Annonce
Midtfyns Posten

Flere spiller golf under coronakrisen: Sommeren tegner lys for Midtfyns Golfklub

Bestyrelsesmedlem Anne Mette Nordtorp, kasserer Anny Hessellund og formand Leif Hagelskjær ved et af golfbanens huller, der ligger ned til en sø. Foto: Hardy Hounsgaard
Der spilles golf som aldrig før på de trimmede græsbaner vest for Ringe, hvor Midtfyns Golfklub har fået flere gæstespillere som følge af coronakrisen.

Ringe: Coronakrisen har påvirket Midtfyns Golfklub - i positiv retning.

Golfklubben, der ligger ude i det åbne land et par kilometer vest for Ringe, har de seneste måneder oplevet flere og flere, der svinger med golfkøllerne for at ramme den lille hvide bold.

- Vi har aldrig haft så mange gæstespillere som i år, og jeg tror også, vi får en god sommer med mange, der kommer og spiller. Folk rejser ikke udenlands i år, og nogle vælger at bruge tiden på at spille hos os, siger Leif Hagelskjær, formand for Midtfyns Golfklub.

Normalt er der 3000-4000 gæstespillere om året, og de giver en indtægt på omkring en halv million kroner i greenfee.

Golfklubben i Ringe kom til verden under en anden krise - finanskrisen i 2008. De første ni huller blev færdige i 2008, og de sidste ni huller året efter.

- Vi har en okay økonomi. Vi er ikke gældsat, siger Anne Mette Nordtorp, der er medlem af bestyrelsen i Midtfyns Golfklub.

Annonce

Fordel at være ung

Det har sine fordele at være en relativt ung golfklub.

- Man kommer hurtigt ind i et fællesskab her. Vi har ingen kliker, siger Anny Hessellund, der er kasserer i Midtfyns Golfklub.

Bestyrelsesmedlem Anne Mette Nordtorp, formand Leif Hagelskjær og kasserer Anny Hessellund ser lyst på fremtiden for Midtfyns Golfklub. Foto: Hardy Hounsgaard

Der er 330 medlemmer i Midtfyns Golfklub, heraf 270 på fuld tid. Det antal har ligget stabilt med en lille stigning de senere år, men det er også nødvendigt at få nye medlemmer.

- Vi har en høj gennemsnitsalder. 97 af vores medlemmer er over 70 år, fortæller Anny Hessellund.

- Den ældste er 91, og han er stadigvæk aktiv. Han var med på vores golftur til Tyrkiet sidste år, siger Anne Mette Nordtorp.

Af naturlige årsager falder folk fra, når de forlader denne jord.

- Vi skal have omkring 30 nye medlemmer hvert år for at opveje tabet af dem, vi mister på grund af naturlig afgang, siger Leif Hagelskjær.

Annonce

Golfkørekort

Det nye blod får golfklubben løbende. Klubben gør en del for at tiltrække nye medlemmer.

- Begyndere får et gratis golfkørekort. Man får to måneders gratis medlemskab og kan låne udstyr i starten, så man ikke behøver at købe udstyr. Desuden får man fem lektioner hos en træner og fem teorilektioner. Man bliver også tilknyttet en mentor, en etableret spiller, som man spiller med i to måneder, så man kommer godt ind i klubben, siger Anne Mette Nordtorp.

Mange frivillige

Midtfyns Golfklub har to ansatte medarbejdere. Det er greenkeepere, der klipper og sprøjter græsset. Resten af vedligeholdelsen står de omkring 100 frivillige for.

- De river sandet i de 70 bunkers, klipper driving range og tee-steder, samler bolde, tømmer skraldespande og gør rent. Vi har syv-otte rengøringshold, der holder klubhuset og udenomsarealerne, siger kasserer Anny Hessellund.

Søndag den 21. juni er der golfens dag over hele landet, og Midtfyns Golfklub er med i arrangementet, hvor man kan prøve, om golfsporten er noget, der fænger.

Desuden er der jævnligt begynderturneringer, man kan deltage i.

- Vi vægter også det sportslige højt. Vi har otte regionshold, og så har vi to kvalifikationshold i Danmarksturneringen. Vi har genstartet vores eliteafdeling og fået tilgang af flere dygtige spillere, siger Anne Mette Nordtorp.

Annonce

Maskinhal som klubhus

Midtfyns Golfklubs klubhus har højt til loftet - klubhuset ligger i en maskinhal, hvor golfklubbens plæneklippere og andet kørende materiel holder på den anden side af skillevæggen.

- Det er den løsning, vi har råd til. Men det fungerer, og vi har, hvad vi har brug for, siger Anne Mette Nordtorp, mens vi sidder omkring et af bordene i klubhuset.

- Man kan få kaffe, øl, vin og vand samt et stykke chokolade, tilføjer Leif Hagelskjær.

Kasserer Anny Hessellund, formand Leif Hagelskjær og bestyrelsesmedlem Anne Mette Nordtorp foran Midtfyns Golfklubs rustikke klubhus, hvor klubbens maskinpark holder til i den anden ende af maskinhallen. Foto: Hardy Hounsgaard

Der er altså ingen restaurant i golfklubben.

- Hvor mange gange har man reelt brug for at spise noget, når man er i golfklubben? Det er måske tre gange på et år, og det er svært at få det til at løbe rundt med en restaurant. Mange golfklubber søger tit nye forpagtere til deres restaurant, siger Leif Hagelskjær.

- Men man kan godt få noget at spise her, hvis det bliver arrangeret på forhånd. Vi har et køkken, og når vi har turneringer, eller hvis der kommer et hold spillere fra Odense, der gerne vil spise, så kan vi bestille noget mad hos en af vores sponsorer, fortæller Anne Mette Nordtorp.

Annonce

Grønt område

Der er grønt til alle sider på golfbanen på Midtfyn, hvor landsvaler i fuld fart flyver omkring for at samle føde.

Golfbanen ligger et par kilometer vest for Ringe omkranset af skov, og banens sværhedsgrad giver udfordringer også for øvede spillere. Foto: Hardy Hounsgaard

- Vi ligger i et naturskønt område omkranset af skov og Ringe Sø. Der er et attraktivt dyreliv, og vi ligger midt på Fyn, ikke langt fra Odense, så folk har nemt ved at komme herned, siger Leif Hagelskjær.

Midtfyns Golfklubs bane får ros for sin sværhedsgrad.

- Selv dygtige spillere synes det er udfordrende at spille her, understreger formanden, der ser frem til en sommer med mange golfentusiaster på de 18 huller på Kaholehaven i Ringe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce