Annonce
Midtfyns Posten

Filmen Druk i Ringe Bio: Thomas Vinterbergs hyldest til livet

"Druk" er en film af Thomas Vinterberg og handler om fire gymnasielærere, der alle er groet fast i deres tilværelse. PR-foto
Man kan se Thomas Vinterbergs nye film "Druk" i Ringe Bio i denne uge.
Annonce

Ringe: Onsdag den 21. oktober blænder Ringe Bio op for filmen: ”Druk”, der er Thomas Vinterbergs bidrag til temaet "drukkulturen i Danmark".

Filmen handler om fire gymnasielærere og tager udgangspunkt i tankerne fra en norsk filosof, Finn Skårderud, der mener, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav.

Gymnasielærerne, der alle er groet fast i deres tilværelse, beslutter sig for at igangsætte et eksperiment, hvor de dagligt og i arbejdstiden vil ramme en promille på 0,5.

Resultaterne er slående, alt føles ligesom lettere og mere frit, men et alkohol-indtag hver dag er heller ikke uden konsekvenser.

Mads Mikkelsen spiller en af hovedrollerne som en af de fire gymnasielærere i filmen "Druk". PR-foto

"Druk" er den seneste film af Thomas Vinterberg, der selv kalder den for en slags hyldest til druk og livet selv.

Man skal ikke forvente en løftet pegefinger, men derimod et nuanceret billede på alkoholkulturen i Danmark.

Annonce

Vinterbergs A-hold

Filmen samler et A-hold fra tidligere Vinterberg-film: Mads Mikkelsen (Jagten), Thomas Bo Larsen (Festen), Magnus Millang (Kollektivet) og Lars Ranthe (Jagten).

Filmen spilles onsdag den 21. oktober kl. 10 om formiddagen og videre fra torsdag den 22. til og med tirsdag den 27. oktober, alle dage kl. 19.30.

Annonce

Tysktime

Torsdag den 22. oktober kl. 14 vises filmen ”Tysktime” som en del af Filmportens tilbud.

Filmen foregår lige efter Anden Verdenskrig, hvor den unge mand Siggi sidder i anstalt for adfærdsvanskelige unge. I fængslet skal Siggi skrive et essay om "pligtens glæder". Han ved ikke, hvad han skal skrive, og Siggi ender med at skrive en erindring over sin meget pligtopfyldende fars fortid som politibetjent, der under krigen i Nazityskland skal forhindre en maler - i filmen kaldet Max Ludwig Nansen - i at male, da hans motiver af nazisterne betegnes ”udartet kunst”.

I filmen skildres hvorledes farens ekstreme pligtfølelse får ham til nidkært at udføre dette arbejde til trods for, at han er gammel ungdomsven med maleren, han skal forhindre i at male.

Filmen er delvist optaget i marsken ved det dansk-tyske vadehav.

'Tysktime' er baseret på bogen af Siegfried Lenz og er en på én gang storslået og humoristisk beskrivelse af marsken og dens befolkning midt i krigens vanvid, men er samtidig et billede på en etisk konflikt mellem pligtfølelse og venskab.

Filmen vises kun torsdag den 22. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Åben datastue i Husmandsstedet

Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Annonce