligt at overnatte i området enten i shelters eller i køjekredsen, hvilket er oplagt til klasseudflugter eller familieture i det fri.

På en varm sommerdag er det muligt at få en tiltrængt dukkert i en af badesøerne. Er man mere til det kolde gys om vinteren, findes der selvfølgelig også et fællesskab for vinterbadere.

Jeg er personligt meget imponeret af den overfold af muligheder, der tilbydes i Tarup-Davinde, og der er helt sikkert langt flere tilbud, end jeg har fået plads til her. Faktisk glemte jeg næsten både Stenmuseet og Hudevad Smedjemuseum, et arbejdende museum, drevet af de stærke frivillige kræfter "Smedjens venner".

Skulle der imellem julefrokoster og nytårskure blive behov for at strække benene, kan jeg varmt anbefale en tur op og nyde udsigten fra toppen af Røllehøj. Det er op til folk selv, om det er på hesteryg, på cykel, eller til fods. Bliver der brug for et hvil på toppen, er ”Helmuths” bænk blevet indviet i november.

God tur.

Steffen Jensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce