Annonce
Midtfyns Posten

Foreningslivets helte: Louise får energi af at gøre noget for andre

En storsmilende Louise Hofstedt Nielsen med blomster og pokal, efter at hun blev overrumplet med titlen som årets RIF'er i Rolfsted Idrætsforening. Privatfoto
Louise Hofstedt Nielsen blev i efteråret kåret til årets RIF'er i Rolfsted Idrætsforening, og den 42-årige tidligere gymnast elsker sit gymnastikhold "Fræs for rollinger" og sit frivillige arbejde med at lave et lækkert foreningsblad.
Annonce

Ferritslev: Louise Hofstedt Nielsen var i gang med sin ugentlige træning af sit gymnastikhold, "Fræs for rollinger", da hun blev overrasket af Iben Bech, formand for gymnastikudvalget i Rolfsted Idrætsforening.

Den intetanende Louise Hofstedt Nielsen blev afbrudt i sin træning og fik overrakt blomster og pokal som symbol på, at hun er årets RIF'er, som en er hæderspris, der siden starten af 1980'erne er uddelt til et af foreningens medlemmer.

- Det havde jeg slet ikke set komme. Det kom bag på mig, og det er et skulderklap at modtage den pris. Man bliver bekræftet i, at man gør noget vigtigt for mange mennesker, fortæller Louise Hofstedt Nielsen om prisen, hun fik i efteråret.

Louise Hofstedt Nielsen har siden 2005 været instruktør for gymnastikhold i Rolfsted Idrætsforening, hvor hun instruerer børn i alderen 2 til 4 år på holdet "Fræs for rollinger". Foto: Hardy Hounsgaard

Den 42-årige kvinde bor i Ferritslev med sin mand Thomas, der arbejder med fibernet hos Energi Fyn, og deres to drenge, August på 13 og Oscar på 11. Hun træner hver mandag gymnastik med 2-4-årige børn, "Fræs for rollinger", og derudover lægger hun også et stort frivilligt arbejde i at hjælpe RIF med forskellige grafiske opgaver heriblandt foreningsbladet RIF-bladet, som har et professionelt layout og form. Det var medvirkende til at give hende prisen.

Annonce

Flot foreningsblad

Louise Hofstedt Nielsen er uddannet inden for international virksomhedskommunikation på SDU i Odense, og hun arbejder til daglig som kommunikationskonsulent hos Fynbus. Og med sin kommunikationsbaggrund og flair for det grafiske udtryk er hun kompetent til at bestyre RIF-bladet, som hun overtog redigeringen af for fire år siden.

- Jeg er selvlært grafiker og kan godt lide at arbejde med det visuelle udtryk. Bladet må gerne have liv med billeder af glade børn, og det er et arbejde at indsamle tekster og fotos fra de mange afdelinger inden deadline, men det er sjovt at lave bladet, fortæller hun.

Louise Hofstedt Nielsen er selvlært grafiker og har de seneste fire år sat sit grafiske aftryk på RIF-bladet, der med sit professionelle layout er et foreningsblad af høj kvalitet. Foto: Hardy Hounsgaard

RIF-bladet omdeles i cirka 1100 eksemplarer til alle husstande i Ferritslev-Rolfsted og omegn to gange om året, og hendes indtryk er, at det bliver værdsat og læst.

Det professionelle udtryk har også gjort bladet til en populært sted at annoncere for de lokale virksomheder.

- Der er kommet flere annoncører til bladet, og foreningen har et stort sponsornetværk, siger Louise Hofstedt Nielsen.

Hun er involveret i mange ting i den aktive forening, hvor der er omkring 900 medlemmer. Men bestyrelsen har hun bevidst holdt sig ude af.

- Jeg vil ikke have en bestyrelsespost, for jeg vil ikke sidde og være med til at beslutte, om den dims skal være der eller der. De mange møder i en bestyrelse, hvor man skal tage stilling til drift og økonomi, det er ikke mig. Men jeg vil gerne bidrage på mange andre måder og er også med til at arrangere fester i foreningen, fortæller hun.

Annonce

Jubilæumsfest udskudt

Rolfsted Idrætsforening blev stiftet i 1970, men den planlagte fejring af 50-års-jubilæet er blevet noget amputeret på grund af en vis virus. Så 2020 har budt på aflyst sommerfest og flere restriktioner for foreningens hold.

- Det har givet nogle udfordringer for os, erkender Louise Hofstedt Nielsen.

Louise Hofstedt Nielsen omgivet af sine rollinger og deres forældre på Rolfsted Idrætsforenings hold "Fræs for rollinger", der mødes en gang om ugen i Rolfhallen. Privatfoto

Hendes eget rollingehold har normalt 20 børn plus forældre, men det er på grund af salens størrelse nu skåret ned til 12 børn plus forældre.

Annonce

Tidligere gymnast

Hun er vokset op i Ellinge et par kilometer øst for Ferritslev, og efter at have boet i Odense i nogle år flyttede hun i 2004 til Ferritslev, hvor hun stadig bor.

Hun er selv tidligere gymnast, og i 2005 fik hun sit første gymnastikhold i Rolfsted Idrætsforening.

- I starten var det forældre-børn-gymnastik, men på et tidspunkt kom der så mange børn, at vi var nødt til at dele dem op, og så lavede vi "Fræs for rollinger" for de 2-4-årige.


Det giver godt humør og energi, når man er sammen med de rollinger. De har en uforbeholden kærlighed, og jeg sørger for at se hver af dem i øjnene, når jeg siger farvel til dem.

Louise Hofstedt Nielsen


- Det giver et boost at være med til. Det giver godt humør og energi, når man er sammen med de rollinger. De har en uforbeholden kærlighed, og jeg sørger for at se hver af dem i øjnene, når jeg siger farvel til dem. Vi må desværre ikke give kram længere, men vi har tilladt os at give high-fives, og så spritter vi af, og det går børnene også meget op i, fortæller hun.

Hun har sin yngste søn, Oscar, med som juniorassistent på "Fræs for rollinger".

- Det er vigtigt for os, at vores børn lærer om foreningskultur. Det at være frivillig i en forening er vigtigt og giver noget menneskeligt til en selv, siger Louise Hofstedt Nielsen.

Louise Hofstedt Nielsen er født i Ellinge få kilometer fra Rolfhallen, hvor Rolfsted Idrætsforening holder til. Der er omkring 900 medlemmer af foreningen, der blev stiftet i 1970 og således havde 50-års jubilæum i 2020. Foto: Hardy Hounsgaard

Foreningslivets helte

Midtfynsposten sætter i en serie fokus på foreningslivets helte. Vi skriver om de frivillige kræfter, der sørger for at skabe gode rammer for børn, unge, voksne og ældre i sportsklubber eller andre foreninger. Det kan være den frivillige leder, instruktør, træner eller altmuligmanden, der altid er klar til at træde til med en hjælpende hånd i foreningslivet.

Kender du en person fra foreningslivet, du synes, vi skal skrive om, er du velkommen til at kontakte os på denne mail: mip-red@fyens.dk eller ringe til journalist Hardy Hounsgaard på telefon 63 45 21 70.

Tidligere bragt i serien:

6. januar: Louise Hofstedt Nielsen, Rolfsted IF.

13. januar: Søren Nielsen, Ringe Boldklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce