Annonce
Midtfyns Posten

Fremtidens Skole: - Jeg krydser fingre for at anbefalingerne overlever turen igennem budgetforhandlingerne

Anbefalingerne til fremtidens skole i Faaborg-Midtfyn Kommune bliver drøftet til de kommende budgetforhandlinger. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Steffen Jensen, der er kommunalbestyrelsesmedlem i Faaborg-Midtfyn Kommune (S, har været med i det udvalg, der har diskuteret "Fremtidens Skole. Han håber, at udvalgets anbefalinger overlever turen igennem budgetforhandlingerne.
Annonce

Det vigtigste formål med skolen må være, at eleverne er fagligt dygtige, men den del har folkeskolerne i Faaborg-Midtfyn Kommune allerede godt styr på. I en tid hvor udviklingen går hurtigere og hurtigere, hvordan kan vi så være med til at sikre videreudviklingen af skolens styrkepositioner, og at eleverne føler sig rustet til at begå sig i fremtidens samfund?

I efteråret 2018 blev der nedsat et §17 stk. 4 udvalg, Fremtidens Skole, der netop havde til formål at undersøge disse spørgsmål. Udvalget bestod af fire kommunalpolitikere og tre repræsentanter for henholdsvis Danmarks Lærerforening, de lokale gymnasier og det lokale erhvervsliv. Jeg var blandt de heldige politikere, der var med i udvalget.

Ud over en masse spændende diskussioner, blev der afholdt fire workshops, hvor skoleledere, skolebestyrelser og andre interessenter blev inviteret til at give deres input og idéer til udvalget. Alle disse inputs dannede til sidst grundlag for udvalgets fire anbefalinger: Udvikling af børn og unges tilknytning til civilsamfundet, folkeskolens anvendelse af understøttende undervisning, fortsat fokus på folkeskolens udvikling af demokratisk dannelse og erhvervsrygsækken - åben skole samarbejde med erhvervslivet.

Anbefalingerne blev i juni godkendt af kommunalbestyrelsen og bliver derfor en del af budgetforhandlingerne for 2020. Det bliver spændende at se, hvilke anbefalinger der kommer igennem nåleøjet og derved skal være med til at danne grundlag for fremtidens skole i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Det bliver spændende at se, hvilke anbefalinger der kommer igennem nåleøjet og derved skal være med til at danne grundlag for fremtidens skole i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Steffen Jensen

Annonce

Samarbejde

De to anbefalinger, jeg synes, der er mest interessante ud fra den givne økonomiske ramme er:

1: Folkeskolens anvendelse af understøttende undervisning, hvor skolebestyrelserne skal udarbejde principper for den understøttende undervisning. Samtidig gives der øget mulighed for konvertering af understøttende undervisning til 2-lærertimer, jævnfør justering af folkeskolereformen, med henblik på øget trivsel og løfteevne. Det er vigtig, at der stadigvæk er fokus på trivslen i skolerne, selv når der spares, da det danner grundlag for tryghed og evnen til at lære nyt, så eleverne bliver dygtigst mulig, inden de forlader folkeskolen.

2: Folkeskolens udvikling af demokratisk dannelse, hvor der etableres tre-årige samarbejder med både Danske Skoleelever (DSE) om at blive elevvenlig kommune, og ungdomsrådet, hvor folkeskolerne kan rekvirere ung-til-ung formidling.

Jeg har store forventninger til samarbejdet med DSE. Jeg håber, at vi en dag får en elev fra Faaborg-Midtfyn Kommune valgt til den landsdækkende bestyrelsen. Én ting er at få valgt en elev til bestyrelsen, men det vigtigste er alle samtalerne, eleverne imellem, ude i klasserne på de enkelte skoler, der skal være med til at tydeliggøre den demokratiske proces. Jeg mener også, at der kan drages store fordele ved ung-til-ung formidling af eksempelvis teknologiforståelse, ved hjælp af samarbejdet med ungdomsrådet. Vi ”voksne” må nok bare erkende, at der er nogle emner, der er lettere at tale om med jævnaldrende end med os gamle.

Jeg krydser fingre for at anbefalingerne overlever turen igennem budgetforhandlingerne.

Om klummen

En stribe engagerede midtfynboere skiftes til at skrive klummen "Mit Midtfyn".

Denne uges skribent er den 40-årige Steffen Jensen, der er kommunalbestyrelsesmedlem i Faaborg-Midtfyn Kommune (S), og ingeniør der arbejder med udvikling af styringer til vindmøller hos DEIF A/S.

Han er gift med Thea og de bor med deres to drenge i Sdr. Nærå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Annonce